Articol de blog

Top 7 module WordPress care-ți îmbunătățesc website-ul

Autor:

Thecon

Data:

16 iulie 2021

Ești în căutarea de noi module WordPress care să-ți ducă afacerea la următorul nivel? […]

Ești în căutarea de noi module WordPress care să-ți ducă afacerea la următorul nivel? Dacă răspunsul este un DA, fără ezitare, atunci cu siguranță acest articol este pentru tine. Îți propunem o listă cu 7 module care să-ți ușureze munca și care să facă din website-ul tău o mașinărie eficientă și profitabilă.

Să începem cu începutul!

 

1. MonsterInsight

module wordpress

Acest modul este considerat cel mai bun plugin pentru Google Analytics, ce te ajută să vezi cum utilizatorii interacționează cu website-ul tău. 

MonsterInsight îți oferă posibilitatea să accesezi cele mai importante statistici și date colectate chiar din dashboard-ul website-ului tău WordPress. Ținând cont de aceste date, poți adapta și îmbunătăți user experience-ul, astfel încât să obții cea mai performantă versiune a site-ului tău. Sună bine, nu-i așa?

Chiar dacă există o versiune gratuită, pentru a beneficia de acest modul la capacitate maximă este recomandat să recurgeți la versiunea premium.

 

2. UpdraftPlus

module wordpress

UpdraftPlus este unul dintre cele mai utilizate module de backup pentru WordPress. Nu doar că poți face backup automat pentru website-ul tău, ci îți permite și să-l stochezi pe o sursă externă, cum ar fi email, Google Drive, Dropbox, FTP, etc. De asemenea, restaurarea website-ului se face foarte simplu și rapid, fără a necesita efectuarea a numeroase acțiuni.

Și în cazul acestui modul există o versiune gratuită, însă pentru a beneficia de mai multe opțiuni puteți opta pentru varianta premium. 

Alte module eficiente de backup pentru WordPress sunt BackupBuddy și VaultPress, doar că pentru acestea există doar varianta plătită. 

 

3. OptinMonster

OptinMoster este un software de optimizare a ratei de conversie ce permite transformarea vizitatorilor care părăsesc site-ul în abonați la newsletter. Astfel, vă puteți mări baza de date și câștiga atenția mai multor potențiali clienți. 

Pentru a derula campanii eficiente, OptinMonster pune la dispoziție o serie de template-uri atractive ce pot fi personalizate după bunul plac cu metoda drag&drop. Ce-ți poți dori mai mult? Brand awareness și mai multe contacte pentru baza ta de date, toate în același modul.

P.S. Există o versiune gratuită a acestui modul dacă te înscrii direct din WordPress.

 

4.WPML

module wordpress

Deoarece WordPress-ul propriu-zis nu este atât de ofertant când vine vorba de crearea site-urilor în mai multe limbi, s-a creat acest plugin ce-ți ușurează munca.

WPML îți permite să creezi website-uri ce au integrate mai multe limbi. Este foarte ușor de folosit, SEO friendly, fiind extrem de intuitiv și ușor de creat paginile sau website-urile în limba dorită. 

O altă alternativă de plugin dedicat creării website-urilor în alte limbi este TranslatePress.

 

5. WPForms

module wordpress

Cum poți fi mai aproape de potențialii tăi clienți dacă nu prin niște formulare de contact bine puse la punct? Ei bine modulul WPForms, fix asta face! Le permite utilizatorilor să intre în legătură cu tine simplu și rapid printr-un formular de contact inuitiv și bine structurat.

De asemnea, vine la pachet și cu alte opțiuni, cum ar fi:

  • Formulare conversaționale
  • Urmărirea călătoriei utilizatorului
  • Urmărirea geolocației
  • Un GDPR prietenos
  • Formulare personalizate de înregistrare și autentificare a utilizatorilor WordPress

Deși există versiunea gratuită a acestui modul, pentru a obține rezultatele mult dorite și a crește eficiența afacerii tale este recomandată utilizarea unei versiuni plătite.

 

6. Smush

Viteza website-ului tău este extrem de importantă, iar aceasta poate fi impactată de mărimea imaginilor și a conținutului de pe site. Din fericire, și pentru acest capitol există un modul care ă facă treaba în locul tău. Pentru a nu pierde timpul optimizând manual fiecare imagine în parte, poți folosi modulul Smush. Acesta comprimă automat dimensiunea imaginilor tale, astfel încât site-ul tău să se miște în parametri optimi.

Există atât varianta gratuită a modului cât și cea plătită, singura diferență fundamentală fiind că cea Pro reduce chiar și mai mult dimensiunile imaginilor.

 

7. SeedProd

Fiind cunoscut pentru numeroasele opțiuni de customizare a design-ului website-urilor, SeedProod este modulul perfect dacă vrei să-ți faci un website complet original. Datorită mecanismului simplificat de funcționare drag&drop, este alternativa perfectă, mai ales că nu necesită să scrii nici măcar o linie de cod.

SeedProd vine cu un sistem de design inteligent, astfel încât să puteți economisi timp reutilizând elemente în loc să faceți acțiunii repetitive. Puteți defini scheme de culori, salva combinații de fonturi, șabloane de pagini, blocuri personalizate, secțiuni și multe altele.

 

Concluzii

Cu siguranță există numeroase module demne de luat în considerare pe care le poți folosi pentru website-ul tău, însă acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute și eficiente plugin-uri de care orice website în WordPress are nevoie. 

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

25 februarie 2019

Publicitate neschimbată: sexul încă vinde, chiar și în 2019

Nu e nevoie decât să aruncăm un ochi pe Social Media pentru a vedea […]

Citește articolul

21 februarie 2019

Strategii de marketing sau bugete mari și tari? Bătălia “facebook google”.

Promovarea în mediul online a devenit un lucru necesar, indiferent de domeniul de activitate […]

Citește articolul

26 februarie 2016

Peste 60 de bloguri implicate în campania de susținere a bloggerilor. Vrem să ajungem la 100!

#TheconSustineBloggerii a început în vara anului trecut la începutul lunii iulie și până astăzi am reușit să ajutăm peste 60 de bloggeri români. Am plecat cu gândul să ne aducem aportul la dezvoltarea blogosferei românești și să ajutăm gratuit creatorii de conținut să își imbunătățească blogurile, și am ajuns la o campanie unică în România.

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.