Articol de blog

Platforme de marketing afiliat unde îți poți promova magazinul

Autor:

Andrei Boghiu

Data:

5 mai 2022

Un magazin online are ca scop principal să genereze cât mai multe comenzi de […]

Un magazin online are ca scop principal să genereze cât mai multe comenzi de produse. Magazinul online trebuie să se folosească de toate metodele posibile pentru a putea vinde produsele din stoc, pentru a crește numărul de clienți și pentru a crea o reputație cât se poate de pozitivă. Una dintre aceste metode este marketingul afiliat, despre care vei afla că este mult mai complex și elaborat decât ai putea crede la prima vedere. Marketingul afiliat nu este doar despre vânzare, dar și despre promovare. 

platforme marketing afiliat

Ce este marketingul afiliat?

Dacă ai un magazin online, poți să deschizi un program de afiliere, prin care anumite persoane sau alte companii pot deveni afiliați. Aceștia vor câștiga un comision din comercializarea sau promovarea produselor tale. Tu stabilești procentul pe care îl va primi comerciantul

din fiecare vânzare. Iar datorită programului de afiliere pe care îl deschizi, vei putea alege chiar tu care sunt afiliații.

Ce beneficii are afacerea ta datorită marketingului afiliat

Există platforme de marketing afiliat care te ajută să îți promovezi și să îți marketezi produsele într-un mod foarte ieftin. De fapt, acesta este unul dintre cele mai importante avantaje. Plătești promovarea abia după ce produsul a fost vândut, iar plata se face pentru fiecare produs în parte.

Astfel, de pe urma unui produs promovat și vândut prin marketing afiliat, nu ai cum să ieși în pierdere. Uite ce avantaje am identificat noi după ce am dezvoltat campanii de promovare prin marketing afiliat.

 • Costuri reduse pentru început – Chiar dacă ești la început și abia ai deschis magazinul, marketingul afiliat ar putea să fie chiar primul lucru pe care să îl implementezi în materie de promovare. Există multe platforme de marketing afiliat ce te pot ajuta să
 •  optimizezi totul. Din fericire, România nu are foarte multe, iar asta creează un cadru unde ai șanse foarte mari să ai rezultate.
 • Costuri reduse pe toată perioada campaniei – Există website-uri care produc vânzări generoase din marketing afiliat. Astfel vorbim
  de încă o soluție de marketing care te va ajuta să ajungi la audiența ta, fără a implica multe costuri. Întrucât prin aceste platforme de marketing afiliat, plătești numai când vânzarea s-a
 •  confirmat.
 • Riscuri mai mici  – Banii nu vor pleca din contul tău decât după ce ai efectuat vânzări. Astfel, chiar dacă marketingul afiliat nu dă rezultate pentru tine, nu vei avea mari pierderi.
 • Targetare specifică – Îți amintești când spuneam mai sus că tu alegi și confirmi cine vor fi afiliații tăi? Din acest proces de selecție te vei asigura că produsele tale sunt promovate de către cei mai buni, iar asta înseamnă că vei targeta foarte bine potențialii clienți. 

Platforme de marketing afiliat populare:

România se află abia în primii ani de când se folosește această metodă de marketing afiliat. Putem spune că sunt probabil 10 ani de activitate intensă în această sferă. Iar asta a dus la popularizarea unor platforme de marketing afiliat pe care le vei putea folosi cu siguranță și pentru afacerea ta.

2Performant

2Performant este probabil cea mai cuprinzătoare dintre toate aceste platforme de marketing afiliat. Pune la dispoziție nu numai servicii pentru afiliați, dar și servicii de promovare și derulare a campaniilor de promovare pentru branduri sau influenceri. Cu cât industria se educă mai mult în acest sector, cu atât 2Performant pare să fie o platformă care caută să ofere servicii mai actuale. 

2Performant are o secțiune dedicată influencerilor. Aici poți vedea în mod direct statisticile respectivilor influenceri, tarifele și poți crea campanii de promovare cu ajutorul acestora. 

Să devii advertiser pe 2Performant nu este deloc complicat. Trebuie doar să te înregistrezi cu compania pe website și să stabilești clar care sunt detaliile pentru fiecare colaborare. Trebuie să oferi materiale grafice pentru afiliați și condiții de promovare. Fiecare vânzare generată de un link al afiliaților este comisionată.

Profitshare

Profitshare ar putea fi numită și platforma care este principalul concurent al celor de la 2Performant. Spre deosebire de cea din urmă, Profitshare nu este atât de versatilă și nu abordează principiul de marketing afiliat atât de modern. Dar este o platformă care avantajează foarte mult colaborările dintre afiliați și advertiseri datorită interfeței intuitive.

Profitshare îți oferă statistici pentru contul tău de advertiser, ai acces la unelte de promovare și de informații detaliate pentru fiecare campanie pe care o demarezi.

Pași pentru a construi propriul program de afiliere(Pe website)

Există și afaceri, branduri sau magazine online care nu vor să depindă de platforme de marketing afiliat precum 2Performant sau Profitshare pentru a derula astfel de campanii. Aceștia construiesc un întreg program de afiliere direct pe propriul website. Iată cum poți face asta:

 • Pasul 1 –  Stabilește ce oferi – Este propriul tău program de afiliere. Trebuie să știi foarte bine ce procente din vânzări oferi, ce premii, ce beneficii au cei care îți promovează produsele.
 • Pasul 2 – Cum oferi? – Vei transfera banii prin cont bancar? Vei oferi vouchere cadou pentru recomandări? Vei oferi și tu procente din vânzări?
 • Pasul 3 – Cine sunt afiliații tăi? – Trebuie să îți alegi și tu foarte bine afiliații și persoanele care vor vorbi în numele brandului tău. Pe platforme de marketing afiliat, influencerii semnează un contract, dar pe website-ul tău nu vei avea așa ceva decât dacă este implementat și stabilit de către echipa ta.

Ultimul pas ar fi să te folosești de anumite module pentru a construi un astfel de sistem. Există anumite module PrestaShop Addons create special pentru această nevoie. Dacă vrei să construiești un astfel de sistem, vei avea nevoie să fie rapid, responsive, să ofere interfață pentru afiliați și să poți măsura încasările.

Ai nevoie de ajutor pentru îmbunătățirea sau chiar dezvoltarea unui magazin online? Noi implementăm strategii cu ajutorul acestor platforme de marketing afiliat, construim magazine online și suntem la un apel distanță!

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

2 aprilie 2019

Cum să reunești zeci de bloggeri romani la un eveniment – BAG

IT-istul fără poftă de gaming e ca scrumbia pe bicicletă: WTF? Noi ne recunoaștem […]

Citește articolul

7 martie 2022

Răspunsuri de la specialiștii noștri în Marketing

Am întrerupt programul special al blogului. În urma unei discuții de birou, am găsit […]

Citește articolul

8 septembrie 2021

Fă-ți brand-ul cunoscut pe TikTok

Ce este TikTok-ul? TikTok-ul este ultimul trend apărut în social media, unde toată lumea […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.