Articol de blog

Resurse pentru web design – elemente grafice

Autor:

Lucian

Data:

10 noiembrie 2014

“Nici un designer nu devine genial fără resurse promițătoare” Am tot vorbit despre poze […]

Nici un designer nu devine genial fără resurse promițătoare”

Am tot vorbit despre poze cât e în lună și în stele, și am luat la rând resurse care mai de care mai ofertante și la liberă alegere. Următorul pas firesc e ce se întâmplă pe lângă poze sau în lipsa lor impusă, când creativitatea pleacă de la zero și trebuie să umple totul. Și dacă tot vine Crăciunul și vei fi în căutare de elemente grafice pentru materiale festive, de calitate excelentă și indubitabilă, scoatem și noi surpriza din desaga moșului. În avanpremieră și cu timp de lucru înainte, iată câteva site-uri de pomină de unde poți să te inspiri sau să împrumuți regește, dacă timpul și înclinația nu-ți permit să începi lucrul de la fundație și cărămidă.

În format gratis de .psd

Graphicburger.com – nu e de mâncat, dar e de foame de surse și lucruri bune, și coșul principal prin care Raul Taciu, tânăr român talentat și generos din Cluj Napoca, ne împărtășește ca un bun creștin bunătățuri grafice în format PSD, de toate tipurile și pentru toate gusturile: mockup-uri, elemente User Interface, iconițe, logo-uri. Cam tot ce vrei și ce nu vrei, dar te-ai gândit că s-ar putea să ai nevoie.

Visul oricărui designer pus pe fapte mari, Freebiesbug.com este un site minunat cu de toate, ca o shaorma îmbietoare de cartier. Numai că de data asta te încânți gustativ printre Psd-uri în rețete moderne și tradiționale de fonturi, iconițe, poze, code stuff și templaturi de site, toate gratis și numai bune de folosit în orice meniu propriu.

PSD-uri pentru toată lumea! Și nu e vorba de controversatul partid politic, ci de extensia fișierelor Photoshop, de calitate amețitoare, pe care le găsești din plin pe Bestpsdfreebies.com. Site-ul e plin ochi cu bunătăți grafice de toate modelele și tipurile, împărțite după cum spune și numele, tot gratis, doritorilor, amatori de resurse valoroase.

Eduardo și al lui Eamejia.com. Departe de a fi o telenovelă, este o poveste savuroasă cu daruri. Grafician independent cu carieră în America Centrală, Eduardo își împarte generozitatea printre produse vândute trainic, oferind gratis celor isteți și cu căutarea în gene, o mulțime de elemente grafice atractive și de calitate evidentă pentru cunoscători.

Băieții de la Codrops sunt originali și darnici precum Crăciunul în mai și au toate resursele pe care un grafician cu pretenții ar trebui să le dețină. Cea mai bună calitate si întotdeauna ultimul răcnet în design. Elemente originale de cod care-ți fac site-urile fancy și te pun în pas cu ultimele tendințe, sau poate chiar un pic mai în față.

Vectori și logo-uri

Pixeden.com – Cui nu-i place un vector bun? Dacă nu știi despre ce vorbesc, e momentul perfect să afli. Vectorii sunt elemente grafice cu trăsături minunate, care se folosesc cel mai des în Adobe Illustrator, dar își fac simțită prezența pe alocuri și în Photoshop. Creați științific pe bază de algoritm matematic, vectorii rezistă elastic la orice redimensionare, fără să-și piardă cât de puțin din calitatea vizuală la care ținem cu toții atât de mult. Nu lăsa matematica să te treacă fiori pentru că programul face toată treaba. Tot ce ai tu de făcut este să dai câteva clickuri bine plasate și vectorul se joacă ascultător în dimensiuni, după cerințe.

Un logo rapid pentru un designer în pană de inspirație? N-ai putea căuta într-un loc mai bun ca Free-logo-design.net. Printre culori sensibile sau acute, concepte cuminți și idei nebune, găsești sigur ceea ce cauți. Și dacă tot ești aici, pune-l pe listă și pe Blugraphic.com și nu te lua după aparențe. Deși nu-ți fură ochii, ți-ar putea umple hard disk-ul de lucruri utile.

Între textură și pattern

Treci și pe la Wedesignblog.com și vezi ce au mai inventat, iar dacă ești pe fugă după texturi, oprește-te liniștit la Texturex.com. Găsești acolo cam tot ce ți-ar putea trece prin cap și încă ceva în plus.

Dacă nu dă bine pe alb, încearcă cu-n pattern. Și nu trebuie să pierzi timp căutând, pentru că le găsești expuse frumos aici Subtlepatterns.com, pentru toate gusturile elegante și ideile subtile.

 

Flat design și asorteuri

Dacă nu știi cu ce să asortezi pantofii verzi sau cravata roșie, aruncă un ochi expert pe Adobe Kuler. Nu-l neglija nici în design, pentru că-ți pune la dispoziție combinații infinite de culori, pentru idei geniale și design expresiv, la modul unicat și bine legat în nuanțe, pentru creații inspirate care să-ți poarte numele mai departe.

Când flat designul îți dă riduri de concentrare, relaxează-te și caută-l în culori pe Flatuicolors.com și în iconițe multe, bune și pe gratis la Flaticon.com.

Și dacă tot ai terminat treaba și dai petrecere, găsești pe Flyerheroes.com materiale conspirative și inspiraționale pe gratis, pentru cel mai tare poster de party ever. Pentru că vrem să iasă totul bine și să fie distracție nebună, dacă mai știi și alți invitați în afară de cei aduși de noi, nu-i lăsa de izbeliște. Fă un efort mic pentru o cauză de comunitate mare și unită, și adună-i în comentarii mai jos.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

25 ianuarie 2022

Știai că au fost introduse cuvinte noi în DOOM?

La finalul anului 2021 în Dicționarul Ortografic Ortoepic și Morfologic al Limbii Române au […]

Citește articolul

22 decembrie 2014

“THE COCA-COLA COMPANY” ȘI SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

Sigur toți cititorii au auzit de celebra băutură Coca-Cola, produsă în cantități uriașe, în […]

Citește articolul

17 august 2015

Secretul succesului în procesul de web design

Secretul succesului în web design. În orice domeniu există unul și de multe ori […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.