fbpx

5 bloguri din Romania cu design reusit

 

Daca vrei sa creezi un blog si cauti putina inspiratie in materie de design, am pregatit pentru tine 5 exemple care se evidentiaza prin structura, forme si culori si din care poti invata cateva trucuri importante.

 

Iti face pofta de la prima vedere

 

Este principiul dupa care a fost conceput designul blogului Madeline.ro, cunoscut si sub numele de Madeline’s Cuisine. Lansat in anul 2013 in categoria blogurilor culinare, Madeline’s Cuisine se remarca printr-un design care duce cu gandul la spatii deschise, prospetime si aer curat.

 

 

Desi paleta de culori aleasa este putin riscanta, pentru ca tot ce inseamna prea mult alb, roz, rosu si nuante inrudite poate da in feminism exagerat si dulcegarie, madeleine.ro combina perfect fundalul pastelat, cu meniul trasat in fonturi de un rosu calm si creeaza cadrul perfect in care imaginile joaca in mod evident rolul principal.

 

Video: Cum sa folosesti spatiul alb in web design

 

 

Tips & Tricks:

 • Pune imaginile in rolul principal si transforma restul intr-o scena.
 • Nu-ti fie teama de alb.
 • In domeniul culinar, o poza face cat 2.000 de cuvinte.

 

Uneori solutia este evidenta

 

 

Mihaigavrilescu.ro si un exemplu de design de blog in care inveti ca uneori varianta evidenta este cea potrivita. Cum aduci poezia si arta in spatiul virtual fara sa-i subtiezi din esenta prin tehnologie? O prinzi in maini si o arunci pe ecran, in pagini de carte transpuse pe un fundal de biblioteca, care-ti aduce aminte ca esti acolo sa citesti. Cu textul evident pus in prim plan prin design, font si dimensiune si poze artistice si expresive, Mihaigavrilescu.ro este un blog care iti spune de la prima vedere ce are de oferit.

 

Video: Fonturile si importanta lor in webdesign

 

 

Tips & Tricks:

 • Uneori abordarea cea mai evidenta este cea mai buna.
 • Indrazneste sa scrii mare si confortabil, daca textul este vedeta.

 

Fa-ti bagajul, plecam cu gandul in…

 

Cu Ralucapiteiu.ro, un blog de calatorii, fashion si fotografie care te anunta ca pleci undeva din primii pixeli care iti ating privirea, printr-un fluture stilizat care-i marcheaza numele. Poze mari, mult alb si prin urmare, mult, mult spatiu pentru ca mintea sa poata zburda nestingherita printre randuri. Linii elegante, nuante discrete de gri si un pariu pus pe imagini originale cu compozitii de impact.


Tips & Tricks:

 • Transmite ce oferi din primele secunde de user-experience.
 • Foloseste textul ca parte intregranta a designului.

 

Am ceva important de spus

 

Dragos-serban.ro, tot un blog de scriitor, o alta abordare. Dinamica, moderna cu o latura subtantiala de simbolism. Un meniu aproape nesfarsit care arata cat de multe lucruri poti gasi pe un singur blog si titluri cu litere de schioapa care nu se tem sa atraga atentia. Poze incadrate rotund simbolizand cautarea perfectiunii si un indemn pentru curiosi de a afla mai mult.

 


Tips & Tricks

 • Lungimea meniului depinde de ceea ce vreri sa transmiti.
 • Pentru impact, alege titlurile mari.
 • Foloseste imaginile pentru a starni curiozitatea.

 

Cate o parere despre orice

 

Si daca ai fost pus vreodata in fata situatiei de a alege un design care vorbeste despre diversitate, exemplul perfect il gasesti la Andreialbu.com. Un design care te face din header sa intelegi ca acolo vei citi despre multe si din multe puncte de vedere si care te lasa apoi sa descoperi, scris negru pe alb si pe un fundal inchis la culoare care te ajuta sa te concentrezi. O structura simpla de alb pe fundal de culoare inchisa, personalizata insa prin folosirea motivului valurilor prealuat din header, care nu te lasa sa te plictisesti citind, si-ti aduce aminte unde esti.


Tips & Tricks

 • Diversitatea nu este intotdeauna o problema.
 • Un singur element e suficient pentru a da originalitate.
 • Uneori negru pe alb poate fi mai expresiv decat culoarea.

 

Ai si tu exemplele tale care te inspira in creatie? Impartaseste-le cu comunitatea noastra in sectiunea de comentarii.

 

Lasă un comentariu