Articol de blog

Magento vs. Prestashop – bătălia titanilor

Autor:

Thecon

Data:

18 martie 2019

Este întrebarea de tip “oul sau găina” care a stârnit suficiente discuții în contradictoriu […]

Este întrebarea de tip “oul sau găina” care a stârnit suficiente discuții în contradictoriu printre internauți, dar chiar și printre colegii noștri: Magento sau Prestashop? Ambele sisteme de Content Management oferă beneficii diferite – răspunsul la întrebare depinde de nevoile tale.

Noi dorim ca acest articol să ofere o sursă credibilă de informații și clarificări pe subiectul Magento vs. Prestashop, stabilind în cel mai nepărtinitor mod posibil, care sunt beneficiile, cifrele aferente fiecărui CMS în parte.

Disclaimer: acest articol nu este menit să superiorizeze unul din cele două Content Management Systems în defavoarea celuilalt. Thecon este într-o relație poligamă cât se poate de fericită atât cu Magento, cât și cu Prestashop (și ocazional WooCommerce).

Ce trebuie să știi despre Prestashop

În biroul Thecon, triada Prestashop formata din Reș-Alex-Cosmin și reprezentată de citatul nostru preferat: Do something creative everyday, a semnat numeroase proiecte de anvergură precum TYR Sport, Semințe Plante și Preț Fix.

Bun, acum că am lămurit acest factor de importanță incomensurabilă pentru competiția celor două CMS, să trecem la celelalte informații de bază. PrestaShop, sau Presta pentru cunoscuți și cunoscători, este o soluție open-source de eCommerce lansată în 2007 al cărui public țintă îl reprezintă afacerile mici și mijlocii.

Această platformă care poate fi instalată fără costuri adiționale este disponibilă în 40 de limbi dar cu o pondere mai mare de funcții în Engleză și Franceză. Condiții de utilizare? Nu sunt multe cu excepția PHP 5.2, MySQL 5 și a unui sistem de operare Linux, UNIX or Windows.

 

Ce trebuie să știi despre Magento

În biroul Thecon, departamentul Magento este cârmuit de șeful Meme-urilor în Paint, Nicolae, și se bucură de susținerea proiectelor precum Noire Swimwear, Naturlich și Esderman.

Magento este varianta older but wiser de soluție e-commerce. Similar Prestashop-ului, este o soluție open-source prevăzută cu atât de multe features, încât toți antreprenorii care au apelat la această soluție i-au lăudat posibilitățile de customizare oferite.

Știți vorba aceea din popor, cine nu are bătrâni să-și cumpere? Iată, veteranul de 18 ani Magento, e dovada acestei zicale. Magento este, pe scurt, o oază de module, features și extensii, cu un departament de suport tehnic lăudat la nivel mondial.

Prestashop
Cum diferă Magento de Prestashop

Magento este ideal pentru antreprenorii care vor o experiență online croită special pentru măsurătorile magazinelor lor. Din acest motiv, Magento se potrivește perfect pentru întreprinderile mari sau în ascensiune rapidă.

Datorită costurilor reduse și a eficienței, Prestashop este de cele mai multe ori ales de antreprenori la început de drum care se află la cârma business-urilor mici sau chiar mijlocii.

Iată ce înseamnă competiția Magento vs. Prestashop în fapte…

  • 15 versiuni Magento
  • 7 versiuni Prestashop
  • 1.500 extensii și Plugins Magento
  • 25.000 de extensii și Plugins Prestashop
  • Număr ridicat de features în Magento
  • Cost semnificativ mai scăzut pentru Prestashop
  • Magento pune la dispoziție mai multe teme decât PrestaShop
  • Procesul de instalare Prestashop e mult mai facil decât în cazul Magento

 

Fie că alegi Pinguinul digital sau Portocala e-commerce, sperăm că ai găsit informații folositoare în acest articol și că direcția magazinului tău este mult mai clară acum. Așteptăm în comentarii părerea ta cu privire la aceste Content Management Systems și dacă ești #TeamMagento sau #TeamPresta!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

24 noiembrie 2020

E-book Gratis – 100 termeni WEB din e-Commerce, Marketing online & Web development

E-commerce-ul este prezentul și viitorul business-urilor de pretutindeni și totodată o mină de aur […]

Citește articolul

27 decembrie 2018

Bilanțul Thecon 2018: Cum am înclinat balanța

Având în vedere că 2018 e pe picior de plecare, iar 2019 se pregătește […]

Citește articolul

22 iulie 2015

Susținem comunitatea WordPress din România

O parte din echipa Thecon a fost prezentă ieri la Bucharest Wordpress Meetup July printre alți aproape 60 de pasionați de Wordpress.

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.