Articol de blog

Top 10 extensii de browser care cresc productivitatea developerilor

Autor:

Thecon

Data:

28 mai 2021

Indiferent de domeniul în care activezi, timpul insuficient devine cel mai mare inamic. În […]

Indiferent de domeniul în care activezi, timpul insuficient devine cel mai mare inamic. În teorie, cu toții ne liniștim spunând “Lasă, este timp pentru toate”, însă când trecem la partea practică realitatea ne lovește în față. Aceeași situație este valabilă și în cazul developerilor. Dacă ești un programator veșnic grăbit, dornic să-ți ușurezi munca (ca noi toți de altfel), atunci acest articol este pentru tine! Hai să vedem care-i treaba cu aceste extensii de browser și cum te pot ajuta.

Am pregătit o listă cu top 10 extensii care te vor ajuta să lucrezi mult mai ușor și eficient. 

1. Wappalyzer

extensie web

Wappalyzer este una dintre numeroasele extensii de browser care descoperă tehnologiile utilizate pe site-uri web. Aceasta detectează sistemele de gestionare a conținutului, platforme eCommerce, servere web, JavaScript frameworks și nu în ultimul rând, instrumente de analiză. 

2. Page Ruler

Pentru măsurarea obiectelor de pe paginile web, s-a lansat extensia numită Page Ruler, devenind foarte populară într-un timp foarte scurt.

Aceasta poate fi definită ca fiind o riglă ce vă oferă lățimea, înălțimea și poziția (partea de sus, de jos, stânga și dreapta) în pixeli a oricărui element de pe pagina web. 

extensii de browser

3. WhatFont

Un alt instrument creat pentru dezvoltatorii web este WhatFont

extensii de browser WhatFont

Acest tip de extensie a fost dezvoltat pentru a simplifica modul de identificare a fonturilor de pe paginile web. Este de ajuns să treci cu mouse-ul peste font pentru a afla ce tip este. Comparativ cu alte programe similare, această extensie este mult mai user-friendly și ușor de folosit.

 

4. ColorZilla

extensii de browser ColorZilla

Acest tip de extensie îi ajută atât pe dezvoltatorii web cât și pe web designeri să afle o anumită culoare de pe o  pagină web. Este o extensie ușor de folosit. Tot ceea ce trebuie să faci este să treci cu mouse-ul deasupra culorii pentru a genera un cod de culoare. 

ColorZilla este o extensie cunoscută pentru multitudinea de instrumente de culoare cum ar fi: pipeta, Color Picker, un vizualizator de palete dar și Gradient Generator. Dacă ești pasionat de web design și cauți extensii de browser care să te ajute cu găsirea nuanțelor dorite, aceasta este mai mult decât utilă.

 

5. Clockwork

extensii de browser Clockwork

Acesta este disponibil chiar în browser-ul dumneavoastră. Clockwork este o extensie extrem de utilă pentru a avea o perspectivă mai bună asupra timpului de execuție al aplicației, inclusiv date de solicitare, valori de performanță, intrări de jurnal dar și interogări în baze de date.

 

6.Resolution Test

extensii de browser Resolution Test

 

Aceasta este una dintre extensile de browser te ajută la testarea unei pagini în diferite rezoluții, având opțiunea de a defini propriile rezoluții. În urma testării, dezvoltatorii web își pot previzualiza site-urile în diferite rezoluții de ecran. 

 

7. Validity

extensii de browser Validity

Extensia aceasta îți sare în ajutor pentru a valida rapid documentele HTML din bara de instrumente. Pentru a valida o pagină curentă, e de ajuns să faceți click pe pictograma din bara de adrese sau apăsând ALT+SHIFT+V. Rezultatele le puteți vizualiza în Chrome’s JS console. 

 

8. BuiltWith Technology Profiler 

extensii de browser 2

O altă extensie care te ajută să afli tehnologiile web folosite pe site-ul pe care îl vizionați printr-un simplu click pe pictograma builtwith este BuiltWith Technology Profiler. 

 

9. OneTab

extensii de browser OneTab

Extensia OneTab economisește memoria până la 95% și te ajută să reduci dezordinea tab-urilor în Google Chrome. Dacă ai nevoie de o extensie care să te ajute să fii mai organizat atunci când lucrezi la calculator, OneTab e perfectă pentru tine!

Cu toții știm cât de greu este să cauți informații și să realizezi că la un moment dat, ai mult prea multe file deschise. Rolul extensiei este de a te ajuta să convertești toate filele într-o listă sub forme de link-uri într-o singură fereastră.  

 

10. Ghostery

extensii de browser Ghostery

Aceasta este o extensie de confidențialitate puternică, ce îți sare în ajutor atunci când vine vorba de reclame, oprirea trackerelor și accelerarea site-urilor web. Eliminând anunțurile de pe un site, Ghostery te ajută să rămâi concentrat doar asupra conținutului dorit. Un alt avantaj al extensiei, este funcția Smart Blocking ce accelerează încărcarea paginilor și optimizarea performanței paginii web. Pe lângă această funcție, Ghostery oferă mai multe panouri de afișare și statistici, astfel încât să puteți vedea informațiile relevante pentru dumneavoastră.

Sperăm că articolul nostru a fost util pentru tine și te-a ajutat să iei o decizie în legătură cu extensia potrivită nevoilor tale pentru a-ți crește productivitatea!😊   Dacă vrei mai multe informații utile, citește aici.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

10 aprilie 2019

Targ de internship-uri Galati 2019 (Concluzii)

În ultimele două zile ne-am fălit pe la un targ de internship-uri  Galati organizat […]

Citește articolul

12 aprilie 2018

Care este pretul unui website?

Ai o afacere și vrei să-ți creezi un site? Află ce tipuri de site […]

Citește articolul

10 iulie 2020

Ce trebuie șă știi înainte de a lucra cu o agenție de marketing

Toți cei care au trecut prin acest proces pot confirma că nu este chiar […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.