Articol de blog

Cum a fost la cursul de prim ajutor cu UVSAR

Autor:

Bogdan Pană

Data:

15 decembrie 2017

Ieri am primit în vizită 3 mândri voluntari de la URBAN VOLUNTEER SEARCH AND RESCUE. […]

uvsar-masuri-de-siguranta

Ieri am primit în vizită 3 mândri voluntari de la URBAN VOLUNTEER SEARCH AND RESCUE. Pe scurt, UVSAR este o organizatie non-guvernamentală, non-profit și apolitică, ce promovează voluntariatul ca resursă umană principală, având la momentul constituirii voluntari cu experiență, pregătiți să intervină în operațiuni de salvare complexe, asigurarea primului ajutor și prim răspuns în dezastre și calamități proveniți din diferite organizații specifice de pe teritoriul României și specialiști din structuri aparțiând statului român.

Pe noi ne-a interesat un curs scurt de prim ajutor din care să învățăm cum să reacționăm în situații de urgență, indiferent că suntem noi cei vătămați, sau altcineva.

uvsar-prim-ajutor

Am descoperit procedura care trebuie urmată în urma unui accident, ce trebuie să facem ca să nu ne punem pe noi în pericol și să nu agravăm situația victimei până la venirea ambulanței. Ni s-au prezentat metode de resuscitare, ventilare, imobilizare și altele. Am aflat ce trebuie să facem în cazul unor arsuri, electrocutări, înecări (cu mâncare) și accidentări cauzate de căzături, sărituri, împiedicări (mâini și picioare rupte, capete sparte), acestea fiind cele mai probabile incidente în interiorul birou.

uvsar-curs-prim-ajutor

Mulțumim UVSAR pentru curs și îi recomandăm oricui este interesat de măsuri de prim ajutor. Chiar dacă într-o situație de urgență lucrurile sunt de o mie de ori mai serioase și intervin mulți alți factori, e bine ca cineva să fie cu picioarele pe pământ și să intervină adecvat.

Mai multe detalii despre ei și acțiunilor lor găsiți pe site-ul uvsar.ro și pagina de Facebook.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

27 februarie 2019

Interviu cu un Copywriter: “Cum adică jobul tău e să scrii?”

Pe Tibi îl știm toți ca omul de heirup! Are, n-are timp, dacă îl […]

Citește articolul

21 ianuarie 2022

Top 7 Trenduri din Web Design în anul 2022

De ce este important să fii la curent cu ultimul trend în web design? […]

Citește articolul

2 aprilie 2019

Cum să reunești zeci de bloggeri romani la un eveniment – BAG

IT-istul fără poftă de gaming e ca scrumbia pe bicicletă: WTF? Noi ne recunoaștem […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.