Articol de blog

Promovare afacere. Site-ul web este eticheta

Autor:

Thecon

Data:

28 mai 2014

A avea un site web nu este suficient, cel putin nu acum, cand toate […]

A avea un site web nu este suficient, cel putin nu acum, cand toate companiile, mari sau mici, au unul. Este foarte importanta promovarea acestuia pentru a obtine rezultatele asteptate. Scopul celor care doresc sa adauge prezenta online, ca element prioritar, in strategiile de marketing, este de a creste numarul vizitatorilor. Nu exista bariere cand vine vorba de promovare afacere online. Grupul clientilor tinta putand creste de la nivel local la nivel national si chiar international. Acest aspect, dar si costurile ajustabile sunt motivul primordial al celor care aleg sa beneficieze de promovarea siteului web prin tehnici de tip SEM pentru a fi pe prima pagina in Google.

SEM, in traducere marketing prin motoare de cautare, este una din cele doua categorii ale marketingului online, alaturi de SEO (optimizarea in motoarele de cautare). SEM se ocupa de imbunatatirea vizibilitatii unui site web in paginile de rezultate afisate de motoarele de cautare. Aceasta forma de marketing foloseste tehnici de marketing platite. O parte din cele mai cunoscute elemente ale acestui tip de promovare sunt.: Metoda pey per click (PPC), folosirea diferitelor medii de socializare ca platforme pentru promovare, recensiile si blogurile platite.

Promovare afacere. Search Engine Marketing

Indiferent de bugetul destinat acestui tip de promovare, se va gasi o metoda eficienta de a aduce siteul in atentia vizitatorilor, crescand astfel numarul celor care pot fi incadrati in grupul de clienti tinta.

promovare afacere

promovare afacere

Cel mai important avantaj al celor care folosesc procesul SEM pentru a-si promova afacerile, este acela al relevantei cautarilor. Daca doriti promovarea afacerii dumneavoastra, care se ocupa, de exemplu, de comercializarea hainutelor pentru copii se vor alege cuvinte sau fraze cheie precum “hainute copii”, “haine pentru copii”, “haine copii” etc. Cand un utilizator, al unui motor de cautare, va cauta unul din aceste cuvinte cheie, afacerea dumneavoastra va fi afisata in pagina de rezultate. Asadar se doreste o relevanta cat mai mare a cuvintelor cheie folosite pentru a descrie continutul siteului web.

[buttonShortcode url=”https://thecon.ro/seo/” target=”_blank” text=”SERVICII DE MARKETING DIGITAL”]

Cu cat un site web apare mai des si in pozitii cat mai bune in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare, cu atat promovarea sa va fi mai eficienta. Numarul vizitatorilor va creste, si deci, va creste si numarul potentialilor clienti.
Majoritatea celor care folosesc Internetul utilizeaza motoarele de cautare pentru a localiza informatiile dorite. De aici rezulta si eficienta sporita a procesului SEM. Siteul web va fi la indemana tuturor celor interesati. Acestia fiind la distanta de doar un click fata de informatiile relationate de serviciile si produsele afacerii dumneavoastra.

Strategii de promovare ale afacerii

Un alt avantaj al celor care aleg sa foloseasca procesul SEM in strategiile de marketing este bugetul reglabil. Fata de alte metode de marketing, clientul isi poate stabili propriul buget. Desi costurile sunt reduse, promovarea este una eficienta, bugetul nealterand calitatea serviciilor.

SEM este cea mai eficienta metoda de dezvoltare a unei afaceri folosind mediul online. Profitul afacerii dumneavoastra va creste considerabil o data cu imbunatatirea prezentei online. Deoarece se pot atrage clienti din toate mediile si zonele geografice. Astfel, va veti putea mari grupul de clienti tinta. Trecand de la clientii locali la cei nationali, si de la piata nationala la cea internationala.
Domeniului marketingului in motoarele de cautare are in vedere utilizatorii acestora care doresc informatii generale despre produsele si serviciile afacerii dumneavoastra. Asadar, procesul de  promovare afacere se va face doar celor interesati de domeniul de activitate desfasurata de compania dumneavoastra.

O idee preconceputa asupra acestui tip de promovare este aceea a destinatiei sale. Doar cei care doresc sa promoveze companii mari, putand beneficia de ea. Este complet gresit! Acest tip de promovarea poate fi folosit de orice fel de companie, beneficiile putand fi vizibile dupa scurt timp.

Daca nu ati folosit inca promovarea eficienta a afacerii dumneavoastra, ar trebui sa va ganditi serios la acest aspect. Mai mult ca sigur ca cei care se incadreaza in grupul competitorilor beneficiaza deja de avantajele procesului SEM.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

11 noiembrie 2021

Rutina unui web developer înainte de o campanie de Black Friday

Te-ai întrebat vreodată cum arată seara unui web developer înainte de o campanie de […]

Citește articolul

8 octombrie 2021

10 tool-uri utile pentru un web design ca la carte

Știm cu toții că pe lângă doza generoasă de creativitate și nelipsitele skilluri tehnice, […]

Citește articolul

6 iunie 2022

Știri din digital – Ediția lunii Mai

A mai trecut o lună calendaristică și domeniul digital a continuat să mențină un […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.