Articol de blog

Ghid cadouri Craciun – Cum să stai departe de comercianți online suspicioși

Autor:

Thecon

Data:

11 noiembrie 2019

Pe parcursul unui an, fenomenul de cumpărături online trece prin câteva etape foarte importante […]

Pe parcursul unui an, fenomenul de cumpărături online trece prin câteva etape foarte importante care se concluzionează cu un număr de vânzări ce depășesc recorduri an după an. Unul dintre aceste episoade se întâmplă și în sezonul rece, mai exact în perioada sărbătorilor când aproape fiecare om caută să cumpere cadouri Crăciun potrivite pentru toți membrii familiei.

 

Pe fondul potențialului de vânzări ce ar putea fi atins de către comercianți, noi cei care ne aflăm în tabăra consumatorilor suntem supuși unor riscuri. Cel mai mare risc este acela de a primi produse contrafăcute, stricate, sparte sau chiar pierderea banilor. Cum putem să ne apărăm de acești comercianți online care nu vor decât să ne păcălească? Îți vom spune chiar în acest articol.

 

Securizarea conexiunii unui website

 

A devenit un aspect obligatoriu pentru orice website, indiferent că este un magazin online sau nu. Conexiunea trebuie să fie securizată prin HTTPS. În stânga ecranului, lângă link-ul website-ului trebuie să se regăsească un lacăt verde care semnalează că website-ul pe care navighezi este sigur. Tot securizarea website-ului se poate verifica și identificând “HTTPS-ul” de la începutul adresei URL

 

Nu încerca lucruri noi când internetul este vulnerabil

 

Prin vulnerabilitate încerc să mă refer la faptul că în perioadele foarte aglomerate din punct de vedere al traficului utilizatorilor, își fac apariția anumite entități care îi vânează pe cei care sunt slab informați despre potențialele riscuri.

 

Imaginează-ți o stație de metro foarte aglomerată care îți dă instantaneu senzația că ar trebui să bagi portofelul într-un buzunar interior. Același lucru se întâmplă și pe internet.

 

Îți recomandăm ca în perioada reducerilor de sărbători să cumperi produse de la comercianți care în trecut ți-au oferit un serviciu corect și demn de a fi repetat. Este posibil să te lovești de reclame ciudate sau care te atrag pe website-uri cu intenții nu tocmai onorabile. Cumpără de la retaileri cunoscuți și cumpără cu cap!

 

Cadouri craciun în oferte trimise prin newsletter

 

Dacă ar fi să îți imaginezi un cuib de unde provin toate aceste reclame “toxice”, ar trebui să verifici căsuța de SPAM a adresei tale de e-mail. Toate mesajele dăunătoare vor fi trimise către căsuța ta personală încercând să te forțeze să dai click cine știe pe ce link-uri.

 

Verifică proveniența mesajului și link-ul la care face trimitere. (Sigur te va pune să dai click pe undeva)

 

De obicei, acești “comercianți suspicioși” nu afișează prea multe date de contact, de multe ori afișată fiind doar o adresă de mail la care probabil nu îți va răspunde nimeni. 

 

Comercianții care se respectă îți vor oferi informații precum: adresa, cod fiscal, telefon, platforme sociale, etc)

 

Plătește ramburs pentru cadouri Craciun 

 

Aici este vorba despre toți comercianții. Fie că alegi să cumperi ceva de le eMag, Altex sau Flanco, în timpul sesiunii de reduceri, angajații care se ocupă de colete, depozite, livrări sunt tot oameni, iar din cauza volumului de comenzi, este posibil să apară greșeli. Încearcă să plătești ramburs, dar să și verifici coletul la primire atunci când cumperi lucruri în sesiunile de reduceri de sărbători și nu numai.

 

Reduceri mincinoase care “rup piața”

 

Un laptop care costă 2000 RON, dar căruia i s-a adăugat o reducere de 30% de sărbători, are prețul de 1,999 RON. Probabil nu trebuie să vă dau mai mult decat un exemplu pentru a înțelege că acest tip de strategie este foarte folosită de mulți comercianți.

 

Încarcă să rămâi informat și să urmărești prețul produsului tău pentru o perioadă mai lungă de timp începând chiar înainte de perioada de reduceri chiar și cu o lună.

 

Mai mult decât atât, îți recomandăm să fii informat și cu privire la calitatea produsului pe care îți dorești să îl achiziționezi. Urmărește review-uri, păreri, și alege un produs care îți va folosi.

 

În concluzie, în perioada reducerilor poți profita foarte mult dacă știi de unde să cumperi cadouri Crăciun. Trebuie doar să fii precaut și informat. Spor la cumpărături.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

10 ianuarie 2022

Graphic design: Alternative gratuite accesibile pentru orice web designer

În prezent, graphic design este în continuă creștere, iar competențele de web design sunt […]

Citește articolul

31 august 2015

Designul de propagandă și cum te poate ajuta să fii un designer mai bun

Numai la auzul cuvantului si ne zboara mintea catre vremea comunismului, al XIV-lea congres si cantece patriotice. Dincolo de asocierile negative si specificul mesajului transmis, designul de propaganda ascunde o serie de tehnici si elemente de creatie si influenta vizuala, care impresioneaza prin calitate si executie, si in special prin impactul emotional care este arma secreta a posterelor de propaganda.

Citește articolul

7 martie 2019

De 8 Martie, învață-ți mama să dea share pe Facebook

Care poate fi cel mai bun cadou de 8 Martie? Am stat și ne-am […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.