Articol de blog
Optimizare Google ( SEO ) – Ghid complet (Infographic)
Autor:
Thecon
Data:
30 mai 2019
Mare parte din activitatea pe care un antreprenor trebuie să o aibă în vedere […]
Mare parte din activitatea pe care un antreprenor trebuie să o aibă în vedere este optimizarea pentru motoarele de căutare. Procesul de optimizare Google este mai important decât calitatea conținutului creat deoarece acesta trebuie să ajungă cât mai sus în căutări pentru a genera cât mai mult trafic. Nu prea este corect față de cei care chiar creează conținut de calitate, dar așa vrea Google.
Optimizare Google – Ce este și cum se face?
Optimizarea Google sau SEO sau pentru motoarele de căutare este procesul prin care tu îți optimizezi conținutul întregului website pentru a fi ușor recunoscut și indexact de motoarele de căutare. De cele mai multe ori, acel motor de căutare este Google.
SEO OnPage – Optimizare Google
Optimizarea SEO OnPage este un proces de optimizare a întregului spațiu intern din website-ul tău. Este și cea mai importantă parte dintr-un proces de optimizare Google. Primul pas înainte de începerea unei astfel de optimizari este realizarea unui audio SEO. Website-ul tău va trebui verificat din URL în URL și în fiecare colțișor pentru a identifica punctele forte și slăbiciunile. După acest audit se vor modifica anumite URL, tag-uri, vor fi schimbate texte.
În urma unui keyword research se va genera o listă de cuvinte cheie potrivite pentru afacerea, produsul sau website-ul tău. Aceste cuvinte cheie vor fi unealta principala și stâlpul de referință pe tot parcursul procesului de optimizare OnPage.
SEO OffPage
Optimizarea OffPage este un proces long-term, dar care dacă este făcut constant și bine, te poate duce în primele poziții, poate transforma brand-ul tău într-un gigant și îți poți chiar face și puțin brand awareness în tot acest timp. La fel ca și optimizarea OnPage, OffPage-ul are ca scop punerea ta ca rezultat în Google pe prima poziție. Cele mai importante elemente din OffPage sunt backlink-urile.
Ce este un backlink?
Un backlink este unul dintre cei mai folosiți termeni din “lumea optimizării SEO”. Principalele surse pentru a obține backlinks sunt bloggerii, agențiile de SEO și alți colaboratori din domeniul în care activezi.
Un backlink este un link extern care duce către website-ul tău. Când acest link este legat la o pagină externă, acesta se numește backlink. În prezent, pentru o optimizare Google corectă, numărul de backlinks trebuie să fie cât mai mare. Este cel mai important factor pe care Google îl ia în considerare.
[buttonShortcode url=”https://thecon.ro/campanie-adwords-pas-cu-pas/” target=”_blank” text=”CUM CONFIGUREZI O CAMPANIE ADWORDS?”]
Cum pot să adun mai multe backlinks?
Depinde foarte mult și de resursele de care dispui, dar și creativitatea ajută. Îți dăm noi un avans, uite câteva metode pentru a crește numărul de backlinks.
- Scrie articole super bune. Oamenii le vor recomanda
- Broken Link Building
- Vezi ce backlinks are competiția, obține-le și tu
- Guest Blogging
Revenind la OffPage SEO. Este la fel de important precum OnPage. Surse sigure spun că traficul de pe website este generat 80% de motoarele de căutare. Din acești 80%, 90% dintre utilizatori ajung pe website-ul tău folosind Google ca și motor de căutare.
Ce sunt cuvintele cheie? Sau Keywords?
Cum spuneam și cu câteva rânduri în urmă, cuvintele cheie sunt determinate în funcție de domeniul în care website-ul tău activează. În urma unui research folosind Keyword Planner, se va stabili o listă de cuvinte cheie relevante pentru conținutul tău.
Acele cuvinte cheie sunt exact cele pe care un utilizator le va folosi pentru a căuta informații despre serviciul sau subiectul pe care îl interesează. Exemplu: Dacă o persoană are nevoie urgentă de un veterinar pentru pisica lui bolnavă, iar eventual acea persoană se află în orașul Galați, cuvântul cheie folosit de acesta pe Google va fi: “veterinar Galați”.
Dacă tu în calitate de business owner, deții un veterinar în Galați, pe website-ul tău, Homepage-ul trebuie să fie optimizat după acest cuvânt cheie.
Competitorii au aceleași cuvinte cheie
Da, așa este. Principalii tăi competitori vor folosi același cuvinte cheie. Aici intervine creativitatea ta și capacitatea de a răspunde cât mai eficient la nevoile și întrebările clienților tăi. Va trebuie să ai mult conținut de calitate, mai multe explicații pentru o singură problema. Scopul tău este să creezi conținut pentru a satisface orice nevoie ce ar putea apărea pentru domeniul tău de activitate.
Dacă și alții se pot raporta la contentul creat și optimizat de tine, cu atât mai bine.
Greșeli care vor face optimizarea SEO să nu conteze
1.Viteza de încărcare mică – Optimizare Google
Presupunând că ai reușit să optimizezi foarte bine întreg website-ul, ai adus mult trafic și constant utilizatorii ajunge în mod organic pe paginile tale. Dar oare care este cauza unui Bounce Rate crescut? De ce media timp petrecut pe pagini nu depășește 5 sau 10 secunde? Ei bine, viteza de încărcare poate face un utilizator să închidă imdiat TAB-ul și să caute informația de care are nevoie în altă parte.
2. Un design Intuitiv
Principalul motiv pentru care tu îți vei crea un website, este pentru că vrei să îți prezinți compania sau serviciile într-un mod atractiv și simplu. Foarte mulți reușesc să creeze un website arătos și spectaculos, dar uită de un aspect foarte important. Experiența pe care o are utilizatorul pe website-ul tău trebuie să fie și ea una plăcută precum arată acesta. Trebuie să fie ușor de parcurs, să aibă elemente clare și distincte și să nu provoace niciun fel de dificultate. Site-urile de succes sunt mereu cele care sunt extrem de simple de parcurs.
3. Clientul este mulțumit de pagina pe care a intrat? – Optimizare Google
Un client nu vrea decât să primească un produs sau o informație cât mai repede posibil. Decizia de a rămâne pe website-ul tău este luată încă din primele câteva secunde. Pagină ta trebuie să fie relevantă în funcție de cuvântul cheie folosit. Ai folosit “servicii de copywriting” ca și keyword? Pagină ta trebuie mai întâi de toate să ofere informații despre “servicii de copywriting”.
V-am atașat și un Infographic ce conține câteva lucruri pe care trebuie să le faci pentr o optimizare Google corectă. Mulțumim că ai rămas cu noi până aici și sperăm că articolul ți-a fost de ajutor.

Tags
Distribuie
Blogul Thecon
Articole recomandate
17 noiembrie 2014
Campanii prezidențiale în Social Media
Folosită pentru prima dată ca mediu de comunicare în cadrul unei campanii electorale în […]
Citește articolul20 august 2021
Cum să scapi de eroarea site-ului tău? 11 soluții pentru erori.
Acel moment când totul pare să meargă ca pe roate, apoi brusc, apare eroarea […]
Citește articolul2 iulie 2014
De ce SEO ?
De ce ne dorim SEO pentru site-ul nostru? Timpul pare a fi din ce […]
Citește articolulThecon Newsletter
Abonează-te pentru noutăți!
Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.
