Articol de blog

Thecon susține Bloggerii și prin gaming

Autor:

Ionuț Vlad

Data:

6 martie 2018

Sâmbăta lui 24 februarie am găzduit Bloggers Arena Galați pentru al 5-lea eveniment.  A […]

Sâmbăta lui 24 februarie am găzduit Bloggers Arena Galați pentru al 5-lea eveniment.  A fost cu adevărat o provocare logistică dar și emoțională. A trebuit să ne pregătim pentru a primi și acomoda 60 de persoane printre care bloggeri, vloggeri, oameni de media și cititorii acestora. De 4 ani Thecon sustine bloggerii romani și organizeaza evenimente frumoase pentru networking.

Ce este BAG?

BAG sau Bloggers Arena Galați este un eveniment de socializare prin gaming unde entuziaștii social media se întâlnesc periodic, de cateva ori pe an, să se joace și să socializeze  în persoană preț de câteva ore în sistem LAN sau prin intermediul consolelor, jocurilor de societate.  

Ideea a apărut după ce un număr de bloggeri din echipa noastră au participat la un eveniment asemanător în București. Au indentificat o nevoie și o dorință locală de a susține un astfel de eveniment și au demarat acest proiect.

O ediție ține cam 8 ore și este suștinută de obicei sâmbăta. Începe cu o prezentare scurtă a evenimentului și înscrierea în turneele de gaming. Pe parcursul zilei invitații pot să se joace, să intre în legatură cu sponsorii și să participe la diverse concursuri sau alte surprize prefațate de organizatori.  Totul se încheie cu premierea învingătorilor și bineînțeles cu un after party.

thecon sustine bloggerii

De ce tot facem asta? Thecon sustine bloggerii!

Pe lângă nostalgiile anilor 90’-2000 și dorința noastră de a ne juca, am identificat și alte motive ce ne împing să organizam să susținem și să promovăm astfel de evenimente:

 1. Socializarea. Networking-ul, cum îi spun experții mediilor sociale. Este benefic  să fii activ online, pe Facebook, Twitter, Instagram, bloguri dar descoperi și formezi o altfel de conexiune atunci când interacționezi fizic, față în față cu persoana de la celălalt capăt al tastaturii. Pentru participanți, câștigul este destul de evident:
 • Formezi și dezvolți o comunitate locală – se asociează cu una din nevoile umane de bază, apartenența la un trib;
 • Împărtășești idei comune;
 • Îți prezinți problemele, provocarile;
 • Găsești ajutor la punctul de mai sus;
 • Ai oportunități pentru a începe proiecte, colaborări;
 • Te dezvolți personal;
 • Formezi conexiuni, descoperi personalitati locale;
 • Te joci o zi întreagă;
 • Ai ocazia să câștigi premii reale.
 1. Intrăm în legatură directă cu business-urile locale și le promovăm. “Promovare” este un termen puțin derutant deoarece nu oferim garanția unor vânzări concrete sau șansa unei conversii în urma evenimentelor. Vrem să oferim vizibilitate, legatura ideii de business cu omul obișnuit. Vrem sa formăm un pod între produsul sau serviciul oferit și clientul direct.

Pe langă asta, bloggerii și vloggerii oferă expunere directă prin articolele lor și prin traficul pe care îl dețin pe mediile acestora de distribuire socială. Acesta ar fi principalul câștig și cel mai palpabil. Este destul de simplu mecanismul: Aceștia intră în contact direct cu business-ul printr-o demonstrație sau mostră de produs și spun mai departe despre experiența sinceră cu acestea. De aceea căutăm să colaborăm într-un mod cât mai sincer și transparent cu sponsorii și partenerii nostri.

thecon sustine bloggerii

 1. Conținut de calitate. Una din cele mai mari probleme pe care le întâlnim când construim identități online este lipsa acestora de conținut. Imagini, video, text de calitate. Cam la aceste lucruri se rezumă esența unui website dacă îl dezbraci de platforma pe care este susținut. Practic, BAG oferă conținut foto, video și text sponsorilor pe care aceștia să îl poată utiliza oricum doresc, pe orice mediu de socializare sau prezentare.

Pentru toate astea, un business nu trebuie decât sa depună o mică investiție în promovare și să își prezinte serviciul sau produsul într-un mod destul de original, spunem noi: prin mostre gratis, premii la turneele din cadrul evenimentului, vouchere cadou participanților sau demonstrații live.

 1. Dezvoltarea unui cluster de idei și personalități. Pe principiul unde sunt mulți, puterea creste. Fiecare om de media are capacități și talente de necontestat, dar la un moment dat nivelul de cunoștințe stagnează. Aici intervine discuția de o oră – tradiție în cursul evenimentelor BAG.

Orice persoană invitată care dorește, poate participa la o discuție cât se poate de serioasă despre problemele, provocările și ideile din comunitate sau personale. Deși pare banal, doar astfel se întărește o rețea eficientă unde lacunele se completează. Așa pare a se naste o entitate bazată pe interconectivitate și incredere.

thecon sustine bloggerii

Cum a fost BAG5?

