Articol de blog

De ce este important să ai continut relevant în website-ul tău?

Autor:

Andrei Boghiu

Data:

16 martie 2018

Deții un site si vrei să te asiguri că acesta este relevant? Află acum […]

continut website

Deții un site si vrei să te asiguri că acesta este relevant? Află acum ce presupune un continut website adecvat și care sunt caracteristicile acestuia!

Evoluția internetului și dezvoltarea numeroaselor rețele de socializare ne oferă ocazia să fim la curent cu noutăți din domenii variate. Indiferent de oră sau zi, avem acces la multe informații în același timp. Însă, în contextul în care oamenii sunt bombardați la tot pasul de știri, oferte, promoții ori evenimente, te-ai întrebat ce îi determină pe clienții tăi să cumpere un anumit produs sau serviciu?

Răspunsul este simplu și complex totodată: un continut website adecvat este cel care face și va continua să facă diferența! Oricare ar fi domeniul în care activezi, site-ul tău trebuie să aibă un conținut relevant pentru publicul tău țintă astfel încât să te asiguri că informația transmisă iese în evidență într-un mod pozitiv.

Ce înseamnă un continut website?

Conținutul reprezintă totalitatea textelor care se regăsesc pe site-ul tău. Fie că ne referim la descrierea afacerii tale, la produsele sau serviciile pe care le oferi sau la blogul pe care îl deții, fiecare cuvânt contribuie la poziționarea sa în căutările organice efectuate pe Google.

De asemenea, conținutul unui website este și un element definitoriu în strategia ta de marketing. El reflectă practic vocea brand-ului tău, ideile pe care vrei să le transmiți și dorința de a crea o legătură la nivel emoțional atât cu potențialii clienți, cât și cu cei existenți deja.

Cum se creează un conținut website relevant?

#1. Originalitate

Indiferent de lungimea unui text, fiecare informație trebuie scrisă într-un mod autentic și să îi ajute pe utilizatorii care îți accesează site-ul să diferențieze produsele sau serviciile tale de cele ale competitorilor. Mai mult, originalitatea textelor nu numai că aduce un plus de valoare afacerii tale, ci și contribuie pe termen lung și la afișările în căutările organice pe Google.

Orice conținut reprodus de pe un alt site sau duplicat de pe o altă pagină a website-ului tău este detectat de Google. Ca urmare a acestui fapt, site-ul tău este în mod automat depunctat, ceea ce va conduce la o poziționare slabă a website-ului în căutările organice.

#2. Cuvinte cheie

Indiferent de domeniul în care activezi, site-ul tău este afișat în căutări în funcție de anumite cuvinte sau structuri de cuvinte pe care utilizatorii le folosesc în căutările lor. De aceea, este esențial să identifici cuvintele cheie specifice nișei afacerii tale astfel încât ele să se regăsească în textele de pe website.

De asemenea, stabilirea cuvintelor cheie și utilizarea acestora în conținutul de pe site te va ajuta pe termen lung în acțiunile tale de promovare online. O bună cunoaștere a modului în care viitorii tăi clienți efectuează căutările pe Google îți îmbunătățește cu siguranță prezența în mediul online.

#3. Limbaj accesibil

Cunoașterea publicului țintă te ajută atât în stabilirea unei strategii de marketing potrivite afacerii tale, cât și într-o comunicare eficientă cu aceștia. Fiecare text care se regăsește pe site-ul tău transmite o anumită informație și fără îndoială îți dorești ca mesajele tale să fie pe înțelesul tuturor astfel încât oamenii să ia decizia de a achiziționa produsele ori serviciile tale.

Prin urmare, este esențial ca textele de pe site să conțină un limbaj ușor de înțeles chiar și pentru o persoană care nu deține cunoștințe despre domeniul afacerii tale. Nu contează cât de tehnică este nișa afacerii tale, important este ca informațiile pe care le livrezi să fie clare pentru a-i atrage pe oameni să cumpere de la tine.

Chiar dacă de abia ți-ai lansat un site sau deja îți desfășori activitatea de ceva timp, este important să te asiguri în orice moment că site-ul este adecvat publicului țintă și intereselor acestora.

Fără îndoială, un continut website adecvat te ajută să-ți crești afacerea. De aceea, specialiștii noștri în servicii SEO sunt pregătiți să-ți ofere suportul necesar pentru a obține rezultatele dorite!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

9 mai 2019

Cat costa un logo de calitate și cum îl creezi? [Infographic]

Un lucru de care ne lovim destul de des la birou și mai ales […]

Citește articolul

10 ianuarie 2022

Graphic design: Alternative gratuite accesibile pentru orice web designer

În prezent, graphic design este în continuă creștere, iar competențele de web design sunt […]

Citește articolul

15 decembrie 2014

„Ursulețul de Crăciun”, un super eveniment organizat în Galați

Gălățeni, apreciem implicarea voastră! Duminică, pe 14 Decembrie, ora 14:00 la Patinoarul din Galați […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.