Articol de blog

Aplicatie Web sau Mobile ? De care are nevoie firma ta?

Autor:

Thecon

Data:

30 martie 2022

Dacă te ocupi de livrări, HoReCa, fitness sau orice alt domeniu posibil în care […]

Dacă te ocupi de livrări, HoReCa, fitness sau orice alt domeniu posibil în care poți dezvolta o afacere dar nu ești prezent în mediul online, ar trebui să îți creezi chiar acum o aplicatie web sau mobile. Probabil ți-ai pus deja în gând o creștere a cifrei de afaceri care să fie tot mai mare pe măsură ce trec lunile. Până la urmă, acesta este scopul final al unui business. Să crească într-un ritm constant.  Iar dacă vrei ca prezența din mediul online să producă și mai mult pentru tine, acest articol este cheia.

Ce este o aplicatie Web?

O aplicatie web este un software care nu are nevoie să fie instalat, așa cum ar trebui făcut cu o aplicație clasică. Nu ai nevoie decât să accesezi un motor de căutare, să intri pe website-ul unui comerciant sau al unui brand, iar dacă acesta folosește o aplicație web, totul va rula foarte ușor. Nu vei ști dacă este o aplicație sau nu, dar cu puțină atenție, poți observa că totul este mult mai intuitiv, fiecare acțiune este procesată mult mai rapid, iar asta se datorează eficienței unei astfel de aplicații.

O aplicație web poate fi creată pentru tot felul de scopuri, afaceri și platforme. În prezent, popularitatea unei astfel de aplicații a crescut extrem de mult datorită rezultatelor pe care te ajută să le atingi.

Ce este o aplicație de mobil?

Spre deosebire de aplicațiile web, o aplicatie de mobil este deja foarte cunoscută pentru majoritatea dintre noi. Este o aplicație care are nevoie de un dispozitiv mobil pentru a putea funcționa. De obicei, aceste dispozitive mobile sunt telefoanele sau tabletele. Motivul pentru care afacerea ta ar putea avea nevoie și de o aplicație de mobil este pentru a oferi acces la serviciile tale și prin intermediul telefonului. 

Presupunând că ai un restaurant, iar comenzile vin prin website, o aplicație de mobil te-ar ajuta să primești comenzi și prin telefon.

Human hand holding mobile phone

Ce limbaje de programare se folosesc pentru crearea aplicațiilor?

Atât o aplicatie web, cât și cea de mobil sunt dezvoltate cu ajutorul unei echipe de programatori profesioniști, iar în funcție de pregătirea acestora sau de preferințele beneficiarului, ele pot fi create cu ajutorul mai multor limbaje de programare. De exemplu, pentru aplicațiile de mobil, cel mai folosit limbaj de programare folosit până în prezent este Java. De ceva timp, noile trenduri au adus în agențiile de dezvoltare și limbajul Kotlin.

Majoritatea aplicațiilor pe care le vedem în PlayStore sau Magazin Play sunt scrise în Java pentru că este și unul dintre cele mai compatibile limbaje acceptate de Google. Dar Java este și unul dintre limbajele de programare care are cei mai mulți pretendenți. Astfel, găsești ajutor și tutoriale mult mai repede decât pentru alte limbaje.

De cealaltă parte, pentru aplicatiile web, cele mai utilizate limbaje de programare sunt JavaScript și Python. Cumva, cele două sunt și într-o competiție permanentă fiind și unele dintre cele mai folosite limbaje pe tot globul. JavaScript este compatibil și cu CSS, dar și cu HTML, acestea fiind avantaje pentru a crea cele mai interactive și funcționale aplicații web din câte există. JavaScript este cel mai utilizat limbaj atât la nivel de companie, dar și la nivel de freelanceri sau proiecte interne. Python este un limbaj ceva mai simplu și mai eficient când vine vorba de aplicații web. Asta pentru că are scripturi mult mai simple care se îmbină mult mai bine cu bazele de date. În ceea ce privește Python, nu există limite.

Avantaje și Dezavantaje ale Aplicațiilor Mobile

Aplicațiile mobile sunt o parte din inovația modului în care vom interacționa pe internet, dar mai mult cu serviciile oferite de companii și branduri din toată lumea. Pentru că suntem optimiști și pentru că dezavantajele nu sunt foarte multe, vom începe direct cu lucrurile pe care noi le vedem ca fiind avantaje ale aplicațiilor mobile.

