fbpx

2014 in review

Anul calului conform zodiacului chinezesc, 2014, a devenit istorie, lasand mostenire lui 2015 o responsabilitate de a continua pe acelasi trend pozitiv. Bineinteles pe planeta au avut loc o multime de evenimente notabile pe toate planurile, insa noi ne vom concentra pe evolutia noastra, evolutia Thecon.

Cum sufletul unei companii nu se afla in certificatul ei de inregistrare, sau in condica contabilului, ci in echipa din care este alcatuita, putem spune ca sufletul Thecon a inflorit prin adaugarea noilor colegi la echipa initiala. Le multumim pentru integrarea rapida de care au dat dovada dar si pentru cunostintele noi cu care au venit, colegilor nostri: Sinziana (Content writer), Andrei P. (Web designer), Ionut (Web designer), Andrei B. (SEO consultant), Andrei R. (SEO consultant), Nicolae (Web Developer), Gabi (Sales), Adrian (SEO consultant).

Datorita echipei, cu o experienta notabila in acest domeniu, am avut sute de proiecte finalizate pe intreg mapamondul si am reusit sa satisfacem pana si cele mai ambitioase cerinte de web design& development si SEO.

Thecon a avut mereu o orientare catre clienti fara sa-si neglijeze insa echipa. Si in anul precedent echipa Thecon a fost nelipsita de la evenimentele din domeniul IT, organizate atat in Galati cat si in alte locatii din tara: Blog Gathering Galați, Curious Minds (Brasov), OpenHub si Imagine Leadership.

open hub

Dar am incercat sa descoperim si tinere talente, organizand un training “Computer Science for Students”, unde timp de cateva saptamani studenti tineri au avut ocazia sa invete lucruri noi, practice, aplicabile in viitoarea lor cariera web prin activitati interactive si concursuri cu premii.

Thecon Computer Science for Students

Evenimentele externe au reprezentat mereu o atractie deosebita pentru echipa Thecon dar aceasta nu a neglijat nici evenimentele interne care au consolidat prietenii si au intarit colegialitatea. Pe parcursul anului au fost organizate multiple teambuilding-uri, printre care amintim: zilele PaintBall, GameNight, Thecon Snowfight si Euro Campionatul Thecon. O premiera a fost sustinerea evenimentului caritabil “Ursuletul de Craciun” organizat la patinoarul din Galati.

Evenimente externe thecon

 

O parte din echipa Thecon a fost implicata si in proiectul SIMPRACT, implementat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România în parteneriat cu Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR). In cadrul acestui proiect a fost infiintata compania SMART OWL a carei activitate a fost sustinuta inca de la bun inceput de THECON.

Am incheiat anul in stil mare cu un MiniRevelion, un eveniment foarte reusit, care a ridicat moralul membrilor si ne-a ambitionat sa devenim mai buni, respectand deviza “Work hard, party harder”.

Probabil cea mai notabila realizare a fost, acceptarea temelor de WordPress si HTML pe site-ul Themeforest, o piata relativ noua si inca in plina dezvoltare cu o cifra de afacere anuala impresionanta dar inca in continua crestere. Prima tema acceptata a fost Travelogue, urmata de Av Studio. In prezent se lucreaza la viitoarele teme de succes. Exigenta staff-ului Envato, in ceea ce priveste design-ul si calitatea codului, face ca victoriile de pe Themeforest sa fie niste badge-uri pe care le purtam cu mandrie.

Travelogue - Travel Blog WordPress Theme

Nu ducem lipsa nici de parteneriate. Cel mai recent fiind cu un vizionar innovator, american, pe nume Larry Jacobsen. Am dezvoltat o relatie profesionala bazata pe proiecte si pe o munca intensa, cu scopul ca Thecon sa devina in viitor o companie de talie internationala, cu reprezentanti pe mai multe continente.

Pentru rezultate de o inalta calitate, am fost nevoiti sa fim la curent cu cele mai noi tehnologii si tool-uri disponibile si sa invatam sa profitam de potentialul lor. Photoshop si Illustrator, au devenit un “must” odata cu cerintele din ce in ce mai mari in domeniul web design-ului. Atentia la detalii poate fi atinsa doar prin meticulozitatea oferita de cele 2 programe atat de indragite de designerii nostri.

Photoshop si Illustrator

HTML5 si CSS3 ofera programatorilor nostri posibilitati aproape nelimitate, in dezvoltarea paginilor de internet, limita fiind doar imaginatia.

HTML5 si CSS3

Parallax Effect, un stil foarte popular in cercurile de web designeri, trebuia mentionat in lista noastra, acesta avand un impact puternic asupra aspectului oricarei pagini web care il foloseste.

Nu multe persoane sunt la curent cu faptul ca majoritatea site-urilor sunt bazate pe niste platforme precum: WordPress, Prestashop, Magento, Joomla, Bootstrap. In fiecare zi ne perfectionam in dezvoltarea site-urilor pe aceste platforme, iar portofoliul a ajuns la cote impresionante.

Nu stim cum vom evolua in anul 2015, dar suntem increzatori ca va fi mai buni decat in 2014 din toate punctele de vedere. Cu siguranta la anul ne vom mandri cu realizari mai multe si proiecte si mai mari.

Thecon in anul 2015

Lasă un comentariu