fbpx

10 Mini Tutoriale Photoshop pentru incepatori si profesionisti

Ne-am propus sa realizam un articol saptamanal ce usureaza munca fiecarui designer. Iata primele 10 trucuri ce maresc productivitatea si viteza de lucru in Photoshop:

1. Combina imagini cu text!

Este foarte usor sa suprapui o imagine pe un text. Pune un layer de imagine peste un layer de text, apoi tine apasat Alt si da click pe linia dintre cele 2 layere. Sau pur si simplu da click dreapta le layerul de imagine si apasa pe Create Clipping Mask. Daca nu iti convine efectul, click dreapta si Release Clipping Mask.

 

2. Bird’s Eye View

Cand ai zoom apropiat pe o zona, tine apasat H si trage de imagine ca sa intri in full screen imediat, ca apoi sa poti sari la o alta zona de interes.

 

3. Vezi masca

Da Alt-click pe iconita de masca a unui layer ca sa ascunzi toata informatia si s a vezi doar masca. Alt-click din nou sa revii la normal.

 

4. Unealta de Selectie

Tine apasat Alt cand incepi o selectie cu orice unealta de facut selectie ca sa inceapa din centrul cursorului, apoi tine apasat si Space ca sa misti selectia unde vrei.

 

5. Fundal Schimbat

Daca te-ai plictisit de fundalul vesnic gri din spatele spatiului de lucru, da Shift–click in timp de ai selectat “Paint Bucket tool” peste fundalul gri. Click dreapta sa il faci gri din nou.

 

6. 1000 de Pasi in History

Du-te la Edit>Preferences>Performance ca sa schimbi nr de actiuni din istoic cu pana la maxim 1000. Ai grija insa ca poate sa iti afecteze performanta calculatorului.

 

7. Organizezi dupa culoare

Ordoneaza-ti layerele dupa culori. Click-Dreapta pe ochiul unui layer ca sa selectezi rapid intre 8 culori ca sa iti organizezi munca mai usor.

 

8. Inchide toate documentele

Ca sa inchizi rapid toate proiectele deschise in photoshop, Shift-click pe x-ul oricarui document.

 

9. Zoom interactiv

Pentru un zoom rapid si interactiv, tine apasat Ctrl+Space apoi cu clik-ul trage in stanga sau dreapta pentru un zoom instant. Zoom-ul urmareste zona in care cursorul se afla.

 

10. Invers

Ca sa inversezi culorile unui layer apasa Ctrl+I. Sa revii la normal, Ctrl+I din nou. Merge chiar si cu mastile de la layere.

Lasă un comentariu