Articol de blog

5 canale de YouTube indispensabile pentru un programator

Autor:

Thecon

Data:

20 octombrie 2021

Știm foarte bine că în domeniul web developmentului totul este într-un continuu proces de […]

Canale de youtube pentru programatori

Știm foarte bine că în domeniul web developmentului totul este într-un continuu proces de schimbare, inovație și îmbunătățire. Iar pentru un bun programator cea mai la îndemână unealtă ca să rămână up to date este…YouTube, bineînțeles! Pe lângă numeroasele cursuri de specialitate și documentațiile aferente, canalele de YouTube pentru programatori sunt un adevărat izvor de inspirație și informare. Mai mult, sunt gratis și ușor de accesat în orice moment.

De aceea, ne-am propus să facem o listă cu top 5 canale de YouTube cu și despre programare care, cu siguranță, îți vor fi de mare folos.

 

1. Derek Banas 

derek youtube channel

Derek Banas este un canal YouTube destinat strict tehnologiei, care le pune la dispoziție utilizatorilor tutoriale de programare, dezvoltare de jocuri, web design, dar și multe alte video-uri din domeniul web development-ului. 

În ceea ce privește videourile legate de programare, pe acest canal veți găsi tutoriale despre C #, tips & tricks despre framework-ul django, o serie completă de tutoriale despre cum să programezi în Python, dar și tutoriale despre AngularJS. 

Derek Banas este un canal YouTube de programare all-inclusive. E perfect pentru programatorii dornici să învețe noi limbaje de programare și să le perfecționeze pe cele cunoscute deja.

Bonus – Noi videouri sunt postate zilnic, deci ai de unde alege!

 

2. Computerphile

Computerphile youtube

Computerphile este unul dintre numeroasele canale de YouTube ale lui Brady Haran, ce se adresează programatorilor cu un nivel mediu spre avansat, deoarece video-urile lui au un grad ridicat de dificultate. Acest canal este perfect pentru programatorii care stăpânesc foarte bine unul sau mai multe limbaje de programare, însă doresc să se perfecționeze și să afle cât mai multe “insight-uri”. 

Principalele subiecte pe care le abordează Brady Haran pe canalul lui sunt legate de limbajele de programare:

  • HTML
  • Java
  • blockchain și bitcoin
  • testarea automată a codului
  • codarea jocurilor
  • realitatea virtuală și multe altele.

Dacă vreunul din subiectele menționate ți-a stârnit interesul, atunci aruncă o privire pe Computerphile. Cu siguranță, îți va plăcea acest canal!

 

3. Learncode.academy

Learncode youtube programator

Dacă ești un programator la început de carieră sau, dimpotrivă, lucrezi de mulți ani în domeniu și ești în categoria “veteranilor”, acest canal de YouTube este pentru tine. Learncode.academy este o resursă extraordinară atât pentru începători, cât și pentru avansați. Atinge absolut toate subiectele și gradele de dificultate când vine vorba de web development.

Aici puteți găsi și videouri cu elementele de bază HTML, CSS și JavaScript, dar și strategii, concepte și soluții complexe. 

Un plus al acestui canal este organizarea playlist-urilor. În funcție de subiect, puteți găsi playlist-uri dedicate, ceea ce ajută la economisirea timpului și a efortului depus pentru a găsi materialul mult dorit. 

 

4. Thenewboston

Thenewboston programator channel

Thenewboston este unul dintre cele mai populare canale de YouTube destinate web development-ului (cu aproximativ 2 milioane de abonați). Motivul principal care stă la baza popularității acestui canal este vasta bibliotecă de videoclipuri, tutoriale și serii dedicate începătorilor. Acestea sunt concepute special pentru a-i învăța pas cu pas bazele acestui domeniu, iar ulterior noțiunile avansate. 

Chiar dacă pe acest canal începătorii pot găsi tot ce au nevoie, de la A la Z, asta nu înseamnă că Thenewboston este doar pentru începători. Veți găsi aici și numeroase tutoriale destinate programatorilor avansați despre subiecte precum Python 3.4, rețea de computere, dar și multe altele.

Cu peste 9 ani de conținut încărcat pe Thenewboston, există o mulțime de materiale de programare gratuite din care poți învăța.

 

5. Codecourse

Dacă ai nevoie de un profesor virtual care să-ți predea tot ce ai nevoie să știi despre cod și codare și, pe care îl poți accesa la orice oră din zi și din noapte, atunci Codecourse este soluția. 

Videourile sunt scurte, clare și foarte ușor de înțeles, fapt ce le face unealta perfectă dacă ai un deadline urgent sau nu ai foarte multă răbdare să urmărești tutoriale lungi. 

Pe lângă tutorialele clasice de introducere și aprofundare în ale programării, pe Codecourse poți descoperi:

  • cum să-ți creezi propriul bot Twitter
  • cum să creezi o rețea socială în PHP
  • cum să configurezi un server cloud folosind DigitalOcean.

programator youtube

Concluzii

YouTube este mai mult decât o sursă de inspirație sau divertisment. A devenit un adevărat profesor virtual ce deține o sumedenie de materiale educaționale, mai ales din sfera web development, tech și întreaga industrie IT. Așa că, dacă ești pus pe fapte mari și dornic să înveți cât mai multe într-un timp limitat, alege-ți canalele preferate, fă-te confortabil și începe să aplici! (Până la urmă, diferența dintre un programator bun și unul foarte bun este făcută de zecile de tutoriale vizionate și puse în practică.)

Găsești mai multe articole pentru tine pe blog-ul nostru.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

18 decembrie 2018

Am întrebat 30 de IT-iști ce cadouri de Crăciun și-ar dori să primească.

Spiritul festiv  s-a așternut precum zăpada peste sediul Thecon. În ultima săptâmănă, Hrușcă ne-a […]

Citește articolul

28 februarie 2019

Servicii de creare site. Decernarea premiilor Web-Oscar

În timp ce Rami Malek și Lady Gaga au cucerit inimile oficialilor de la […]

Citește articolul

22 iunie 2022

Platforme livrare mâncare – Ce să alegi pentru restaurantul tău

Suntem deja stelari când vine vorba de platforme online pentru comerț electronic, comenzi, livrări […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.