Articol de blog

De ce SEO ?

Autor:

Thecon

Data:

2 iulie 2014

De ce ne dorim SEO pentru site-ul nostru? Timpul pare a fi din ce […]

De ce ne dorim SEO pentru site-ul nostru?

Timpul pare a fi din ce în ce mai scurt în zilele noastre. Avem tot mai multă treabă, mereu puși pe fugă. Având în vedere că Internetul este utilizat zilnic de mai mult de jumătate din populația Pământului, iar timpul utilizatorilor este limitat , a luat naștere SEO .

Search Engine Optimization sau pe limba celor care își doresc să-și mărească numerar vizitatorii, SEO reprezintă optimizarea poziționării la căutare. Practic, cu cât ai mai multe accesări, link-uri cu atât vei urca mai mult în lista rezultatelor generate de un motor de căutare.  Este considerat un proces prin care se dorește perfecționarea propriului  site.

seo

 

Optimizarea constă în a găsi pentru fiecare pagină a site-ului, cuvinte cheie care să descrie cât mai elocvent ceea ce conține respectiva pagină, dar și cuvinte care sunt des utilizate de vizitatori. Trebuie înțeles faptul că, utilizatorii se așteaptă să găsească orice cu un simplu click. Astfel că, textul trebuie organizat în jurul cuvintelor cheie pentru ca motoarele de căutare să recunoască profilul fiecărui articol.

La ce ne ajută SEO ?

Impactul SEO este destul de notabil, având în vedere că nu ajută doar administratorii site-ului să “culeagă” bani de pe urma vizitatorilor. În primul rând, este de mare ajutor utilizatorilor de motoare de căutare, care își propun să găsească cât mai rapid răspunsuri corecte, informații, imagini . De asemeni, SEO este utilizat de motoarele de căutare (Google, Yahoo, Bing, Ask etc. ) pentru o sortare cât mai eficientă a rezultatelor.

În al doilea rând, printr-o optimizare corectă și eficientă, se naște situația în care o firmă mică poate avea câștig de cauză față de o firmă mare care se poate afla și pe  a 10-a sau a 20-a pagină a motorului de căutare. Clienții reprezintă agenția ta de publicitate. Astfel, promovarea online devine mai ieftină, nefiind necesară reclama pe alte site-uri, ceea ce de multe ori devine un cost suplimentar. Cu cât utilizatorii se implică în promovarea brandului tău, cu atât mai puțin timp ai de petrecut prin enervarea oamenilor cu reclame.

Altfel spus, fără SEO , Internetul ar fi un haos. Utilizatorii ar fi nevoiți să caute acul în carul cu fân, ar trebui să vizualizeze mii de pagini pentru a găsi ceea ce căutau de fapt, ceea ce înseamnă timp pierdut. Dacă nu poți fi căutat, nu vei fi găsit. Fiecare pagină a site-ului trebuie gândită să fie cât mai simplă și cât mai clară pentru a ușura procesul de căutare a clientului cât și a motorului de căutare.

Tehnici de manipulare a site-ului prin SEO

Cea mai rapidă cale de a optimiza site-ul pornește din codul sursă a site-ului. De la designul pe care-l deține până la viteza de încărcare. Însă trebuie avut în vedere și  următoarele caracteristici:

  •  Site-ul să fie organizat,  să conțină pagini separate pentru subiecte diferite.  De asemeni, se dorește conținutul să fie clar și concis . Este de mare ajutor un astfel conținut pentru clienți, cât și pentru motorul de căutare. Claritatea este și va fi mereu un punct forte al unui site.
  •  Evită utilizarea muzicii. De multe ori, clienții sunt mai degrabă deranjați decât încântați.
  •  Asigură-te că oamenii știu mereu unde se află . Logo-ul firmei să fie vizibil pe fiecare pagină a site-ului.
  •  Evită utilizarea fișierelor Flash pentru ca viteza de încărcare a site-ului să fie de aprox 3 secunde. Utilizatorii renunță de multe ori dacă viteza de incărcare depășește 5 secunde.
  •  Imaginile conținute în site, să aibe o dimensiune cât mai mică și ar fi ideal ca  denumirea acesteia  să conțină cuvinte cheie.
  •  Și nu în ultimul rând asigură-te că site-ul tău este optimizat corect și că poate fi găsit în urma unei căutări.

” Concentrează-te pe utilizator și totul va veni de la sine. ”

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

16 decembrie 2021

7 elemente de Web Design esențiale pentru un site

Chiar dacă structura și aspectul general al unui website diferă de la afacere la […]

Citește articolul

10 ianuarie 2022

Graphic design: Alternative gratuite accesibile pentru orice web designer

În prezent, graphic design este în continuă creștere, iar competențele de web design sunt […]

Citește articolul

4 aprilie 2022

Știri importante și noutati din digital – Ediția Lunii Aprilie

Foarte multe dintre lucrurile pe care le facem în fiecare zi pentru mulți dintre […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.