Ultima ediție a fost un real succes. Gamerii au avut parte de o zi plină, obositoare dar după cum spun chiar ei pe blogurile lor, s-a meritat.

Max Fitness a susținut turneul de Dance Central, un joc ce te pune în mișcare și arde mai multe calorii decât ai crede inițial că o poate face un simplu joc. Pe lângă asta, au destins atmosfera cu o inviorare înainte de începerea turneelor. Este a 3-a ediție de când susțin BAG.

Starbucks, după o degustare de cafea educativă a susținut activitatea neuronală pe tot parcursul evenimentului cu și mai multă cafea. Ei au promovat socializarea la cafea prin intermediul jocului Activity.

Adquest IT  a susținut turneul de CS GO premiindu-l și susținându-l la propriu pe un calculator monstru. Ei au fost prezenți și au ajutat gamerii să își facă frag-urile la fiecare ediție.

Toata lumea a avut măcar o Skol Nepasteurizată pe masă sau în vecinatatea lor pe toată durata evenimentului. Fără frigiderul plin de bere pe care ni l-au oferit, evenimentul ar fi fost cu siguranță mult mai anost.

Știi când vrei ceva de ronțăit și nu știi ce? Frontera a oferit posibilitatea să ai o sărățică lângă tine când iți e foame dar nu vrei să mănânci încă.

Fotobox a fost atracția tuturor, mai ales a fetelor. Și-au făcut nelimitate poze instant printate pe foi foto de calitate.

Ruvix a avut o ofertă specială pentru cei ce voiau să poarte tricouri sau hanorace cu logo-ul BAG exact ca adminii.

Suporter Club Oțelul Galați a oferit abonamente la meciurile echipei pentru sezonul actual tuturor participanților la turneul de FIFA 18 2vs2 mixt. Cei 2 câștigători au fost premiați cu diverse produse personalizate cu sigla echipei și cu o minge semnată de toți jucătorii.

Pentru că sandviș-urile sunt subzistența gamerilor, Gonzalex a potolit foamea acestora cu o contribuție generoasă sub forma unor delicii bio.

aBeauty Clinique a surprins bloggărițele și fetele de la eveniment cu ceva tratamente cu radio sau radiofrecvență- nu am înțeles exact, dar promit să facă minuni.

Cleste.ro a avut o tombolă pentru pasionații de tehnologie și de hardware. Câștigătorul, întâmplător este olimpic la robotică.

Fetele de la Adquest ne-au ajutat ca întotdeauna cu logistica și organizarea.

Saracul Marian a făcut poze de zor pe care le găsiți aici.

Ce e cu Bloggerman?

Bloggerman este un joculeț simplu și simpatic cu o poveste în spate: În timp ce scria un articol, Bloggerman a stricat ceva la descrierea meta și a fost transportat într-o lume cucerită de zombi agramați care urăsc libera exprimare. Acesta trebuie să alerge și să-și găsească telefonul pe low battery să poată corecta greșeala și să se întoarcă în biroul lui confortabil. Poți să încerci să răstorni scorurile din top aici.

Când este următorul BAG?

Adminii nu au stabilit încă o dată exactă pentru BAG 6, dar știu sigur că urmează un long night pe la finalul lunii aprilie.

Cum poți să ajuți?

thecon sustine blogerii

Dacă vrei să fii voluntar, sau știi pe cineva care vrea să participe sau să se implice, adminii caută mereu oameni pe care se pot baza și care ar putea să ajute prin orice mijloace. Cerințele sunt destul de simple:

  • Să ai inima de gamer;
  • Să iți curgă prin sânge pixeli;
  • Să ai puțin timp liber;
  • Să ne contactezi pe pagina de facebook;
  • Global Elite la CS GO.

Thecon Sustine Bloggerii

Daca nu știai încă, noi avem și o campanie- Thecon  sustine bloggerii prin care ii susținem și îi ajutăm să își rezolve dificultățile în legătură cu blog-ul actual. Nimic complicat, nimic ascuns. Fără Terms and Conditions cu font de 8. Pur și simplu, echipa noastră de designeri și developeri vă stă la dispoziție pentru 2 ore în care ne vom dedica îmbunatațirii site-ului tău. Dacă ești blogger și ai nevoie de ajutor aplică aici.  

Aftermovie BAG5:

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

9 octombrie 2017

Un site și un logo nou, o exprimare nouă

Ne-am schimbat logo-ul, ne-am îmbrăcat site-ul în haine noi, mult mai colorate, am reorganizat […]

Citește articolul

9 septembrie 2015

Gamification – o „joacă” cu rezultate de marketing peste așteptări

Daca ești în căutarea unei metode eficiente prin care să atragi mai mulți clienți, […]

Citește articolul

30 iulie 2021

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building       Scopul unui team building este să […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.