Articol de blog

Website custom sau template website? Ce opțiune este potrivită pentru tine?

Autor:

Andrei Boghiu

Data:

20 aprilie 2018

Ești indecis dacă să optezi pentru creare site custom sau un template website este […]

Ești indecis dacă să optezi pentru creare site custom sau un template website este adecvat afacerii tale? Află acum ce presupune fiecare opțiune!

Te afli în situația de a-ți crea un site și ești nesigur în privința design-ului potrivit? Te-ai gândit și răzgândit în ceea ce privește design-ul de website ideal? Dacă te regăsești în descriere, atunci clar este timpul pentru câteva clarificări!

Pentru început, procesul de creare site include nu doar alegerea modelului de website favorit, cât și ce variantă de site se potrivește cel mai bine pentru afacerea ta. Aici ai de ales între a opta pentru a avea un website custom, adaptat preferințelor tale în materie de design, sau te poți decide pentru un template website care constă într-un model predefinit.

Cum poți știi care dintre cele două variante este cea mai potrivită pentru tine? Hai să aflăm împreună ce presupune un website custom și un template website!

creare site

5 diferențe dintre un website custom și un template website

#1. Adaptabilitate și flexibilitate

Atunci când discutăm despre crearea unui site de la zero, implicit vorbim despre o echipă de web designeri și developeri care dau formă website-ului tău în funcție de nevoile afacerii tale. De asemenea, presupând că echipa de developeri are o imagine clară asupra brand-ului tău, a preferințelor tale, precum și a ceea ce tu vrei să obții de la site, atunci rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor. Mai mult, odată ce obiectivele tale se schimbă, specialiștii în web design te pot ajuta să faci modificările necesare.
În cazul unui site predefinit, ai la dispoziție mai puține opțiuni pentru a-l modifica. Poți seta culorile preferate, imaginile dorite, precum și logo-ul afaceriii tale, însă design-ul nu e adaptabil transformărilor.

#2. Originalitate

În ceea ce privește template-ul pentru site, este evident că modelul website-ul tău va semăna cu design-ul altor site-uri. În partea opusă însă, cu un website adaptat gusturilor tale, vei ști sigur că acesta va avea un aspect unic și pe care utilizatorii să îl poată asocia cu ușurință afacerii tale.

#3. Prezentare și experiența utilizatorilor

În funcție de domeniul afacerii tale și de produsele sau serviciile pe care le oferi, este important să iei în calcul impresiile pe care le vor avea posibilii clienți despre site-ul tău. În egală măsură, trebuie să te gândești dacă publicul tău țintă are așteptări ridicate și să te asiguri că experiența lor pe site-ul tău se ridică la standardele lor.
Pentru un astfel de context, website-ul custom se pliază perfect nevoilor tale. Dacă însă prioritățile tale sunt diferite, atunci template-ul de website este suficient pentru a începe să-ți construiești prezența în mediul online.

#4. Prețul

Bugetul de care dispui este un factor cheie pentru a hotărî care dintre cele două variante se încadrează în resursele tale financiare. Așa cum este de așteptat, o colaborare cu o echipă de web developeri constă într-un preț de pornire ridicat care variază în funcție de complexitatea design-ului, de numărul de pagini și de dorințele tale.

#5. Viteza de livrare

Luând în calcul timpul de care dispui și rapiditatea cu care îți dorești să lansezi site-ul, vei putea decide ușor care este opțiunea adecvată pentru tine. Evident, crearea site-ului cu ajutorul unui template se realizează într-un timp mai scurt decât în situația în care website-ul este realizat de la zero.

creare site

11 întrebări pentru a ști dacă alegi un website custom sau un template website

Acordă puțin timp pentru a rezolva următorul chestionar și te asigurăm că îți vei clarifica nevoile!
1. Ai nevoie de un site adaptat preferințelor tale în materie de design? Da/Nu
2. Plănuiești să modifici în viitor design-ul website-ului? Da/Nu
3. Vrei ca site-ul să fie gata cât de curând posibil? Da/Nu
4. Îți dorești un site care să evolueze în același timp cu afacerea ta? Da/Nu este necesar
5. Vrei ca site-ul tău să fie unic? Da/ Nu – originalitatea nu este o prioritate
6. Dispui de un buget redus? (aproximativ 700 RON) Da/Nu
7. Ai multe preferințe în ceea ce privește aspectul site-ului? Da/Nu
8. Ai nevoie de un website care să se potrivească perfect brand-ului afacerii tale? Da/Nu contează
9. Cauți ca site-ul tău să aibă multe elemente originale? Da/Nu
10. Site-ul tău este doar o platformă pentru distribuirea informațiilor? Da/Nu
11. Stilul și imaginea sunt aspecte esențiale ale afacerii tale? Da/Nu atât de mult

Acum că ai aflat cele mai importante aspecte referitoare la un site custom și unul realizat pe baza unui template, este momentul să începi propriul tău proces de creare site. Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată de web design! Echipa noastră de specialiști este gata să-ți ofere suportul necesar!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

8 octombrie 2021

10 tool-uri utile pentru un web design ca la carte

Știm cu toții că pe lângă doza generoasă de creativitate și nelipsitele skilluri tehnice, […]

Citește articolul

22 aprilie 2019

Gazduire site – Un site de succes in 3 pasi

Rețeta pentru o gazduire web de succes stă ascunsă foarte bine într-un loc mistic […]

Citește articolul

11 mai 2022

Cum arată un magazin online de fashion?

Industria de Fashion dovedește în fiecare an că putem oricând să cumpărăm mai mult […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.