Articol de blog
Prestashop vs Magento. Alege platforma potrivită pentru website-ul tău
Autor:
Thecon
Data:
23 martie 2021
Te-ai hotărât să-ți deschizi propriul magazin online, iar într-o lume a tehnologiei avansate, un […]
Te-ai hotărât să-ți deschizi propriul magazin online, iar într-o lume a tehnologiei avansate, un website vine la pachet cu această decizie. Însă, apare o dilemă generală când vine vorba de platforma de e-Commerce pe care să o alegi – Care este mai potrivită pentru website-ul meu? Prestashop sau Magento? De aici apare și celebrul duel Prestashop vs Magento.
Prin intermediul acestui articol ne-am propus să elucidăm misterul, pentru a oferi o perspectivă cât mai clară asupra caracteristicilor fiecăreia dintre ele.
Prestashop vs Magento – O scurtă introducere
PrestaShop și Magento împărtășesc mai multe asemănări, dincolo de simpla posibilitate de a vinde produse online. De exemplu, ambele platforme sunt open-source și se mândresc cu comunități extrem de active. Totodată, ambele platfome au la bază aceeași titulatură de platforme auto-găzduite. Ce înseamnă asta mai exact? Le puteți descărca software-ul și îl puteți configura pe orice server doriți, apoi puteți să lucrați în magazinul dvs. Platformele open-source auto-găzduite tind să fie extrem de flexibile, deoarece puteți face aproape orice doriți cu ele.
Ce face fiecare platformă în parte?
PrestaShop este o platformă de e-Commerce foarte ușor de utilizat, cu peste 1.000 de utilizatori care colaborează la dezvoltarea sa. De asemenea, se mândrește cu o comunitate extrem de activă și un set larg de caracteristici care o fac suficient de puternică pentru orice tip de magazin.
Nici Magento nu se lasă mai prejos când vine vorba de caracteristicile sale și eficiența sa. Deși pare complicată la început, configurarea și operațiunile tehnice fiind ceva mai complexe comparativ cu Prestashop, aceasta este fără dar și poate o opțiune demnă de luat în considerare pentru un magazin online mare.
Prestashop vs Magento – Care sunt diferențele?
1. Ușurința utilizării
În momentul alegerii unei platfotme de e-Commerce, printre primele întrebări care apar în mintea deținătorilor de magazine online este – Se utilizează ușor? Acest aspect este extrem de important, în special în cazul persoanelor care nu doresc să investească în echipe de programatori sau să piardă luni întregi pentru a învăța toate dedesubturile software-ului ales.
Plecând de la considerentele menționate anterior, Prestashop este cu siguranță opțiunea ideală. Este mult mai ușor să vă personalizați magazinul Prestashop. Această platformă a simplificat gestionarea zilnică de către proprietarul magazinului, fapt ce îi dă libertate acestuia să se focuseze pe probleme mai importante. Datorită modulelor avansate de analiză și a tabloului de bord extrem de intuitiv, vă veți optimiza magazinul ușor și rapid.
În cazul Magento, această soluție este o adevărată investiție pentru magazinele mari, garantând capacități nelimitate comercianților pricepuți în ale tehnologiei. Gestionarea zilnică a magazinului online de pe Magento va fi o adevărată plăcere și este destul de simplă, însă pentru lansarea și configurarea site-ului web, veți avea nevoie fie de experiență în dezvoltarea web, fie de angajarea unui profesionist care să vă ajute.
2. Opțiunile de personalizare
Unul dintre cele mai importante aspecte ale oricărui software de e-Commerce este cât de mult vă permite să vă personalizați magazinul. Fără prea multe opțiuni de personalizare, pe termen lung, reputația și succesul business-ului vor avea de suferit.
Prestashop vă permite să utilizați atât module, cât și teme pentru a vă personaliza magazinul. Temele vă permit să modificați radical stilul site-ului dvs. și au toate formele și dimensiunile. În plus, puteți personaliza orice temă pe care o utilizați pentru a face site-ul să arate inedit. Diversitatea modulelor vă permite să adaugați funcționalități avansate website-ului, fiind destul de ușor de integrat. Prestashop pune la dispoziție peste 3.000 module și peste 4.000 de teme ce permit personalizarea magazinului online după bunul plac.
Magento vine și el cu diverse opțiuni de personalizare, punând la dispoziție utilizatorilor săi peste 4.000 de extensii. În ceea ce privește temele, lucrurile stau puțin diferit. Numărul de teme este limitat, în cazul Mgento, fiind mult mai des utilizat și întâlnit ca utilizatorii să își creeze de la zero propriile templeturi.
3. Costurile/ Prețul
Puteți construi magazine online cu funcționalități de bază folosind versiunile gratuite ale ambelor platforme, dar trebuie să plătiți pentru a obține beneficiile complete ale fiecăreia. Se înțelege că PrestaShop este open-source și gratuit de utilizat, însă asta nu înseamnă că nu presupune cheltuieli. Are nevoie de găzduire web plătită, șabloane receptive și multe alte module încărcate pentru a obține reale performanțe. Prestashop are două ediții: comerț electronic bazat pe cloud și platformă descărcabilă. Ceea ce trebuie să rețineți este că trebuie să suportați costuri pentru a structura o afacere online de succes.
