Articol de blog

Resurse pentru web design – imagini de calitate

Autor:

Thecon

Data:

6 noiembrie 2014

„Nimeni nu le știe pe toate, dar măcar știm unde să căutăm.” Există un […]

„Nimeni nu le știe pe toate, dar măcar știm unde să căutăm.”

Există un vis ascuns în buzunarul fiecărui designer cu ambiții de carieră în ascendent. Se învârte în shoot-uri foto de DSLR și poze ultra, în cadre impecabile, cu efecte emoționale și detalii fără cusur. Un vis inaccesibil pentru cei mai mulți, aflați la început de carieră, pe o pantă care se urcă greu și încet, dar sigur. De obicei printre compromisuri rupte în suflet cu watermark de Dreamstime și Shutterstock cu rezoluție mică, ce zgârie compoziția aliniată atent și calcă strâmb pe imagini de calitate  de profesionist al culorii și amănuntului.

Dar ca în orice problemă pe care se aruncă oameni cu talent și interes, soluțiile există, uneori intermediare și nu întotdeauna perfecte, dar mereu șlefuite atent pentru proiecte de valoare, cu buget redus.

Ascunse la vedere

Dacă zici Envato, gratis și high resolution, vei auzi Unsplash.com.  Cel mai popular site în comunitatea  iubitorilor de Envato, Unsplash.com te umple pe gratis de imagini cu rezoluție și calitate vizuală excepțională. Ale tale printr-un simplu click.

Tumblr și-un newsletter cu comori ascunse. Dacă intri pe Snapwiresnaps.tumblr.com  ai să înțelegi de ce. De unde nu aveai ce să alegi de prin alte părți, Tumblr te acoperă prin blogul în discuție, cu poze care mai de care mai ispititoare și mai potrivite pentru colecții de la calitatea I în sus. Cu sânge fierbinte de pirat virtual în tine, ai vrea să te arunci în descărcări en-gros cu căderi de trafic în rețea. Te oprim noi cu eficiență și un truc demn de Houdini: abonează-te la newsletter și pozele vor veni singure la tine.

Eroii noștri

A.J. Montpetit, fan ca și noi al singurei comunități care-o întrece în stele pe cea standard de “Ieftin și bun”, purtând cu mândrie titulatura de “Excelent și gratis”, este vinovatul declarat care-și asumă  Lockandstockphotos.com – o colecție incredibilă de imagini abstracte și interesante, de consultat și pus la favorite cu prima ocazie.

Și pentru că cei care dau din suflet sunt atât de rari, ți-l prezentăm cu recunoștință și respect pe austriacul Thomas Muhl și al său proiect generos Snapographic.com.  Un site la fel de plin de opere de artă ca un muzeu, cu diferența că din muzeul lui poți să pleci cu arta acasă. Totul e producție proprie, gratis și folosibil comercial. Ia oricând ce-ți trebuie și nu uita un gând bun pentru el când treci prin fața unei biserici în zi de sărbătoare.

imagini de calitate

 

Viktor Hanacek. Graphic designer, wordpress coder, fotograf și ceh. În design și programare știu alții cât e de bun, naționalitatea e atestată în buletin, iar talentul de fotograf dovedit pe un site de proiect reușit și plin de bunătăți vizuale cu numele de Picjumbo.com.

Dacă n-ai auzit până acum de Superfamous.com și Folkert Gorter, e timpul să-ți extinzi orizontul. Este un olandez talentat în arta pozelor, cu un stil propriu demn de reținut. Se desfășoară preponderent în natură, lucrând cu imagini excepționale, surprinse în lumini captivante, care pot da exact nota de sofisticare simplă de care ai nevoie în proiectele tale. Tot gratis, tot pentru uz personal sau comercial, cu menționarea numelui autorului și/sau un simplu link de recunoaștere a meritelor și talentului.

Autodenumit “supereroul designului”, Ryan Mcguire se pricepe la toate, dar cel mai bine la fotografie. Gratisography.com joacă rol de portofoliu și dovadă, și oferă, după cum spune și titlul, pe gratis, poze interesante, pline de originalitate și umor, oricui are nevoie de ilustrare vizuală de calitate.

Colecții și proiecte

Colecționari prin excelență cu inventar selectat din diverse domenii publice, canadienii de  la Lifeofpix.com îți pun la dispoziție o colecție de foarte bună calitate, de care poți beneficia la fel de gratis și după pofta inimii ca și în cazurile precedente.

Rare, dar bune, pozele de pe Magdeleine.co sunt interesante, de calitate și free of charge, cu mențiunea că pentru unele exemplare se așteaptă, așa cum e și frumos, acordarea de credit proprietarului.

Și după proiecte generoase și libertate deplină de înfruptat la masa altora, ajungem și la Imcreator.com secțiunea free. Profităm aici de o strategie profitabilă de marketing cu atragerea clientelei pe bază de mostre free oferite agale, pe care tu le poți descărca cu istețime, oricând ai nevoie și se pretează conceptului.

Dincolo de accesul liber

Și dacă resursele gratis nu au făcut față cerințelor, mai ai încă speranță. Google images e poate cea mai populară și cunoscută resursă, unde toată lumea se gândește să caute poze. Însă pentru că de obicei găsești fie poze slabe calitativ, fie poze scumpe, e mai bine să treci la următoarea.

Tentantă și ispititoare, Flickr.com este una dintre cele mai prolifice resurse de poze la care poți apela în momentul de față. Două lucruri îți cere însă Flicker în schimb: timp să cauți și atenție la drepturile de autor. Pentru a evita mai târziu durerile de cap și procesele pe tema drepturilor de proprietate, nu te aventura în lumea Flicker înainte să bifezi căsuța cu CC (Creative Commons) care caută doar poze pe care le poți folosi gratis chiar și în cazurile comerciale.

Cea mai mare comunitate de artă de toate tipurile, Deviantart.com e un fel de sfânt Graal al artiștilor, de genul “Avem Dităti” al celor de la Planeta Moldova. Între gratis și cu plată, de la specimene inspiraționale la creații de-a dreptul bizare, Deviantart te așteaptă nu doar să iei, ci și să împărtășești din propriile creații, pentru încântarea mulțimii și testarea designerului din tine.

Mai mult cu bani, decât fără

Le știi pentru că ai fost pe acolo. Pozele gratis pică la fel de rar ca meteoriții, dar nu strică să stai cumva cu ochii pe ele:  Shutterstock.com, Dreamstime.com și Photodune.net.

Și pentru că suntem bine informați, dar nu infailibili, pe lângă speranța că resursele de mai sus îți vor ușura munca și susține talentul, te așteptăm cu propriile tale sugestii și resurse testate, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

30 iunie 2015

Puzzle despre promovare online din scrierile bloggerilor autohtoni

Din abundența de articole din blogosfera românească, unele reușite, altele chiar deloc, am extras câteva care puse cap la cap creează din punctul meu de vedere o imagine de ansamblu a ceea ce poate fi numită o strategie de promovare online.

Citește articolul

12 mai 2022

Politica de Cookies – Update important pentru Marketeri

Nu este un update dedicat marketerilor, dar este un update făcut de Google pentru […]

Citește articolul

28 februarie 2022

Secretele unui magazin online de succes

Un magazin online de succes nu a început doar cu o tolbă de secrete […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.