fbpx

10 Mini Tutoriale Photoshop pentru incepatori si profesionisti – Part 2

Dupa cum am promis saptamana trecuta, alte 10 tutoriale scurte de Photoshop, pentru toti cei care vor sa invete rapid trucuri foarte folositoare. Daca v-a ajutat in munca voastra, da-ti un share ca toti cei care isi prind capul in acest program sa afle de ele.

 

1. O copie instant.

Cand ai un layer selectat, tine apasat Alt si trage cu mouse-ul in orice directie pentru o dublificare a acelui layer instanta.

 

 

12. Undo, Undo, Undo

Toata lumea stie ca Ctrl+z te duce cu un pas inapoi, dar in Photoshop, ca sa te duci cu mai multi pasi in urma trebuie doar sa apesi Ctrl+Alt+z

 

13. Blending Modes

Pentru a circula mai rapid printre “blending modes” folositi scurtatura Shift cu + sau –

 

 

14. Adjustment Layers

Mai bine folosesti “Adjustment Layers” decat sa editezi direct pe layer. Astfel, poti mereu re-edita, poti controla opacitatea efectului, sau poti crea o masca in caz ca vrei sa lucrezi mai selectiv.

 

 

15. Uita-te doar la un layer

Daca lucrezi cu mai multe layere si vrei sa vezi doar unul, tine apasat Alt si click pe iconita in forma de ochi ca sa faci toate celelalte layere invizibile. Apasa din nou Alt si click ca sa revii la normal.

 

 

16. Muta layerele sus sau jos.

Poti muta ierarhia layerelor doar din tastatura cu Ctrl + [ sau ]. Tine si Shift apasat daca vrei sa fie primul sau ultimul.

 

17. Umple cu o culoare

Apasa Alt+Backspace sau Ctrl+Backspace pentru a umple cu un layer cu nuanta de culoare selectata. Shift+Backspace iti deschide o fereastra de “Fill” cu mai multe optiuni.

 

18. Grupeaza layerele.

Ca sa te organizezi, dupa ore de munca si layere aruncate peste tot, in loc sa folosesti butonul special de Layer Group, selecteaza layerele pe care le vrei grupate si apasa Ctrl+G.

 

19. Navigheaza rapid.

Ca sa poti sa folosesti mai fluid Photoshop-ul, tine apasat Space ca sa accesezi temporar manuta cu care poti naviga proiectul tau. Si pentru un zoom rapid, foloseste Ctrl + sau –.

 

 

20. Lasso tool.

Cand folosesti lasoo, tine apasat Alt si poti folosi Polygonal lasso, pentru o mobilitate mai mare.

 

Lasă un comentariu