Prețurile aferente platformei Magento, sunt fără dubiu mai mari, mai ales la o primă analiză. Trebuie să plătiți pentru funcționalități, prețul modulelor Magento fiind semnificativ mai mari în comparație cu cele pentru Prestashop.
4. Integrarea
PrestaShop se integrează cu o serie de aplicații și servicii comerciale, de exmplu Google Analytics, precum și cu diferite metode de plată, inclusiv MasterCard și PayPal. De asemenea, acceptă integrarea cu următoarele platforme:
- WordPress
- Newsletter
- Facbook
- Bitcoin
- Mailchimp
- SEO Expert
- Google Merchant Center
- Amazon Marketplace
- Open ERP
- Enterprise Suite ERP
În cazul platformei Magento, aceasta poate fi integrată cu următoarele aplicații și platforme de business:
- Open ERP
- Enterprise Suite ERP
- Zopim Live Chat
- Bank Payment
- DHL
- ePay
- MailChimp
- CashOnDelivery
- DebitPayment
- Social
5. Customer Support
Pentru că ambele platforme sunt open-source, principalele surse de infromare a utilizatorilor sunt comunitățile dedicate și documentațiile de specialitate. Totodată, există o comunitate mare, atât în cazul Prestashop, cât și în cazul Magento, dispusă să vă ajute oricând întâmpinați dificultăți.
Prestashop oferă asistență de înaltă calitate comparativ cu alte platforme de e-Commerce, în schimbul unui abonament. În funcție de necesitățile dumneavoastră, consilierii Prestashop stau la dispoziția clienților pentru a-i ajuta să facă cea mai bună alegere.
Pe de altă parte, în cazul Magento suportul este gratuit 24/7. De asemenea, vă puteți conecta la contul dvs. și puteți genera tickete, iar în cazul unei urgențe puteți solicita sprijinul direct al unui partener avizat pentru soluționarea problemei.
Care sunt Avantajele Prestashop?
Prestashop este una dintre cele mai cunoscute și utilizate platforme de e-Commerce, și are cu siguranță foarte multe de oferit. Câteva dintre principalele puncte forte sunt:
– Platforma oferă o mulțime de opțiuni de personalizare, datorită unei game vaste de teme și module
– Adăugarea produselor și personalizarea se face foarte simplu și rapid
– Aveți acces la o interfață prietenoasă, cu o mulțime de opțiuni de gestionare a site-ului
– Este mult mai simplă de utilizat, fiind extrem de inuitivă
– Cunoștințele avansate de programare nu sunt un must
– Comunitatea Prestashop este foarte activă și de mare ajutor
– Developmentul este mult mai rapid
Care sunt avantajale Magento?
Platforma Magento este adesea asociată în mintea cunoscătorilor cu putere, fapt determinat de utilizarea ei cu precădere de către magazinele foarte mari. Printre principalele sale avantaje se numără:
– Platforma este foarte scalabilă, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru operațiuni mari
– Platforma oferă o personalizare excelentă, datorită numeroaselor extensii
– Customer support-ul este gratis și foarte prompt
– Performanțe ridicate pentru magazinele mari și foarte mari
Concluzii
Aceste două platforme de e-Commerce se află în centrul atenției și oferă numeroase caracteristici și opțiuni, însă publicul țintă diferă pentru fiecare în parte. PrestaShop este o soluție perfectă pentru comercianții ce conduc afaceri mici, mijlocii, cu un buget moderat și au un nivel mediu de competențe tehnologice. Magento este platforma ideală pentru antreprenorii care sunt proprietarii întreprinderilor mijlocii, mari, cu un buget ridicat și care au competențe tehnologice avansate.
Singurul care își cunoaște cel mai bine business-ul și particularitățile lui ești tu, de aceea nu există o platformă de e-commerce universal valabilă, ci platforma potrivită pentru afacerea și nevoile tale în raport cu ea. Deci alegerea îți aparține în totalitate!😊
Tags
Distribuie
Blogul Thecon
Articole recomandate
14 iulie 2021
5 skill-uri pe care trebuie să le aibă un Web Developer
Programarea sau web development-ul este, fără dar și poate, unul dintre cele mai dinamice […]
Citește articolul20 mai 2022
Interviu cu un Specialist în PWA
Dacă nu ai citit ultimul nostru articol despre PWA (Progressive Web App), te invităm […]
Citește articolul30 iunie 2015
Puzzle despre promovare online din scrierile bloggerilor autohtoni
Din abundența de articole din blogosfera românească, unele reușite, altele chiar deloc, am extras câteva care puse cap la cap creează din punctul meu de vedere o imagine de ansamblu a ceea ce poate fi numită o strategie de promovare online.
Citește articolulThecon Newsletter
Abonează-te pentru noutăți!
Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.