Articol de blog

Ce limbaj de programare preferă developerii noștri?

Autor:

Thecon

Data:

24 martie 2022

La Thecon, încercăm în mod constant să ne folosim de cele mai bune tehnologii […]

La Thecon, încercăm în mod constant să ne folosim de cele mai bune tehnologii pentru a le oferi clienților noștri produse compatibile, dar și eficiente. Este normal să ne întrebăm mereu care sunt cele mai utilizate limbaje de programare. Și cum altfel să ne dăm seama de acest lucru dacă nu uitându-ne la cerința pieței? Având Statele Unite ca standard și pe developerii noștri ca etalon de încredere, iată ce limbaje de programare sunt în top în prezent.

1. Python

Aparent, datorită cerinței foarte mari și a salariului atractiv, Northeastern University din Seattle, o universitate care pregătește mii de IT-iști în fiecare an, a ajuns la concluzia că Python este un limbaj de programare care poate plăti cel mai bine un specialist care stăpânește foarte bine practica. Cu un salariu de peste $120.000, la începutul anului 2021 când a fost realizat studiul, în Statele Unite era nevoie de aproximativ 19.000 de programatori care stăpânesc Python.

2. JavaScript

Cu diferențe foarte mari atât din punct de vedere al salariului, cât și al numărului de joburi disponibile, JavaScript este încă cel mai popular limbaj de programare pentru dezvoltarea de produse de tip website. Totuși, un dezavantaj pe care îl reprezintă acest limbaj de programare este că poate fi dezactivat pentru programele de tip browser deoarece JavaScript este folosit pentru a crea reclame de tip pop-up, ce uneori pot conține chiar conținut malițios.

3. Java

Pentru că o aplicație care este scrisă în Java poate fi rulată pe orice platformă care suportă Java, face acest limbaj de programare să fie compatibil cu aproape orice, dar și să devină o soluție pentru situațiile de criză. Ceea ce nu poate face Java este să fie potrivit pentru aplicațiile care rulează în cloud. Dar este unul dintre cele mai utilizate limbaje pentru sistemul de operare Android. Salariile pentru programatorii de Java ajung chiar și la $104.000 pe an.

Ce limbaj de programare preferă developerii noștri?

Pentru că un developer nu poate fi niciodată prea liber pentru a răspunde unor întrebări puerile, l-am prins repede pe Marian în pauză și l-am forțat drăgut să ne răspundă la 2 întrebări simple:

  • Ce limbaje de programare preferă?
  • Care este preferatul lui și de ce? 

Marian - Senior Web DeveloperMarian a fost receptiv și s-a coborât la nivelul nostru pentru a spune că preferă oricând să folosească React, Svelte, PHP sau JavaScript pentru proiectele sale. Fiind surprinși că cineva ar putea cunoaște 4 limbaje de programare diferite când noi nu știm niciunul, a trebuit să îi găsim lui Marian și fructe necoapte în coș.

Așa că l-am întrebat pe nepregătite care sunt limbajele de programare pe care NU le preferă.

Răspunsul lui Marian a fost la fel de profi. Nu ar apela niciodată la Java, C sau C++, dar nu pentru că are o părere proastă despre ele ci pentru că nu le cunoaște suficient de bine.

Dar ce preferă Marian să folosească cel mai mult?

Marian adoră să folosească React ca principal limbaj de programare pentru că este unul dintre cele mai utilizate, îți oferă oportunitatea de a lucra și cu React Native, te ajută să creezi aplicații pentru Android, dar și iOS, poți face aplicații web, iar avantajele continuă să se succeadă.

Concluzie

A fost surprinzător să aflăm că un programator are timp și spațiu intelectual să stăpânească mai multe limbaje de programare. Nu este o glumă și nici un comentariu răutăcios, dar noi în afară de tot ce ține de marketing, nu am mai putea să facem și alte 5 lucruri (sau poate că putem?). Bravo Marian!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

28 februarie 2019

Servicii de creare site. Decernarea premiilor Web-Oscar

În timp ce Rami Malek și Lady Gaga au cucerit inimile oficialilor de la […]

Citește articolul

14 octombrie 2021

Promovare Black Friday – Ce presupune pregătirea de Black Friday în marketing?

Cumpărăturile online și eCommerce-ul au înregistrat o creștere semnificativă începând cu anul 2020, fapt […]

Citește articolul

27 februarie 2019

Interviu cu un Copywriter: “Cum adică jobul tău e să scrii?”

Pe Tibi îl știm toți ca omul de heirup! Are, n-are timp, dacă îl […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.