Articol de blog

Cum să reunești zeci de bloggeri romani la un eveniment – BAG

Autor:

Thecon

Data:

2 aprilie 2019

IT-istul fără poftă de gaming e ca scrumbia pe bicicletă: WTF? Noi ne recunoaștem […]

IT-istul fără poftă de gaming e ca scrumbia pe bicicletă: WTF? Noi ne recunoaștem viciile cu sinceritatea unui politician sub jurământ, așa că articolul de astăzi este dedicat acelor #unapologetic #gamers care și-au dedicat (multiplele) vieți experiențelor virtuale de șoferi, asasini, războinici, etc. Vă asigurăm că aici este un safe zone în care nu vei întâlni prejudecăți de niciun fel. Cu alte cuvinte, este ok să recunoști că ai pierdut o vară întreagă pe la 13 ani jucând Sims și încercând să-ți îneci toate caracterele în piscină sau că n-ai ieșit din casă până nu ai reușit să treci de nivelul cu elefanți de la Tarzan.

Gaming-ul nu ține cont nici de vârstă, nici de sex, nici de deadline-urile care se aglomerează pe mâine, nici de pauza de toaletă pe care o mai amâni 5 minute, astfel reunim câțiva bloggeri romani la BAG 6 pentru a ne aminti de copilarie și de jocurile la calculator ce ne țineau țintuiți pe scaun.

Gameri înrăiți, experți în Marketing, ingineri cu diplomă, antreprenori, părinți full time, bloggeri romani sau internaționali… hai, nu umblați cu minciunica. Știm noi că toți ati avut măcar un video game în copilărie care să vă fi mâncat zile și nopți întregi.

Noi am făcut un top 5 cu jocurile video care ne-au ținut în priză toată copilăria:

1. Super Mario Bros

Super Mario, un veteran Nintendo, este jocul care a fascinat o generație întreagă și care a conferit o reputație cu totul nouă ciupercilor de la masa de prânz. Instalatorul iubitor de ciuperci a fost de fapt creat de Shigeru Miyamoto și este cel mai bine vândut joc video din istorie. Împreună cu Yoshi, aceste două caractere au reprezentat deliciul copilăriilor din toate colțurile lumii începând cu anul 1985 și până în prezent. Dacă vrei și tu să scoți de la naftalină acele amintiri plăcute, află că Super Mario este pe lista jocurilor ce urmează să fie organizate si jucate de către zeci de bloggeri romani la Bloggers Arena Galați,

bloggeri romani

2. Tarzan

Alt joc cu banane multe și prințese care necesită salvare. Această capodoperă Disney (da, Disney) datează din 1999 și reprezintă odiseea lui Tarzan prin junglele de pixeli. Dacă e să facem o comparație cu progresul galopant al jocurilor video de acum, Tarzan este un fel de X și 0 comparat cu Monopoly. Dar, la vremea respectivă, când toți puștanii ce abia pășeau în noul mileniu primeau cadou calculatoare și jocuri video, o grafică precum cea a jocului Tarzan era ceva incredibil. O mulțime de nuanțe perfecționate in grafică 3D, ce mai, la vremea aia credeam că am dat de aur. Flashback-uri cu liane afurisite, elefanți furioși, fructe mov și prăpăstii la tot pasul, cam așa se rezumă experiența Tarzan a oricărei persoane cu vârste între 20 și 30 de ani.

need for speed

3. Need For Speed

Pe lângă generația obsedată de ciuperci, puști, pistoale, și Fast and Furious, mai avem norocul de a fi fost binecuvântați în copilărie cu bijuterii precum NFS sau GTA. Cu un soundtrack legendar (To the windoooow, To the Waaall…) , cu acele mașini la care orice copil visa și cu un storyline captivant, NFS este exact joc care ne-a făcut pe toți să spunem încă din pruncie: Abia aștept să dau de carnet. Acest video game a apărut în 1994 și, precum alte creații umane cu statut de legendă (vezi Tânăr și Neliniștit, American Idol, etc) continuă să fie upgradat chiar și în prezent.

bloggeri romani

4. Delta Force

Legat de acest joc din 1998 autoarea vă poate oferi o anecdotă de pe băncile ciclului primar. Este primul joc pe computer la care am avut acces și pe care toată copilăria l-am jucat pe scaunul din dreapta al verișorului mai mare, cu mâna pe CTRL, așteptând ca el să-și fixeze ținta și să-mi spună să apăs pe trăgaci (adică tasta mai sus menționată). Delta Force mă duce înapoi la anii 90, la isteria Michael Jackson, la pereții tapetați și la telefoanele cu fir… acest joc nu este pe lista BAG, dar puteți juca Counter Strike, altă bijuterie a anilor 90.

bloggeri romani

5. Mortal Kombat

Mortal Kombat e acel joc nemuritor care din 1992 pana in prezent, continuă să fascineze și să traumatizeze simultan copiii de pretutindeni. Cel puțin autoarea acestui articol a rămas traumatizată pe viață din cauza incidentelor din copilărie în care verișorul ei mai mare fugea după ea prin casă să-i facă Fatality în stilul Liu Kang. Dar, indiferent de micile traume, cu siguranță toți simțim o adiere de nostalgie când vine vorba de MK și cu siguranță putem da vina pe acest joc pentru standardele nerealiste de bombeuri și pătrățele pe care le venerăm inconștient în viețile noastre de adulți.

bloggeri romani

Honorable Mention: The Sims

Poate că erai acel copil care-și dorea cheat codes să-și umple contul de bani. Poate că erai acel copil care căuta să-și umple vila cu 4 etaje cu bebeluși și animăluțe. Poate că erai acel copil cu înclinații teribiliste care căuta cele mai nemiloase moduri de a-și ucide caracterele. Oricine ai fi fost, cu siguranță ai jucat măcar o dată SIMS.

sims

 

Sperăm că această boare de amintiri plăcute v-a înseninat puțin ziua și v-a transportat înapoi în timp, când singura noastră grijă era cum să ne înfingem în borcanul cu Finetti fără să observe mama. Dragi IT-iști, gameri, vloggeri și bloggeri romani, dacă vi s-a făcut dor de era video games, aveți un mare noroc. Intrați pe pagina Bloggers Arena și citiți mai multe despre turneul de gaming din Galați. Ne-ar placea să fiti și voi acolo!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

2 decembrie 2021

10 pagini must-have pentru un site de prezentare eficient

Atunci când vrei să-ți creezi un site de prezentare, încep să apară, parcă de […]

Citește articolul

11 februarie 2019

Greșeli frecvente într-o campanie Adwords

Așa cum am promis în articolul precedent în care am încercat să va simplificăm […]

Citește articolul

10 ianuarie 2022

Graphic design: Alternative gratuite accesibile pentru orice web designer

În prezent, graphic design este în continuă creștere, iar competențele de web design sunt […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.