fbpx

De ce sa-ti faci un magazin online?

Daca arunci o privire scurta asupra comertului online si evolutia spectaculoasa din ultimii ani, s-ar putea sa ramai putin pe ganduri undeva la interesectia dintre optimismul antreprenorului cu motoarele turate la maxim si pesimismul investitorului precaut care se intreaba “Unde sa-ti mai faci si tu magazin online intre atatea sute?” Pentru ca da, oferta a explodat in ultimii ani. Dar la fel de frumos a crescut si sansa celor cu o idee indrazneata, un produs bun si ceva intuitie privind afacerile si pulsul pietei.

 

Video: Istoria comertului online


 

Consumatorii mai educati, mai deschisi, mai multi

Daca acum zece ani eram inca in etapa comunicarii cu inovatorii si deschizatorii de drumuri, acei consumatori cu rol de vizionari, curajosi si zapaciti ai pietei care au privilegiul si prilejul de a incerca totul primii, vitali dar totusi putini, astazi Romania abunda de cumparatori online. Treci pe langa ei pe strada, ii auzi discutand ultimele achizitii sau promotii, ii vezi butonand smartphone-ul sau tableta, stau langa tine la servici cu un ochi la proiecte si unul pe emailurile cu reduceri.

 


Sursa poza: James Cridland


 

Este o piata care a trecut de reticenta initiala, prin eforturile altora, si te asteapta acum cu mintea deschisa, mai educata, stimulata si familiarizata cu tot ce inseamna achizitiile online. De la confort si pana la preturi mai mici, industria comertului online este in floare si e momentul perfect sa-ti gasesti si tu locul la masa antreprenorilor care prind valul. Desi sunt multe magazine online si concurenta se face simtita, pe o piata unde doar 10% dintre persoanele cu varsta intre 16 – 74 de ani cumpara produse online si un procentaj in continua crestere, mai este inca destul loc si suntem inca in etapa in care se pot pune usor bazele unor afaceri de succes. E timpul tau, incepe sa-ti construiesti magazinul chiar astazi!

 

Produse diverse

Daca la inceputuri comertul online insemna carti si CD-uri cu muzica, produse simple si standardizate menite sa treaca cu usurinta pentru teama romanilor de pierde bani, in 2015 notiunea de produs potrivit pentru vanzare online si-a pierdut din semnificatie, pentru ca aproape tot ce se poate vinde, se vinde si online.

 
Thus, in the future, instead of buying bananas in a grocery store, you could go pick them off a tree in a virtual jungle.Yasuhiro Fukushima, Japanese business executive
 


Sursa foto: Thomas Abbs


 

Cele mai vandute produse in Romania in 2014 au fost articolele de imbracaminte, incaltaminte si articolele sportive achizitionate online de 57% dintre romani, pe locul doi se mentin traditionalele carti, reviste si ziare cu 25%, iar pe locul 3 la egalitate echipamentele electronice si aranjamentele de calatorie sau cazare pentru care 20.9% dintre romani au decis sa faca achizitia online. Romanii au cumparat online in 2014 produse in valoare de peste 1 miliard de euro. Cum ar fi sa fie si produsele comercializate de magazinul tau printre ele?

 

Platforme flexibile, performante si usor de folosit

Daca la inceputurile e-commerce-ului, ideea de magazin online dadea de furca programatorilor experimentaticare si-au propus sa faca posibila si eficienta, mutarea inventarului de produse din magazinele reale in cele offline, astazi oricine poate deschide un magazin online in mai putin de o zi, fara mari eforturi si cunostinte extinse de programare.

 


Sursa foto: Ivan T


 

Pentru companiile mari in cautarea unor servicii profesionale, exista deja firme cu experienta de ani de zile in domeniu cu oferte complete si adaptabile. Pentru firmele mici si persoanele fizice autorizate care doresc initierea unei mici afaceri online sau completarea vanzarilor offline cu solutia electronica, platformele de e-commerce, gratuite sau la preturi modice, sunt deja recunoscute, accesibile si disponibile extrem de usor.

 

Video: Cele mai bune platforme de e-commerce


 

Informatie de specialitate la tot pasul

De unde incepi cand te hotarasti sa-ti faci un magazin online? Ce ar trebui sa stii? Cat va dura pana il lansezi? De ce resurse ai nevoie? Ce platforma sa alegi? Ce te faci dupa lansare? Sunt intrebari la care acum 10 ani putina lume stia sa-ti raspunda si mai putina era dispusa sa o si faca. Acum poti afla aproape tot ce ai nevoie despre gestionarea unui magazin online de pe Internet.

 

Video: Cum sa lansezi un magazin online de imbracaminte 

Zeci de articole, carti si tutoriale. Informatie provenita din experienta practica a celor care au trecut deja prin asta. Totul pentru ca tu sa incepi cu dreptul. Vrei sa-ti aduci magazinul offline la distanta de un click de cumparatorii tai? Vrei sa lansezi o afacere online de la zero? Nu ai rabdare sa cauti informatiile pe Internet? Pune mana pe telefon si ia legatura cu noi, sau trimite-ne un email. Iti raspundem la toate intrebarile.

Lasă un comentariu