Articol de blog

Gadgets: toți știm să le folosim, dar câți știm să le și curățăm?

Autor:

Thecon

Data:

4 martie 2019

Vine, vine priiiimăvaraaaa,/ se așterne-n toaaată țara,/ microbi și tuse pe câmpii,/ ce-ar fi […]

Vine, vine priiiimăvaraaaa,/ se așterne-n toaaată țara,/ microbi și tuse pe câmpii,/ ce-ar fi să nu le-adunăm, copii?

Sigur suntem cu toții cât se poate de conștienți că ne confruntăm cu o epidemie serioasă de gripă. Nu e nevoie să vă trâmbițăm noi despre pericolele unei epidemii de gripă, există sute de site-uri, știri, postere cu informații despre efectele sale devastatoare. În schimb, am avea un cuvânt sau două de spus despre urmele de degete de pe ecranul Iphone-lui și despre buzunarele de la geacă unde microbii fac break dance pe cheile, banii, mobilele și cardurile noastre…

Noi am dat recent peste un articol în care, pe foarte scurt, angajații Buzzfeed au testat cât de (ne)sanitare le sunt telefoanele mobile. Articolul cu pricina e intitulat I Had Staph on my Phone (Am avut stafilococul auriu pe telefon), iar asta spune cam tot. Fiind înconjurați (și chiar dependenți) de gadgets, ne-au cam înghețat mâinile pe mouse-uri la citirea acelui titlu.

Epidemie de gripă + dirty gadgets = văleu, fugiți! Astfel ne-am gândit să utilizăm experiența noastră în IT pentru binele comunității și am făcut un sondaj printre IT-iștii de la Thecon despre cele mai bune mijloace de a-ți curăța smart device-urile.

 

gadgets

Iată ce a grăit vocea poporului…

Improvizează mai multe ustensile de igienizare pentru gadgets

Ai crede că un prosop de bucătărie imbibat în puțină apă e echivalentul Domestos pentru mobilul tău, nu?

Nu prea…

Specialiștii de la Thecon te sfătuiesc să te bazezi pe mai multe tool-uri ( dacă ești IT-ist și nu zici tool în loc de instrument/ustensilă, mai ești IT-ist de fapt?) în igienizarea smart device-urilor. Pe lângă prosopelul/cârpa/șervețelul folosit pentru curățarea ecranului, ar fi bine să ai la purtător și niște bețișoare pentru urechi sau chiar un spray cu aer comprimat.

Gândește-te astfel: un șervețel nu va îndepărta cu succes mizeria dintre taste sau din celelalte crevase ale gadgetului tău. E ca și cum te-ai spăla doar pe frunte și obraji, și ai zburda la culcare, mândru că ești curat precum cristalul.

Lavetele din microfibră sunt mai bune ca oricare alt material pentru gadgets

Sunt bune pentru orice, mai puțin funduri de bebeluș: gadgets, ochelari, ecrane TV, you name it! Materialul din microfibră atrage și șterge praful, uleiul natural al mâinilor de pe suprafețe, spre deosebire de alte materiale care nu fac decât să ia de mână microbul și să-l plimbe stânga-dreapta. Bonus: materialul este gingaș ca ghiocelul, deci nu va zgâria ecranele sensibile.

gadgets

Chiar și scotch-ul e util la curățenie

Când ești in pană de microfibră, scotch-ul te poate salva. Folosește câțiva centimetri de bandă adezivă și adună particulele de praf lipind-o și dezlipind-o cu atenție de pe suprafața ecranului. Nu e soluția ideală, dar e un truc care te poate ajuta considerabil atunci când telefonul tău chiar are nevoie de un Nurofen pentru răceală și gripă.

 

Nu ești singurul care se poate bucura de Ultra Violete

Dacă apa și scotch-ul nu sunt suficiente pentru device-urile cu amprente fosilizate, de ce să nu sari și tu pe ultimul trend în materie de gadgets și să cumperi un Phone Sanitizer cu raze UV? Potrivit recenziilor, este o investiție chiar inteligentă, mai ales pentru părinții de copii mici, cât și pentru cei care lucrează in medii de lucru mai puțin sanitare.

Nu-ți lăsa telefonul lângă alcool sanitar și șervețele din hârtie

Nu, nu pentru că riști să intre în stare de ebrietate, ci pentru că e de-a dreptul inuman să cureți telefonul cu alcool și materiale dure precum hârtia. Alcoolul poate distruge stratul protector de pe ecranele device-urilor iar șervețele ușor abrazive te pot cadorisi cu niște zgârieturi de toată frumusețea. În plus, acele zgârieturi accentuate în timp îți pot defecta funcționalitatea touch-screenului.

Sperăm că cele (aproximativ) 30 de minți luminate din biroul Thecon te-au îmbogățit cu informații valoroase și că device-urile tale se vor bucura de o igienizare ca la carte. Dacă știi și tu alte remedii naturiste care să mențină imunitatea ta și a telefonului la standarde înalte, ne-ar plăcea să ni le împărtășești într-un comentariu!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

17 martie 2022

Cum arată procesul de realizare magazin online, corect și eficient

Dacă este ceva la care ne pricepem foarte bine, acel lucru este procesul de […]

Citește articolul

30 martie 2022

Aplicatie Web sau Mobile ? De care are nevoie firma ta?

Dacă te ocupi de livrări, HoReCa, fitness sau orice alt domeniu posibil în care […]

Citește articolul

11 noiembrie 2019

Ghid cadouri Craciun – Cum să stai departe de comercianți online suspicioși

Pe parcursul unui an, fenomenul de cumpărături online trece prin câteva etape foarte importante […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.