fbpx

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building

Team building competite

Top 5 Idei de Activități pentru Team Building

      Scopul unui team building este să îmbunătățească relația dintre colegi, dezvoltarea interpersonală fiind principalul obiectiv. Pe scurt, termenul de team building reprezintă procesul prin care un grup trece la stadiu de echipă. Iată câteva idei de activități pentru un team building care-ți vor aduce buna dispoziție alături de colegii tăi, sau de familia ta (depinde cum o să-i consideri după această experiență).

1. Alătură-te echipei Beneficiile activitatilor in echipa

 • Orbul – Se vor face echipe de câte două persoane. Una dintre acestea va fi legată la ochi. Cea care nu va fi legată la ochi va trebui să formeze un labirint pe unde îl va îndruma pe coleg. După ce îl ghidează prin labirint, colegul legat la ochi va trebui să reia traseul singur.
 • Legătura – Aici toți participanții trebuie să formeze un cerc, cu fața în interior. După ce toți sunt pe poziție se vor prinde de mâini. Acum îndrumătorul va veni la fiecare și îi va lega de încheieturile mâinilor.

După ce toată lumea e legată, îndrumătorul o să prezinte provocările participanților.

Acest tip de activitate este cel mai potrivit pentru dezvoltarea unor noi modalități de a lucra eficient în echipă. Încrederea și comunicarea sunt elementele care unesc echipa și o ajută să se coordoneze eficient.

2. Fii deschis

Open your heart

 • Storytelling-uri – Pentru că toți avem o poveste. Aici se pot povesti întâmplări amuzante sau mai puțin amuzante, ideea principală fiind ca fiecare să se deschidă. Odată ce ne cunoaștem mai bine, relația e una mai puternică. 
 • Două adevăruri și o minciună – Aici fiecare membru trebuie să spună două adevăruri și o minciună despre el, iar ceilalți trebuie să  găsească adevărurile și minciuna.
 • Ce avem în comun – toți participanții trebuie să spună un lucru despre ei. Cu cât informația pe care o divulgă este mai îndrăzneață, cu atât jocul devine mai captivant.

Prin aceste 3 activități, o să te identifici cu alte persoane, o să te integrezi mult mai ușor și o să creezi noi legături. Foarte important e să îndrăznești să fii tu. Așa că, sfatul nostru este să te lași purtat de val și să faci ceea ce simți fără a te îngrijora de părerea celorlalți. Dacă ai încredere în tine și o să fii cât mai true, cu siguranță o să fii apreciat exact pentru ceea ce ești și astfel, o să te simți mai bine în prezența colegilor tăi.

3. Dă startul la distracție (Game show) Competitie si distractie

 • Ce spun românii
 • Roata norocului
 • Activity
 • Survivor

Acestea sunt doar câteva jocuri care dezvoltă foarte mult latura competitivă. Când vine vorba de acest gen de activități, fiecare are un scop comun: să câștige. Odată ce ești prins în joc, involuntar, te apropii de colegii de echipă. Prin aceste activități veți învăța să cooperați și să vă susțineți reciproc, lucru care o să vă ajute și pe viitor.

4. Acceptă provocări Adrenalina

 • Treasure Hunt
 • Paintball
 • Park Aventura 

Activitățile enumerate mai sus îți oferă un team building plin de adrenalină și distracție, spiritul competitiv și cooperarea, fiind și de data aceasta evidențiate. Noi până acum am experimentat doar Treasure Hunt, însă nu renunțăm până ce nu trecem și prin următoarele două activități.

 

5. Let’s party  Team building petrecere

Și pentru că fiecare team building, își atinge obiectivul mai mult sau mai puțin, nimic nu este mai potrivit decât o petrecere. Puteți alege să organizați o petrecere, cu o anumită tematică, să vă bucurați de o seară de karaoke, sau pur și simplu, să petreceți în modul vostru specific. Scopul este să vă distrați și să creați momente de neuitat alături de colegii voștri.

Prin aceste 5 idei de activități de team building, calitățile și abilitățile participanților vor fi valorificate, conexiunea dintre aceștia va fi mult mai puternică, iar comunicarea, colaborarea și loialitatea vor fi îmbunătățite considerabil. Reușind acest lucru, mediul de muncă o sa fie unul relaxant și plăcut, productivitatea crescând și ea considerabil. Acum curiozitatea noastră finală este: tu ce activități de team building preferi? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii. 🙂

Lasă un comentariu