  • Servicii disponibile non-stop – Aplicațiile mobile pot fi instalate fără ajutorul echipei de asistență, iar produsele sau serviciile oferite prin intermediul acesteia sunt acolo oricând. Nu există momente în care aplicația nu funcționează, așadar cu ajutorul unei aplicații mobile îți faci disponibile serviciile pemanent.
  • Fii mai bun decât competiția – Aplicațiile mobile sunt un lucru pe care nu orice afacere sau business se gândește să îl creeze din primele luni de activitate. Unele afaceri nici nu au nevoie de un asemenea serviciu, dar dacă vei găsi o cale de mijloc pentru dezvoltarea unei aplicații care să îmbine creativitatea cu serviciile pe care le oferi, vei vedea că vei ieși în evidență.
  • Mai multe vânzări – Evident, atunci când ești prezent în alt mediu, vei obține și lead-uri sau vânzări de acolo. Aplicațiile mobile generează milioane de dolari zilnic și este imposibil să nu găsești o cale să faci aceste aplicații să lucreze în favoarea ta.

Acum să trecem și la câteva dezavantaje pe care este foarte posibil să le întâmpini.

  • Support extins – Dacă aplicația mobilă face ca serviciul tău să fie disponibil permanent, asta înseamnă că trebuie să ai și echipă de support pregătită pentru a oferi asistență
  • Costuri – Costul dezvoltării unei aplicații mobile nu este nici mic, dar nici foarte mare. Este clar că va trebui să aloci un buget separat pentru acest proces.

Aplicatie WEB. Avantaje și Dezavantaje.

PRO – Aplicațiile web sunt mult mai simplu de întreținut, iar costurile sunt mai mici

PRO – Nu trebuie să treci printr-un proces de approval. În cazul aplicațiilor mobile, o listare pe PlayStore va trebuie să respecte un set de condiții.

PRO – Aplicațiile mobile pot fi compatibile și cu modele foarte vechi de tablete sau telefoane.

CON – Nu poți să găsești o aplicație web pentru că nu există un motor de căutare care să listeze aceste aplicații. Ai nevoie de adresa de acces exactă.

Ce fel de aplicație îi trebuie business-ului tău?

Afacerile, brandurile și companiile de succes folosesc mai mult ca sigur această tehnologie, dar care este cea care ți se potrivește ție și afacerii tale? Răspunsurile sunt mai simple decât te așteptai. Dacă ai o companie de creare de software, creare de jocuri, randare sau ești o afacere care își dorește să creeze venituri din Google Ads, cea mai bună soluție este o aplicație de mobil.

Prin intermediul acestor aplicații, companiile pot să creeze un sistem de microtranzacții și să câștige bani din vânzarea unor avantaje disponibile numai pe aplicația respectivă. Cele mai bune exemple pentru o astfel de aplicație sunt jocurile.

Dacă ai un serviciu unde clienții pot interacționa cu afacerea ta prin intermediul dispozitivelor de tip desktop și website-ul este principala sursă de venituri, poți să creezi o aplicație web și să faci totul mult mai interactiv, mai ușor de accesat și să creezi o experiență mult mai plăcută pentru clienți

Concluzie

Alege mereu soluția care te avantajează cel mai mult și nu lua nicio decizie până când nu te informezi foarte bine înainte. Unele lucruri funcționează pentru o afacere, iar altele nu. Noi te putem ajuta în acest sens! Contactează-ne și vom găsi soluția ideală pentru afacerea ta. 

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

4 aprilie 2022

Știri importante și noutati din digital – Ediția Lunii Aprilie

Foarte multe dintre lucrurile pe care le facem în fiecare zi pentru mulți dintre […]

Citește articolul

31 august 2015

Designul de propagandă și cum te poate ajuta să fii un designer mai bun

Numai la auzul cuvantului si ne zboara mintea catre vremea comunismului, al XIV-lea congres si cantece patriotice. Dincolo de asocierile negative si specificul mesajului transmis, designul de propaganda ascunde o serie de tehnici si elemente de creatie si influenta vizuala, care impresioneaza prin calitate si executie, si in special prin impactul emotional care este arma secreta a posterelor de propaganda.

Citește articolul

28 martie 2019

Avantaje Magazin Online. De ce să vinzi și online?

Acest articol a venit din fuziunea unor dorințe de a obține un acces mai […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.