Articol de blog

Rutina unui web developer înainte de o campanie de Black Friday

Autor:

Rață Laura

Data:

11 noiembrie 2021

Te-ai întrebat vreodată cum arată seara unui web developer înainte de o campanie de […]

Te-ai întrebat vreodată cum arată seara unui web developer înainte de o campanie de Black Friday? Dacă nu, îți spunem noi. Este “liniștea dinaintea furtunii”.

Pentru un web developer, o campanie de Black Friday este precum o “sabie cu două tăișuri”. Îți aduce venituri substanțiale, crește nivelul de toleranță la stres, îți întărește psihicul și nu te lasă să dormi 24h. Dar, cum după furtună iese soarele, așa și colegii noștri pleacă într-o meritată vacanță după ce au dus la bun sfârșit o campanie de Black Friday. I-am întrebat pe membrii din cadrul departamentului de web developement Thecon, cum arată rutina lor de Black Friday. Poți afla răspunsurile lor în cele ce urmează:

Verifică funcționalitățile modulelor din site

Înaintea serii de Black Friday, web developer-ul testează și verifică dacă modulele de plăți, transport, search, dar și restul, funcționează la nivel optim. Practic, analizează dacă sunt actualizate, dacă au probleme sau dacă există posibilitatea apară probleme.

Modulele reprezintă o colecție de elemente – cum ar fi imagine, text, grafică – utilizate pentru a crea pagini web. Aceste module sunt precum piesele de Lego, poți construi orice cu ele. Sunt ușor de implementat și pot fi combinate în orice mod. Deoarece sunt sute de elemente îmbinate, uneori pot apărea situații problematice, erori care nu pot fi rezolvate imediat. Nu ne dorim ca acest lucru se întâmple în seara de Black Friday, căci nu toți reacționăm bine sub presiune. O situație problematică care în mod normal s-ar rezolva în câteva minute, în seara cu pricina poate dura ore.

Ține pagina de tichete de la providerul de hosting deschisă

Există situații în care traficul venit pe site supraîncarce resursele serverului. De aceea, web developerii sunt mereu pregătiți trimită un tichet către echipa de support a providerului de web hosting.

Analizează traficul de pe site prin intermediul Analytics

Traficul de pe site trebuie analizat constant în seara de Black Friday. Astfel, îi ajută pe colegii de la marketing analizeze succesul campaniei, dar și pentru a vedea dacă vreuna dintre pagini are probleme sau pe ce pagină petrec vizitatorii cel mai mult timp. Evident că cei mai mulți vor fi pe landing page-ul cu reduceri.

Își cumpără 2 cartele, în caz îl sună 2 clienți concomitent

Avem grijă de toți clienții noștri în egală măsură și așa cum stau ei cu ochii pe magazinele lor online în seara de Black Friday, la fel stăm și noi. Totuși, dacă ochii lor sunt mai vigilenți decât ai noștri, suntem pregătiți să le răspundem la solicitări. Nu vrem punem pe nimeni în așteptare. Știm timpul este foarte prețios.

Își setează alarme din 10 în 10 minute

fie sigur la 00:00 e pe fază și prinde startul reducerilor!

După muncă și răsplată. Cum și web developerii sunt oameni, vor și ei fie primii atunci când vine vorba de reduceri. Cum rateze tocmai el începutul Black Friday! Doamne ferește se întâmple asta! Seara de Black Friday este foarte importantă atât pentru magazinele online pe care le avem în administrare, cât și pentru web developeri.

Verifică site-ul din 5 în 5 minute

Nu de alta, dar trebuie să se țină ocupați ca să nu adoarmă. Oboseala din precampanie începe să se resimtă în această noapte. Unii mai apelează și la diferite tips and trick, pe care noi nu am reușit să le aflăm încă. Până anul viitor ne voi transforma în mini ninja și vom dezvălui și acele trucuri păstrate într-o cutie închisă cu 10 lacăte.

Consumă 5 cești de cafea

Sau ceai verde sau negru, sau energizante, sau orice altă băutură magică îl va ajuta să treacă peste încă o noapte nedormită. Tot ce știm e că espressoarele și cafetierele din birou nu dorm nici ele când e Black Friday.

Dacă e cazul, apelează și la minuni cerești

Mai credincioși sau mai puțin credincioși, practicanți sau nu, dacă e cazul, developerii apelează și la practici religioase. Mai precis, fac vreo 50 de mătănii înainte de start campanie ca să nu pice site-ul fix când e viața mai frumoasă.

Daca și tu ai un prieten web developer, -i cinste cu pizza și cafea, și povestește-ne cum a fost seara lui de Black Friday.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

21 ianuarie 2022

Top 7 Trenduri din Web Design în anul 2022

De ce este important să fii la curent cu ultimul trend în web design? […]

Citește articolul

20 august 2021

Cum să scapi de eroarea site-ului tău? 11 soluții pentru erori.

Acel moment când totul pare să meargă ca pe roate, apoi brusc, apare eroarea […]

Citește articolul

22 aprilie 2019

Gazduire site – Un site de succes in 3 pasi

Rețeta pentru o gazduire web de succes stă ascunsă foarte bine într-un loc mistic […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.