Articol de blog
Nomad Digital – De unde poți lucra remote și cum poți face asta
Autor:
Andrei Boghiu
Data:
27 mai 2022
Suntem una dintre companiile din România care încurajează lucrul de acasă de foarte mult […]
Suntem una dintre companiile din România care încurajează lucrul de acasă de foarte mult timp. Pandemia nu a făcut decât să ne găsească foarte pregătiți pentru asta. Am fost puși de multe ori și în situația în care echipele noastre de dezvoltare au fost nevoite să lucreze de la sediul clientului, lucru care nu se traduce altfel decât printr-un regim de remote work.
Exemple similare am putea să oferim la nesfârșit, dar ne-am gândit că ar fi frumos din partea noastră să împărtășim și cu tine din experiența noastră. Am lucrat și vom lucra în continuare remote, iar asta ne oferă acces la câteva avantaje. Ce înseamnă să fii Nomad Digital și care sunt cele mai cool locuri de unde poți lucra remote este subiectul pe care îl dezbatem astăzi.
Ce înseamnă să fii un Nomad Digital?
Nomadul digital este o persoană care poate să îmbine foarte bine mediul digital cu libertatea de a călători. Într-un fel sau altul am dat o scurtă definiție a unui travel vlogger, dar bariera este ceva mai departe. Un Nomad Digital este cel care se poate întreține din activitatea pe care o desfășoară în mediul online. Este un stil de viață la care foarte mulți tineri visează, dar implică și destul de multe sacrificii.
Există foarte multe joburi sau activități de freelancing pe care le poți face pentru a te putea considera nomad digital. Poți fi chiar și antrenor personal, iar cursurile sau trainingul online îți pot oferi oportunitatea de a călători și de a putea fi în contact cu clienții tăi doar prin intermediul platformelor digitale. Cât timp conexiunea la internet este una bună, nomadul digital are toate condițiile pentru a putea genera și venituri. Cafenelele, hotelurile, working space-urile sau orice alt restaurant care oferă unui nomad digital o conexiune stabilă, pot fi un loc pentru prestarea serviciilor.
Avantaje de care te bucuri când ești Nomad Digital
Pare jobul ideal al deceniului. În contextul vulnerabil în care ne-am aflat pentru aproximativ 2 ani, fiecare dintre noi s-a adaptat așa cum a reușit. Nomazii digitali au fost favorizați deoarece ei au fost cei care deja erau obișnuiți cu munca remote. Mai mult decât atât, acest lucru le-a oferit oportunitatea de a arăta cât de eficienți sunt și cât de adaptați sunt la acest stil de viață. Să lucrezi remote îți oferă siguranță, aproape niciun contact social în timpul orelor de program și garanția că perimetrul personal nu este invadat.
- Libertate – Cei mai mulți nomazi digitali sunt freelanceri care lucrează pe cont propriu. Fiecare dintre ei au experiență într-un anumit domeniu și sunt direct responsabili de clienții pentru care lucrează. Ei își organizează timpul de lucru după bunul plac, iar asta le oferă mai multă libertate deoarece nu depind de un program de lucru fix.
- Dezvoltare continuă – Pentru că nomadul digital trebuie să aibă un flux continuu de proiecte și clienți, acesta trebuie să ofere o calitate superioară a serviciilor sale. Are concurență într-o piață unde nu este singurul care poate satisface anumite nevoi ale clienților. Deci pentru a rămâne competitiv, trebuie să își dezvolte în permanență serviciile și calitatea acestora.
- Călătorești oricând dorești – Acesta este principalul avantaj al unui nomad digital. Poate să călătorească, să lucreze din vârful muntelui sau de la nivelul mării de pe plajă. Tot ce are nevoie este o conexiune la internet. Noul trend de nomad digital este cel care locuiește într-o rulotă de călătorie, se află mereu pe drum, dar zilnic își rezervă un număr de ore pentru a munci.
De ce lucruri ai nevoie pentru a fi un Nomad Digital?
Deși pare un lucru simplu, echipamentul necesar fiind doar un laptop, să fii nomad digital nu este o carieră ușor de administrat. Echilibrul poate fi doborât de tot felul de factori.
- Ai nevoie de internet – Dacă ești un pasionat de călătorie și îți place să explorezi cele mai exotice locuri de pe planetă, trebuie să te pregătești pentru o luptă constantă cu internetul. România are una dintre cele mai bune conexiuni de internet din lume și cu siguranță vei simți diferențe pe măsură ce vei călători.
- Finanțe – Un nomad digital este de obicei și un freelancer, iar aceștia au nevoie de o formă juridică pentru a factura clienților în baza serviciilor oferite. Iar dacă nu au un SRL sau un PFA, cu siguranță trebuie să declare veniturile pe care le obțin de-a lungul lunilor. Dacă ar fi angajați, această responsabilitate ar reveni angajatorului.
- Relații de prietenie – Relațiile de prietenie sunt foarte greu de menținut pe termen lung atunci când, în calitate de nomad digital, nu ești niciodată în același loc pentru o perioadă lungă de timp. Același lucru este valabil și pentru relațiile profesionale.
Concluzie
Nomadul digital este liber, pasionat de călătorie și este o formă de freelancing pe care unii o iubesc mai mult decât programul zilnic 9-17. Nu este ușor, dar pare un vis pentru mulți dintre noi. Noi promovăm lucrul bine făcut indiferent de zona de unde vine acesta. Dacă ești bun, poți să muncești și din vârful Carpaților, noi te vrem în echipă.
Tags
Distribuie
Blogul Thecon
Articole recomandate
30 ianuarie 2015
Thecon Table Tennis Championship – Editia 1
Table tennis, sau așa numitul „Ping-Pong” e sunetul pe care îl fac neuronii mei […]
Citește articolul12 august 2015
Cele mai populare platforme e-commerce din Romania
Cine conduce detașat pe piața românească? La 18 ani de la primele magazine on-line […]
Citește articolul13 mai 2022
Fashion ecommerce: comportamentul de cumpărare în perioada verii
De-a lungul timpului, industria fashion a avut parte de o creștere ascendentă, acest lucru […]
Citește articolulThecon Newsletter
Abonează-te pentru noutăți!
Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.