Articol de blog

Am întrebat 30 de IT-iști ce cadouri de Crăciun și-ar dori să primească.

Autor:

Thecon

Data:

18 decembrie 2018

Spiritul festiv  s-a așternut precum zăpada peste sediul Thecon. În ultima săptâmănă, Hrușcă ne-a […]

Spiritul festiv  s-a așternut precum zăpada peste sediul Thecon. În ultima săptâmănă, Hrușcă ne-a fost DJ, bradul ne-a devenit coleg, iar cafeaua nu mai poate exista fără un pic de scorțișoară. Fiind un birou predominant tech-oriented, am apelat la experții în gadgets să ne ajute cu idei de cadouri pentru barbati adevărați. Între Theconiști, e unanim acceptat că bărbații adevărați sunt fluenți în Php.  Din 30 de colegi ne-au răspuns doar 10, restul erau ocupați până peste cap cu instalări de module și importuri în Magento. Tot răul spre bine, topul de 10 era prin urmare aproape gata, mai rămânea doar să hotărâm ranking-ul celor 10 produse. După lupte seculare și monologuri înflăcărate, iată ce am reușit:

1. Cană simpatică

cadouri pentru barbati

 

Începem cu un cadou soft, valabil atât la capitolul cadouri pentru barbati cât și pentru femei.  Nu e niciun secret că developerii de pretutindeni sunt făcuți din 90% cafea cel puțin în zilele de lucru (în weekend Cola sau bere, după caz). Așa că toate geniile în ale computerelor s-ar bucura de o cană simpatică prin care să se răsfețe cu băutura zeilor IT-iști.

 

2. USB coffee heater

cadouri pentru barbati

 

Cadoul anterior poate fi cuplat fără îndoială cu un USB coffee heater. Această opțiune combină două din lucrurile cele mai prețioase din viața unui IT-ist: cafeaua și tehnologia. Colegii noștri sunt faimoși pentru recipientele elefănțești de cafea, niște căni care se continuă în partea de sus precum Coloana Infinitului. Aceste căni-zgârie-nori de 1L nu pot fi consumate dintr-o înghițitură și evident că tot lichidul prețios din ele se răcește în decursul a câtorva ore de muncă. Un heater portabil e tot ce ar avea nevoie pentru băuturi calde, mai ales pe timpul iernii.

 

3. Pernuță pentru Mână

suport-mouse

Statisticile atestă că, în medie, un Theconist își petrece cel puțin 6 ore pe zi dând click. Click un Start, click un Enter, click un Exit și tot așa până încheieturile lor au ajuns să arate ca abdomenul lui The Rock. Crăciunul acesta, contribuie și tu la prezervarea mâinilor de tech nerds. Cumpără-le o pernuță pentru mână pentru acele momente de surmenaj digital (if that’s not a thing, we just made it a thing). Touch-ul final ar fi să personalizezi cadoul cu logouri Prestashop, Magento, WordPress, Illustrator, sau orice alt simbol aferent activității norocosului destinatar.

 

4. Powerball

cadouri pentru barbati

Pe de altă parte, dacă știi un IT-ist care vrea să scape de celulita de la mână sau care vrea să ajungă un Usain Bolt al mânuirii mouse-ului, îi poți face cadou un PowerBall a.k.a giroscop acționat manual. Acest gadget mic și aparent inocent antrenează izometric grupele de mușchi și este ideal pentru pauzele scurte de la tastatură.

 

5. Tastatură mecanică

tastatura-mecanica

Speaking of tastatură, de ce să nu bucuri un IT-ist cu o tastatură mecanică? E instrumentul ideal pentru gaming, ăă, pardon, programare.  Mai rezistentă decât o tastatură obișnuită, cu RGB de fundal personalizabil, acest periferic este cel mai bun cadou pentru colegul tău programator ziua, gamer după ora 5.

 

6. Baterie externă

baterie-externa

 

Desigur, o baterie externă trebuie să existe în arsenalul oricărui IT-ist. La noi în birou, iubirea se împarte egal între mobil și P.C. Indiferent că iubesc călătoriile, selfie-urile, social media apps sau Youtube-ul, orice developer, designer, tester & Co. s-ar bucura nespus de o baterie externă.

 

7. Smartwatch

smart-watch

 

Evident că lista noastră trebuia să conțină cuvântul Smart, nu?  Un SmartWatch nu este un cadou care necesită multe argumente: IT-ist sau nu, oricine s-ar bucura de un gadget care să te facă să te simți membru al familiei Jetson.

 

8. Fountain speakers

cadouri pentru barbati

 

Speakerele acestea multicolore sunt cadoul unisex ideal. Un spectacol vizual și auditiv, acest cadou poate crea dependență. Bonus: câteva rugăminți fierbinți ar fi suficiente ca norocosul/a cadorisit(ă) să aducă speakerele la birou pentru a-l asculta cum se cuvine pe Hrușcă.

 

9. Cel mai bun mouse

cadouri pentru barbati

Imaginați-vă un birou de absolvenți ai Facultății de Automatică, Calculatoare și Inginerie Electrică încercând să nominalizeze cel mai bun mouse de pe piață. Colosseumul era o scenă soft pe lângă evenimentele de la Thecon. După pledoarii, dovezi, argumente, juriu profesionist, am ajuns la un numitor comun. Orice IT-ist ar fi în al nouălea cer dacă ar fi cadorisit acest mouse.

 

10. Furbo Dog Camera

cadouri pentru barbati

Finalizând topul cadourilor, încheiem cu surle și trâmbițe aducând în centru atenției the Furbo Dog Camera. Aceste 4 cuvinte fac ochii de IT-ist iubitor de animale să sclipească la fel ca în desenele animate, credeți-ne pe cuvând. Furbo e un lansator de bobițe pentru animale de companie care te lasă să privești în timp real din orice colț al lumiii cum tovarășul tău se distrează prinzând în aer mâncarea. Pentru developerii care călătoresc des și au animale de companie acesta e un cadou neprețuit.

 

Sperăm că acest articol v-a umplut borcanul de inspirație cu idei originale, pentru toate gusturile. Alte idei de cadouri pentru barbati sau femei (equality, y’all!) din domeniul IT sunt binevenite in comentarii!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

14 februarie 2019

Sexiest WordPress Themes to Make Your Website Happy This Valentine’s

You’ve spent weeks planning for a gift, halved your salary for the month on […]

Citește articolul

2 aprilie 2019

Cum să reunești zeci de bloggeri romani la un eveniment – BAG

IT-istul fără poftă de gaming e ca scrumbia pe bicicletă: WTF? Noi ne recunoaștem […]

Citește articolul

22 octombrie 2020

Echipa Thecon la Semimaraton Galați 2020

Un semimaraton poate reprezenta o provocare chiar și pentru adevărații sportivi, însă echipa Thecon […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.