Articol de blog

Design grafic: ce skill-uri sunt căutate de angajatori

Autor:

Thecon

Data:

14 mai 2019

Fără îndoială, sediul Thecon mustește a creativitate. Cu 3 creiere de graphic designers plus […]

Fără îndoială, sediul Thecon mustește a creativitate. Cu 3 creiere de graphic designers plus 2 creiere de copywriters care își pun mereu ștampila creativă pe orice produs/serviciu Thecon, știm ce implică acest proces. Știm și cum creativitatea “se creează”, se educă și se învață. Până și Michelangelo a avut nevoie de un profesor. Niciun pictor nu s-a născut pictor, niciun graphic designer nu s-a născut cu abilități de design grafic și  nici Rebreanu n-ar fi putut scrie Pădurea Spănzuraților în vremurile când nici nu-i dăduse mustața.

Articolul de astăzi aduce în center stage atât acele abilități grafice învățabile, cât și acelea pe care unii mai norocoși le au de la naștere. Vom demonta preconcepția că un pictor/sculptor/fotograf bun e neapărat și un graphic designer bun. Un angajator n-o să ofere postul unui candidat care cunoaște tehnica chiaroscuro dar habar nu are ce-i aia responsive design. Iată ce înseamnă de fapt să ai abilități de design grafic pe care angajatorii le caută.

[buttonShortcode url=”https://thecon.ro/cat-costa-un-logo/” target=”_blank” text=”CLICK PENTRU A AFLA CÂT COSTĂ UN LOGO FĂCUT DE NOI”]

Soft skills de design grafic pentru un CV reușit:

  • Communicare

Poate părea un skill evident dar nu ne-am ferit să-l punem pe prima poziție în topul nostru întrucât este temelia unui profil bun de graphic designer. În fond, jobul și scopul unui designer este să comunice și să se comunice prin imagini și texte. Prin urmare, comunicarea e esențială. Fie că designerul trebuie să intre în contact cu clienții sau e nevoit să delege anumite sarcini colegilor sau să ceară clarificări departamentului de Customer Support, munca sa depinde de o comunicare corectă.

  • Simț estetic

Un designer creativ este capabil să producă asocieri de rang mindblowing. Nimeni nu s-ar fi gândit să ilustreze un pahar de vin sub forma unui decolteu sau o carte deschisă și umbra sa sub forma unor buze nu? That would be the superpower of a designer.

  • Time Management

Designerii responsabilizați cu câte un singur proiect sunt mai rari ca struții. De obicei, aceștia trebuie să se descurce cu multiple proiecte simultan. Deadline-urile necesită atenție, feedback-ul trebuie interpretat la timp iar taskurile trebuie prioritizate corespunzător pentru a nu se trezi într-o Luni cu ditamai cocoașa de sarcini nerezolvate.

designer grafic

Hard skills de design grafic

  • Cunoștințe de tipografie

Designerii trebuie să fie mai mult decât familiarizați cu tipografia lizibilă și atractivă. De asemenea, cunoștințele de line-height și tracking sunt obligatorii. Dacă te mai și pricepi la a crea propriul font sau dacă ți-ai stabilit o amprentă din a combina anumite fonturi, ai șansa să ieși în evidență din stiva de CV-uri de pe biroul angajatorului.

  • Software skills

Aceste skilluri vor fi de obicei specificate în descrierea postului, dar există cazuri în care vei avea libertate de interpretare. Indiferent de situație, abilități de operare a tool-urilor de design grafic sunt obligatorii și nu trebuie omise de pe un CV.

Adobe Create Suite e un punct de pornire foarte bun, iar mai apoi ai libertate de adăugare a tuturor programelor relevante pentru design.  Nu burduși CV-ul cu pachetul Microsoft Office și certificatul ECDL din liceu, altfel angajatorul va concluziona că nu ai deschis Illustrator în viața ta și că te pricepi doar la designul in PowerPoint.

Iată care sunt cele mai populare hard skills:

  • Adobe Acrobat
  • Adobe Creative Suite
  • Adobe Flash
  • Adobe Illustrator
  • Adobe InDesign
  • Adobe Photoshop
  • Dreamweaver
  • CSS

Cel mai important sfat pe care i-l putem da unui graphic designer aspirant este să încerce și să experimenteze. La fel ca în cazul unui web developer, nu te bucura că ai ieșit de pe băncile facultății și că nu va mai trebui să deschizi un curs în viața ta. Acest domeniu nu este o stație de tramvai marcată cu roșu pe hartă, ci se află într-o transformare și o evoluție continuă. Altfel spus, o să găsești cursuri de web design și-n ciorbă dacă te vei angaja pe acest post. Mult succes și așteptăm să ne povestești experiența ta în comentarii!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

30 iulie 2021

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building       Scopul unui team building este să […]

Citește articolul

31 august 2015

Designul de propagandă și cum te poate ajuta să fii un designer mai bun

Numai la auzul cuvantului si ne zboara mintea catre vremea comunismului, al XIV-lea congres si cantece patriotice. Dincolo de asocierile negative si specificul mesajului transmis, designul de propaganda ascunde o serie de tehnici si elemente de creatie si influenta vizuala, care impresioneaza prin calitate si executie, si in special prin impactul emotional care este arma secreta a posterelor de propaganda.

Citește articolul

21 iulie 2021

Top 10 idei de vacanță pentru developeri

În perioada concediilor, pentru cei mai mulți dintre noi găsirea unei idei de vacanță […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.