Articol de blog

Agentie web design vs “merge și-n Paint”: De ce să angajezi un profesionist?

Autor:

Thecon

Data:

28 ianuarie 2019

Suntem scufundați complet în epoca DIY – vrei să-ți faci niște rafturi pentru cărți? […]

Suntem scufundați complet în epoca DIY – vrei să-ți faci niște rafturi pentru cărți? Dă un search pe Google. Vrei să gătești gourmet? Găsești rețete online. Mai nou, dacă dorești să economisești niște bănuți și să te tunzi singur, nu-ți trebuie diplomă de hairstylist ci doar conexiune la internet. Cu toate acestea, e de la sine de înțeles că în anumite domenii, priceperea necesară unei activități nu se dobândește de pe net, ci în timp, cu mult studiu. În calitate de agentie web design, ne confruntăm adesea cu întrebarea: Ce oferiți voi în plus față de miile de aplicații online gratuite?

Răspunsul nostru este următorul: dacă vrei să ajungi din punctul A în punctul B cât mai rapid și nevătămat, ai șanse mai mari cu un Vin Diesel decât cu propriul tău permis. Aceeași teorie ni se aplică și nouă – pentru o identitate web care să exprime ceea ce trebuie, apelează la un profesionist care nu lucrează cu jumătăți de măsură. O agenție web design poate transforma viziunea ta în realitate. Un program DIY te va limita prin prisma faptului că nu ai pregătirea necesară să îl folosești astfel încât ideea ta să devină realitate.

Dacă tot nu te-am convins, trecem la listuțe, preferatele noastre. Iată care sunt avantajele principale (în umila noastră părere) ale angajării unui profesionist în materie de vizuale:

1. Calitatea oferită de o agentie web design va fi superioară

Un web designer nu s-a apucat de această meserie cu două search-uri pe Google. Mulți profesioniști din această breaslă au pregătirea academică necesară și, în plus, se țin mereu la curent cu noile trenduri. De la Graphic Design și User Experience până la Vectori în Illustrator, cursurile de training sunt multe iar profesioniștii au grijă să se mențină întotdeauna updated.

2. Munca unui designer e customizabilă

Un template, deși accesibil ca preț, te va limita considerabil. Branding-ul nu va mai fi consistent, mai ales în cazul template-urilor gratuite care nu îți permit schimbarea fonturilor sau a culorilor. În plus, s-ar putea să te trezești și cu vecinul X și vecina Y având același site ca tine. Template-urile gratuite se găsesc peste tot și mulți antreprenori apelează la ele, ceea ce conduce la o identitate vizuală anonimă. În schimb, un designer are pregătirea necesară să îți construiască branding-ul de la zero special pentru businessul tău.

agentie web design

3. Site-ul va fi responsive

Soluțiile cumpărate de-a gata vin la pachet cu multe bug-uri și glitch-uri. Un designer va munci în schimb ca site-ul să arate bine atât de pe laptop cât și de pe mobil, tabletă și alte dispozitive. În plus, designerii sunt capabili să țină cont de cele două componente sfinte ale meserii lor în online: User Experience (UX) și User Interface (UI). Site-ul va fi ușor de accesat și vizitat, dar și ambalat într-un design atractiv. Win-win.

4. O agentie web design îți oferă serviciul complet

Vom exemplifica prin propria agenție. Thecon este un furnizor de soluții online care îți poate oferi atât un branding vizual atractiv și eficient cât și web development, servicii SEO, GDPR sau hosting, printre altele. O dată ce apelezi la o astfel de agenție, efortul tău este redus considerabil iar proiectul tău devine responsabilitatea prestatorilor.

5. Nu desconsidera efortul designerilor de a fi creativi

Designerii sunt educați să gândească într-un mod creativ, fresh, original. O abordare DIY a unui proiect s-ar putea să te conducă la clișee precum: hairstylist cu foarfecă sau pizzerie cu bonetă de bucătar. Nimic nou sub soare. În schimb, designerul face research constant, cunoaște atât trendurile cât și look-urile competiției și îți poate construi elemente vizuale moderne și originale. Comunicând deschis cu designerul și oferind feedback prompt, realitatea poate bate visul. Un creative thinker îți poate duce ideea la un alt nivel.

agentie web design

 

Știm că valul de proiecte DIY ne pot împinge să ne credem atotștiutori. Google face ca totul să pară atât de simplu, și într-o oarecare măsură, e complet adevărat. Variantele DIY, mai ales în cazul bugetelor limitate, pot fi salvarea. Cu toate acestea, nu vă pripiți să desconsiderați experiența și cunoștințele unor profesioniști. Cunoașterea înseamnă putere, iar skillurile unui profesionist pot crea ceva mult mai powerful decât am reuși noi singuri-singurei.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

29 octombrie 2014

Între trendsetter și follower în Black Friday

Printre geamuri aburite care îți spun clar cât de frig sub zero e afară […]

Citește articolul

19 august 2015

De ce să-ți faci un magazin online?

Dacă arunci o privire scurtă asupra comerțului online și evoluția spectaculoasă din ultimii ani, […]

Citește articolul

26 martie 2015

Mărimea chiar contează…

De regula, atunci când încercam să rafinam metodele de web design responsive, ne concentrăm […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.