Articol de blog

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building

Autor:

Thecon

Data:

30 iulie 2021

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building       Scopul unui team building este să […]

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building

      Scopul unui team building este să îmbunătățească relația dintre colegi, dezvoltarea interpersonală fiind principalul obiectiv. Pe scurt, termenul de team building reprezintă procesul prin care un grup trece la stadiu de echipă. Iată câteva idei de activități pentru un team building care-ți vor aduce buna dispoziție alături de colegii tăi, sau de familia ta (depinde cum o să-i consideri după această experiență).

1. Alătură-te echipei Team building in echipa

 • Orbul – Se vor face echipe de câte două persoane. Una dintre acestea va fi legată la ochi. Cea care nu va fi legată la ochi va trebui să formeze un labirint pe unde îl va îndruma pe coleg. După ce îl ghidează prin labirint, colegul legat la ochi va trebui să reia traseul singur.
 • Legătura – Aici toți participanții trebuie să formeze un cerc, cu fața în interior. După ce toți sunt pe poziție se vor prinde de mâini. Acum îndrumătorul va veni la fiecare și îi va lega de încheieturile mâinilor.

După ce toată lumea e legată, îndrumătorul o să prezinte provocările participanților.

Acest tip de activitate este cel mai potrivit pentru dezvoltarea unor noi modalități de a lucra eficient în echipă. Încrederea și comunicarea sunt elementele care unesc echipa și o ajută să se coordoneze eficient.

2. Fii deschis

Fii tu in team building

 • Storytelling-uri – Pentru că toți avem o poveste. Aici se pot povesti întâmplări amuzante sau mai puțin amuzante, ideea principală fiind ca fiecare să se deschidă. Odată ce ne cunoaștem mai bine, relația e una mai puternică. 
 • Două adevăruri și o minciună – Aici fiecare membru trebuie să spună două adevăruri și o minciună despre el, iar ceilalți trebuie să  găsească adevărurile și minciuna.
 • Ce avem în comun – toți participanții trebuie să spună un lucru despre ei. Cu cât informația pe care o divulgă este mai îndrăzneață, cu atât jocul devine mai captivant.

Prin aceste 3 activități, o să te identifici cu alte persoane, o să te integrezi mult mai ușor și o să creezi noi legături. Foarte important e să îndrăznești să fii tu. Așa că, sfatul nostru este să te lași purtat de val și să faci ceea ce simți fără a te îngrijora de părerea celorlalți. Dacă ai încredere în tine și o să fii cât mai true, cu siguranță o să fii apreciat exact pentru ceea ce ești și astfel, o să te simți mai bine în prezența colegilor tăi.

3. Dă startul la distracție (Game show) Team building competitie

 • Ce spun românii
 • Roata norocului
 • Activity
 • Survivor

Acestea sunt doar câteva jocuri care dezvoltă foarte mult latura competitivă. Când vine vorba de acest gen de activități, fiecare are un scop comun: să câștige. Odată ce ești prins în joc, involuntar, te apropii de colegii de echipă. Prin aceste activități veți învăța să cooperați și să vă susțineți reciproc, lucru care o să vă ajute și pe viitor.

4. Acceptă provocări Team building adrenalina

 • Treasure Hunt
 • Paintball
 • Park Aventura 

Activitățile enumerate mai sus îți oferă un team building plin de adrenalină și distracție, spiritul competitiv și cooperarea, fiind și de data aceasta evidențiate. Noi până acum am experimentat doar Treasure Hunt, însă nu renunțăm până ce nu trecem și prin următoarele două activități.

 

5. Let’s party  Team building petrecere

Și pentru că fiecare team building, își atinge obiectivul mai mult sau mai puțin, nimic nu este mai potrivit decât o petrecere. Puteți alege să organizați o petrecere, cu o anumită tematică, să vă bucurați de o seară de karaoke, sau pur și simplu, să petreceți în modul vostru specific. Scopul este să vă distrați și să creați momente de neuitat alături de colegii voștri.

Prin aceste 5 idei de activități de team building, calitățile și abilitățile participanților vor fi valorificate, conexiunea dintre aceștia va fi mult mai puternică, iar comunicarea, colaborarea și loialitatea vor fi îmbunătățite considerabil. Reușind acest lucru, mediul de muncă o sa fie unul relaxant și plăcut, productivitatea crescând și ea considerabil. Acum curiozitatea noastră finală este: tu ce activități de team building preferi? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii. :)

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

10 august 2021

Tot ce trebuie să știi despre PWA. Principalele beneficii PWA

PWA (Progressive Web Apps) este o tehnologie de ultimă generație a cărei beneficii încă […]

Citește articolul

27 februarie 2017

7 Things About Outsourcing in Romania You’ll Want To Know

Just give us a call at +40 762 994 622 or email at contact@thecon.ro so we can […]

Citește articolul

19 august 2015

De ce să-ți faci un magazin online?

Dacă arunci o privire scurtă asupra comerțului online și evoluția spectaculoasă din ultimii ani, […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.