Articol de blog

Interviu cu un specialist în web design

Autor:

Thecon

Data:

15 aprilie 2022

Ați cerut și vi s-a dat. Am reușit să prindem un designer din echipa […]

Ați cerut și vi s-a dat. Am reușit să prindem un designer din echipa noastră, să îl obligăm gingaș să răspundă la o simplă întrebare și am stat foarte atenți în timp ce dânsul (Ionuț) răspundea. Așadar, nu vom scrie foarte multe, dar suficient cât să poți să decizi care este adevărul gol goluț al următoarei dileme: Care este cea mai mare provocare când vine vorba de crearea unui design unic?

Ce înseamnă design unic?

Înainte de a vedea ce ne-a răspuns Ionuț, trebuie să oferim puțin context. Design unic nu este “cel mai bun design din lume” și nici nu face referire la design-ul de tricouri sau al viitoarei colecții de vară. În nișa noastră, design unic face referire la aspectul unei aplicații mobile sau al unui website care să îndeplinească toate cerințele clientului, dar să îl și ajute să obțină vânzări, notorietate, engagement, etc.

Adică un design customizat care să bucure pe toată lumea, să îndeplinească obiective reale de business și să poată fi cuantificat. Un design unic este ceea ce își dorește clientul respectând fiecare detaliu, începând de la culori, fonturi, secțiuni, butoane și elemente care să atragă atenția audienței.

Care este cea mai mare provocare când vrei să creezi un design unic?

Răspunsul lui Ionuț: “Crearea unui design unic presupune o sesiune lungă și intensă de research. Pe lângă moodboard-ul pe care graficianul îl face din prima zi, el caută prin referințele clientului, site-uri concurente, business-uri adiacente, teme deja existente și wireframe, o unitate. Adică leagă toate aceste informații și creează o idee principală despre ce înseamnă design-ul ce urmează a fi creat.

Ionuț Vlad - Manager TheconAș spune că cea mai grea parte este etapa de contopire a dorințelor clientului cu viziunea designerului și cerințele tehnice ale programatorilor.

Mai concret, designerul trebuie să își stabilească la început niște limite de la care sa plece. O paletă de culori cu o culoare predominanta din site și una de accent pentru butoane. Maxim 2 fonturi din familii diferite și fontsize-ul acestora ptr H1 până la H6.

Cateva pattern-uri, un stil de grafice de folosit, fie că sunt vectori, fie poze.

După ce are toate aceste lucruri stabilite ,,creaza un mockup cât mai aproape de realitate ținând cont de toate informațiile adunate. Practic treaba unui designer nu este de a fi creativ de dragul creației și originalității ci de a rezolva o problemă, de a pune cap la cap un puzzle care în final să servească cât mai fluid și organic obiectivul proiectului.”

Ce înseamnă să fii designer într-o agenție de development?

După toată discuția pe care am avut-o cu Ionuț, am înțeles din nou că un job este totuși un job și trebuie tratat ca atare. Chiar dacă pare simplu să faci ceea ce îți place, să fii mereu creativ și să creezi imagini, desene, mockups, grafice și să îmbini elemente grafice, lucrurile nu stau deloc atât de simplu.

Când ești la birou, în fața proiectului și în fața cerințelor clientului, trebuie să găsești resursele necesare pentru a oferi rezultate pe măsura așteptărilor. Mai mult decât atât, așa cum spune și Ionuț, totul devine cu atât mai dificil când design-ul tău trebuie să se “lege” foarte bine și cu detaliile tehnice ale echipei de development și programare.

Concluzie

Printre alte task-uri, Ionuț este și manager-ul de la Thecon și a fost drăguț să răspundă întrebării care macină majoritatea celor ce au de gând sau se află la începutul carierei de designer grafic.

Astfel de interviuri scurte vor mai urma, așadar, te invităm să stai cu ochii pe blogul nostru. Iar dacă vrei cumva să urmezi o carieră de designer sau ai ceva experiență în domeniu, haide să ne cunoaștem!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

11 mai 2022

Cum arată un magazin online de fashion?

Industria de Fashion dovedește în fiecare an că putem oricând să cumpărăm mai mult […]

Citește articolul

15 septembrie 2015

De azi ne gasiti si in Bucuresti. Hai sa colaboram!

E oficial, am deschis portile noului sediu Thecon aproape de centrul Bucurestiului, pe Bulevardul […]

Citește articolul

4 ianuarie 2021

Top 7 tendințe în marketingul digital în 2021

La orizont se arată noi tendințe în marketingul digital în 2021. Trendurile în marketing […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.