Articol de blog

Targ de internship-uri Galati 2019 (Concluzii)

Autor:

Thecon

Data:

10 aprilie 2019

În ultimele două zile ne-am fălit pe la un targ de internship-uri  Galati organizat […]

În ultimele două zile ne-am fălit pe la un targ de internship-uri  Galati organizat în corpul D al Facultății de Inginerie. Am avut ocazia de a reprezenta acolo Thecon-ul împreună cu Tatiana, young talentul din departamentul nostru de marketing. Târgul s-a desfășurat pe perioada 9-10.04.2019 și a unit peste 10 companii care ofereau programe de internship. Liga Studenților din Galați a fost nucleul de organizare al acestui eveniment și dorim să le mulțumim pe această cale pentru invitație. Noi, cei de la Thecon am fost mai mult decât fericiți să ne pornim vânătoarea de talente.

După două zile de plimbat roll-upuri și materiale informative la acest targ de internship-uri Galati, avem și câteva concluzii legate de tot procesul de înscriere pe care un student îl “suferă” pentru a putea beneficia de un internship.

Deși am repetat de foarte multe ori pentru fiecare student în parte că nu au nevoie de cunoștințe avansate sau skill-uri “god level”, am simțit foarte multă nesiguranță din partea lor și incertitudini legate de ce experiențe și-ar dori să acumuleze.  Va încurajăm să fiți încrezători în propriile aptitudini, să va doriți să învățați și să nu lăsați pe nimeni să va descurajeze.

I zi

În prima zi, standul Thecon a fost luat pe sus de studenți curioși care urmau studii în toate domeniile pe care Universitatea Dunărea de Jos din Galați le pune la dispoziție. Am vorbit cu studenți talentați, cu studenți mai rușinoși și sperăm că vom avea de câștigat și noi, dar și voi de pe urma acestor internshipuri.

II zi

În cea de-a două zi, lucrurile s-au desfășurat într-un ritm mai lent din cauza programului, dar și din cauza evenimentelor ce au avut loc la facultatea de inginerie.


Incurajăm studenții să accepte challenge-ul unui internship, mai ales că sunt o mulțime de beneficii precum:

  • veți activa într-un mediu de lucru dinamic și interesant
  • veți fi parte componenta a unei companii reale de pe piața muncii
  • veți urmări activitatea unor specialiști din domeniu și veți învăța de la ei
  • în sfarșit veți pune în practică cumulul de teorie universitară
  • o să vă depășiți teama de a avea un prim job

Per total, suntem mulțumiți de numărul de înscrieri pe care l-am acumulat, va încurajăm să fiți mai încrezători și sperăm să ne întâlnim cât de curând. Între timp, noi o să începem să îi chinuim pe cei care urmează să lucreze cu noi. (Joke)

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

9 septembrie 2015

Gamification – o „joacă” cu rezultate de marketing peste așteptări

Daca ești în căutarea unei metode eficiente prin care să atragi mai mulți clienți, […]

Citește articolul

7 martie 2022

Răspunsuri de la specialiștii noștri în Marketing

Am întrerupt programul special al blogului. În urma unei discuții de birou, am găsit […]

Citește articolul

12 octombrie 2015

Ce-ai pierdut la IMworld?

Dacă în prima săptămâna din Octombrie a fost săptămâna Webstock, ei bine aceasta care […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.