Articol de blog

Știri importante și noutati din digital – Ediția Lunii Aprilie

Autor:

Thecon

Data:

4 aprilie 2022

Foarte multe dintre lucrurile pe care le facem în fiecare zi pentru mulți dintre […]

Foarte multe dintre lucrurile pe care le facem în fiecare zi pentru mulți dintre clienții noștri este să publicăm conținut și să administrăm calendare pentru publicații. Calendarul editorial ne pune de obicei în fața unei nevoi de cercetare continue pentru depistarea lucrurilor importante ce merită menționate. Când vine vorba de noi și de domeniul nostru de activitate, nu ne interesează altceva înafară de noutati din digital și de ce se mai întâmplă pe platformele sociale, cum se schimbă algoritmii și multe alte lucruri legate de acest domeniu.

De-a lungul săptămânii, ne tot lovim de aceste tipuri de știri, schimbări și noutăți, iar astăzi ne-am propus să ți le aducem și ție direct pe prima pagină. Așadar, iată ce noutati din digital au mai apărut în ultimul timp:

1. Cel mai trist și neașteptat evenimente – Războiul Rusia-Ucraina

Nu vom începe să oferim detalii explicite despre cauzele care au pornit războiul sau situația din prezent din Ucraina. Probabil știi deja și tu câte 5 versiuni ale fiecărei informații existente acum pe internet și nu numai. Dar astăzi vorbim despre noutati din digital, iar ceea ce am făcut noi, în calitate de agenție de marketing și dezvoltare de software, a fost să facem ce știm cel mai bine pentru a-i ajuta pe cei care sunt în nevoie.

Pentru că fiecare strop de ajutor contează, Thecon a făcut public faptul că oferă job-uri în domeniul IT pentru refugiați din Ucraina care au nevoie de un loc de muncă pentru a se putea susține. În continuare lăsăm oferta deschisă, dar mica noastră faptă bună a ajuns și la urechile celor mai mari trusturi de știri din România. Am publicat intenția noastră și pe Facebook și poți vedea mai mult informații dacă accesezi următorul link.

2. Am spus la revedere funcției Facebook Jobs

Da, acea funcție foarte utilă pe care angajatorii o foloseau pentru a putea recruta angajați și oferi detalii despre ce joburi sunt disponibile în cadrul companiei. Și agenția noastră se folosea foarte frecvent de această funcție, dar în data de 27 Martie, Facebook a decis că nu mai este la fel de necesară. Acum, nu mai poți deschide joburi folosind Facebook și nici nu mai poți încărca sau descărca CV-uri direct din Facebook. Motivul pentru această schimbare încă nu îl cunoaștem.

3. Noutati din Digital – Universal Google Analytics va fi înlocuit

O știre pe care am fost uimiți să o auzim de la cei de la contentonline.ro a fost că Universal Google Analytics și-a primit ziua judecății. Iar judecata a fost prestabilită. Mai exact, în data de 1 Iulie 2023, Universal Analytics nu va mai fi disponibil, iar în locul său îi vom face loc lui Google Analytics 4. Un tool mult mai capabil, orientat cu totul diferit spre colectarea de date și un mod inovativ prin care vom urmări activitatea de pe site.

Google Analytics 4 ar trebui să ofere informații strict bazate pe evenimentele setate în contul de Analytics, ceea ce va face totul mult mai eficient, cel puțin așa pretind cei de la Google.

4. Un design nou pentru un Homepage nou al Google Analytics 4

Pentru a face trecerea din Universal Analytics, la Google Analytics 4, este nevoie de schimbarea și îmbunătățirea interfeței din Analytics. Astfel, homepage-ul nou a fost lansat fiind mult mai personalizat decât precedentul. După cum au anunțat și cei de la Google, companiile și afacerile care se folosesc foarte mult de Universal Analytics în prezent, vor putea să își creeze un profil de Google Analytics 4 pentru afacerea lor. Astfel, aceasta ar putea începe să colecteze date și să creeze rapoarte ce vor putea fi folosite de la lansarea Google Analytics 4. 

După cum ne-am fi așteptat cu toții, Google nu ia decizii pripite și nici nu le implementează peste noapte.

5. Tot despre Google Analytics 4 – Integrarea cu Search Ads 360

Dacă nu folosești Google Analytics în modul PRO, probabil nu știai că există nevoia de a vedea și rezultatele neeșantionate care sunt generate atunci când o interogare îți returnează date eșantionate. Astfel, Google Analytics 4 are integrat Search Ads 360, iar limita de eșantionare crește exponențial mai mult. Pentru a vedea aceste rezultate, s-a creat o comandă nouă cu numele de Request unsampled results sau Solicitați rezultate neeșantionate.

5. Noutati din digital – Google Ads nișate pe vânzările Auto

Ceva ce vom continua probabil să vedem în viitor este o latură a Google Ads care va fi tot mai nișată pe tot mai multe industrii. În data de 11 Martie, Google anunță faptul că în curând, vom putea vedea Vehicle Ads sau reclame dedicate celor care se ocupă de vânzarea mașinilor. Va fi un nou format de reclame care îți vor afișa vehicule și autoturisme la vânzare, care se află în apropierea ta.

De ce s-a recurs la acest lucru? Aparent, în baza unui studiu făcut chiar de Google, 89% dintre cei care își cumpără o mașină nouă, caută pe internet informații despre aceasta, iar 16% dintre ei chiar au cumpărat online. Putem fi de acord cu toții că procesul de achiziție al unei mașini nu este la fel de simplu precum cel de achiziție al unui telefon. Deci Google încearcă să simplifice aceste achiziții oferindu-le comercianților șansa de a se adresa mult mai eficient clienților.

ce se mai întâmplă pe platformele sociale, cum se schimbă algoritmii și multe alte lucruri legate de acest domeniu.

