Articol de blog

Prestashop Addons Pentru un UX Mai Bun

Autor:

Thecon

Data:

11 februarie 2022

Experiența utilizatorului sau User Experience sau UX cum o vei găsi exprimată prin lăuntrele […]

Prestashop module for UX

Experiența utilizatorului sau User Experience sau UX cum o vei găsi exprimată prin lăuntrele internetului este un indicator gigantic în ceea ce privește calitatea unui website. Cu cât utilizatorul are parte de o sesiune plăcută și productivă pe platforma sau pe website-ul tău, cu atât vei avea mai mult de câștigat. 

 

Dar pentru că vorbim despre Prestashop, este clar că ai un magazin online căruia va trebui să îi faci câteva optimizări și să modifici unele lucruri care să facă totul mai fluid și mai plăcut. Pentru asta există prestashop addons sau module dezvoltate special pentru a servi un scop. Vrei câteva recomandări de module care te ajută să obții un UX mai bun? Uite ce recomandări avem noi.

 

Prestashop Addons – Product Finder

product finder prestashop add-on

Product Finder este unul dintre cele mai cool Prestashop addons pe care le-am dezvoltat. Practic, ceea ce face acest modul este strict legat de User Experience. El îmbunătățește modul în care clienții tăi găsesc produse în magazinul online în funcție de preferințele fiecăruia. În detaliu, acest modul imită un asistent de shopping și îți oferă recomandări bazate pe răspunsurile clienților tăi la anumite întrebări configurate chiar de tine.

 

În momentul în care clientul ajunge în magazinul tău online și încearcă să găsească un produs, asistentul virtual îi va adresa câteva întrebări customizabile pentru a-i putea face cele mai potrivite recomandări pentru gustul său. Cum participă acest proces la îmbunătățirea experienței utilizatorului? În primul rând îi arăți să îți pasă de dorințele lui, îi oferi mereu recomandări pe placul său și îl faci să petreacă mai mult timp pe site. Client fericit, afacere înfloritoare.

 

Group Order

group order module

Group Order este un modul de Prestashop pe care numai un adevărat antreprenor s-ar gândi să îl implementeze în magazinul său online. Din categoria prestashop addons care se concentrează 100% pe experiența utilizatorilor, Group Order o face chiar pentru un grup mai mare de clienți. Ceea ce face acest modul pentru magazinul tău online este să ofere clienților un preț mai mic de livrare pentru unele produse dacă acestea sunt cumpărate de mai mulți clienți în același timp.

 

Dacă există o comandă plasată pentru un produs, utilizatorii pot să se alăture comenzii, iar modulul vă împărți costul livrării la fiecare participant. Lucrurile pe care le poți face. De exemplu, fiecare client poate adăuga produsele pe care le preferă mai mult. Experiența este una foarte plăcută și care oferă fiecărui client atât atenție cât și costuri mai mici.

 

Prestashop addons – Knowband Quick Login

knwoband prestashop module

Knowband Quick Login este un modul de Prestashop care îi va ajuta foarte mult pe clienții tăi să se conecteze la magazinul tău online folosind doar platformele sociale precum Facebook. Aceștia se vor putea conecta și cu ajutorul Google, dar și prin email și parolă. Ceea ce ajută la crearea unui environment de UX benefic este că acest lucru poate fi făcut printr-un simplu pop-up.

 

De menționat faptul că nu este un sistem care să înlocuiască modul prin care clienții tăi se conectau deja la magazinul online prin înregistrarea unui cont. Clienții pot în continuare să aibă un cont înregistrat și creat pe platformă. Knowband Quick Login funcționează în paralel cu sistemul deja existent și doar creează o oportunitate pentru clienți de a se putea conecta mai rapid. 

Nu va trebui să deschizi alte pagini din website pentru a te putea conecta la cont, iar acest pop-up va îmbunătăți și experiența de utilizare a website-ului.

 

Infinite Scroll Module

infinite scroll prestashop  module

Este destul de neplăcut să navighezi printre sute de pagini de produse pentru a putea găsi ceea ce căutai. Infinite Scroll Module este unul dintre acele prestashop addons care sfidează puțin legile programării și scapă utilizatorul de câteva clickuri în plus. Infinite Scroll probabil te duce cu gândul la un website fără de sfârșit, iar rezultatul după implementarea cam așa este.

 

Paginile de produse vor putea fi vizualizate una după alta doar prin acțiunea simplă de scroll. Va dispărea acea necesitate de a schimba mereu pagina și de a fi reîmprospătată la fiecare câteva secunde. Deși nu pare ca un lucru foarte important, confortul de navigare printre produse crește și implicit va crește și calitatea experienței pe care o au clienții.

 

Concluzie

Prestashop addons pentru magazinele online pot aduce foarte multe beneficii atât pe termen lung, dar și pe termen scurt. Încearcă să nu îți încarci magazinul cu foarte multe module, dar concentrează-te să oferi o experiență unică pentru fiecare utilizator.

 

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

17 ianuarie 2019

Top Trends in Graphic Design in 2019

Experience has taught us that things are only successful when unusual phenomena take shape […]

Citește articolul

17 noiembrie 2016

4 moduri de a atrage clientii prin simplificarea design-ului website-ului

Se mai întâmplă să avem unele comenzi de website-uri unde clienții vor cât mai […]

Citește articolul

19 octombrie 2020

Reclame PPC în vremea pandemiei de Coronavirus – Ce s-a schimbat?

Se spune că schimbarea este singurul lucru constant în această lume. Dacă până acum […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.