7. Schimbări radicale pe TikTok

Dacă aveai nevoie de un titlu de noutati din digital, TikTok cu siguranță se află pe prima pagină. Iar noutățile care provin din acea parte a industriei nu sunt deloc ușor de digerat. Ca o platformă care a prins anvergură și popularitate datorită clipurilor scurte de 15-30 de scunde, acum TikTok dorește să introducă încă un upgrade duratei clipurilor pe care le tot vedem în feed. Această durată a fost majorată la 10 minute.

Până acum, nu vedeai pe TikTok clipuri mai mari de 60 de secunde, iar de câteva luni am primit acces la clipuri de 3 minute. Dar 10 minute? Cum crezi că vor digera tinerii și cei care compun publicul TikTok această schimbare?

8. Facebook lucrează la redesign-ul platformei

Cum puteam să excludem regele schimbărilor din luna aceasta? Noutati din digital nu ar exista dacă Facebook nu s-ar alătura și ei inovației, să schimbe câteva “șuruburi” din tot acest ansamblu. Ei bine, de data aceasta, în jurul datei de 5 Martie, Facebook a lansat doar în teste, pentru un număr limitat de utilizatori, un nou design al platformei.

Aparent, primul lucru pe care îl observă cei cărora li s-a schimbat interfața este că toate comenzile, butoanele și sistemul de notificări, toate s-au mutat în partea stângă a ecranului. Evident, acest lucru ar schimba întreaga experiență atât pe telefon cât și pe desktop. Au trecut deja mulți ani de când privirile tuturor se îndreaptă în partea de sus a ecranului pentru a vedea notificări, noutăți și chiar mesaje.

9. Noutati din digital – Facebook a renunțat la anumite interese din targetarea detaliată

Începând cu 17 Martie, Facebook a eliminat mai multe interese din targetarea detaliată. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că o anumită parte din interesele pe care te bazai atunci când făceai promovare plătită pe Facebook, au dispărut, iar de acum încolo îți va fi mult mai greu să ajungi la publicul tău țintă. 

10. Facebook a plătit GOP pentru a denigra TikTok

Dar nici nu a încercat să oprească aceste știri pentru a apărea în mediul online. Facebook a declarat public ceea ce crede despre TikTok. Este o platformă care a devenit un pericol pentru copii și nu mai este vorba despre o activitate care ar trebui să susțină dansul. Predecesorul platformei TikTok, Musical.ly, era o aplicație dedicată unui curent bazat pe dansuri. Dar acum, Facebook pledează ca fiind complet împotriva unei platforme ce poate pune copiii în pericol. Mai mult decât atât, consideră că guvernul chinez chiar colectează date despre comportamentul copiilor.

11. A apărut un nou framework pentru dezvoltatorii Java – Hilla

În ultimii ani, Thecon a devenit o companie care și-a perfecționat serviciul de dezvoltare al aplicațiilor web, iar echipa noastră este formată din developeri “upgraded”. Și ce putea să ne facă ziua mai bună dacă nu lansarea unui nou framework pentru cei care foloseau deja Java ca și limbaj primar de dezvoltare al aplicațiilor. Hilla combină backend-ul cu Spring Boot și frontend.

Astfel s-a născut un nou framework ce simplifică foarte mult dezvoltarea de aplicații, dar poate și menține Java și TypeScript sincronizate. Avantajele sunt numeroase. Poți vedea mai multe detalii aici.

12. Noutati din digital – Modulul de Prestashop EggHunter a primit updates

EggHunter este un modul de Prestashop ce te poate ajuta să îți crești numărul de interacțiuni cu fiecare dintre clienții care îți accesează website-ul. Acesta se folosește de un principiu atractiv de gamificare, iar cu fiecare pas pe care clientul îl face pe website, este mai aproape de a câștiga premii precum reduceri, transport gratuit, produse, etc.

Iar acum, EggHunter a primit un upgrade care îl face perfect și pentru campaniile de promovare care se apropie chiar în perioada sărbătorilor pascale. Vezi detalii.

13. A apărut o nouă versiune de PrestaShop

Mult mai stabil, mai sigur și mult mai bine optimizat decât versiunea precedentă, PrestaShop 1.7.8.5 a fost lansat pe 18 Martie 2022. 

14. Noutati din digital – WordPress a ajuns la versiunea 5.9.2

O nouă versiune a WordPress este disponibilă începând cu data de 10 Martie, iar pentru a putea face upgrade-ul, mergi la Dashboard – Updates și urmează pașii.

15. Visa lansează un program dedicat pentru NFT-uri

Pentru că în urma unor estimări, industria creativă ar valora peste 1.100 de miliarde de dolari, Visa a pus la punct un program special prin care Visa va încuraja creatorii și artiștii să intre în industria artei digitale. Astfel, Visa primește insides direct de la firul ierbii, iar antreprenorii și creatorii de artă primesc finanțare și ajutor.

Mulțumim că ai fost alături de noi la această ediție de noutati din digital! Ne vedem luna viitoare cu alte știri interesante din lumea tehnologiei.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

27 decembrie 2018

Bilanțul Thecon 2018: Cum am înclinat balanța

Având în vedere că 2018 e pe picior de plecare, iar 2019 se pregătește […]

Citește articolul

19 mai 2022

Cum te poți folosi de PWA pentru a-ți crește vânzările în online

Am ajuns și în punctul culminant al discuției noastre despre PWA (Progressive Web App). […]

Citește articolul

9 septembrie 2015

Gamification – o „joacă” cu rezultate de marketing peste așteptări

Daca ești în căutarea unei metode eficiente prin care să atragi mai mulți clienți, […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.