Articol de blog

Top pluginuri WordPress gratuite esențiale

Autor:

Thecon

Data:

26 ianuarie 2022

Dintr-un total de peste 50,000 de pluginuri WordPress disponibile, este practic imposibil să nu […]

Dintr-un total de peste 50,000 de pluginuri WordPress disponibile, este practic imposibil să nu găsești un tool care să te ajute cu orice lucru pe care ai dori să îl faci pe website-ul tău. Totuși, această colecție uriașă de resurse este destul de greu de exploatat când nici măcar nu știi de ce anume ai nevoie. 

Iată care este topul celor mai bune pluginuri WordPress gratuite esențiale pentru orice website

Membrii Thecon au realizat un studiu de piață și au descoperit următoarele lucruri: 

Pluginuri WordPress

  • Jetpack

Cele 50,000 de pluginuri WordPress par a fi copleșitoare. Atunci ar trebui să găsești variante cât mai simple prin care să poți obține cât mai multe avantaje, beneficii și unelte instalând cât mai puține pluginuri. Dacă încerci să construiești primul tău website, este indicat să nu soliciți resursele alocate de providerul tău de găzduire. Cu cât vei instala mai multe, cu atât paginile se vor încărca mai greu.

Deci ai nevoie să instalezi un singur plugin care să ocupe cât mai puțin spațiu, să fie gratuit și să te ajute să rezolvi cât mai multe probleme. Ei bine, Jetpack este acel plugin. Cu mai mult de 4 milioane de instalări active, Jetpack este un plugin WordPress gratuit care îți oferă unelte pentru o sumedenie de lucruri. De la design-ul paginilor, la statistici și chiar la posibilitatea de a-ți crește engagementul pe social media. Jetpack a fost dezvoltat pentru a fi un plugin care să încorporeze toate lucrurile necesare unui website la început de drum.

  • Yoast SEO

Pasul următor pe care trebuie să îl faci, după ce ai profitat de funcțiile oferite de Jetpack pentru a-ți face website-ul cât mai eficient, este să îl ajuți să fie cât mai bine optimizat să genereze trafic și să fie un „prieten” cât mai bun cu Google.

SEO plugin wordpressYoast SEO nu îți optimizează singur materialele sau paginile astfel încât să fie cât mai bine indexate în Google. In schimb îți va spune ce trebuie să faci pentru ca acest lucru să se întâmple.

Yoast SEO, în varianta lui gratuită, te ajută să faci mai mult pentru website decât orice alt plugin WordPress care există. Vorbim strict despre optimizarea pentru motoarele de căutare.

Luăm exemplul clasic de articol. Yoast este precum un asistent personal ce îți oferă indicii asupra lucrurilor pe care trebuie să le îmbunătățești. Îți spune ce trebuie optimizat, cât de lungi trebuie să fie frazele. Îți spune dacă mai ai nevoie de cuvinte cheie sau dacă textul tău este ușor de citit.

  • Askimet Anti-Spam

Spamul este unul dintre acele lucruri la care un deținător obișnuit de website nu se gândește niciodată. Dacă tocmai ți-ai lansat un blog cel mai probabil nu ai întâmpinat încă o problemă legată de spam. Lucrurile nu se vor schimba curând și probabil nu vei fi „bombardat” de mesaje complet random. Însă, inevitabil, comentariile spam vor ajunge și pe paginile tale, fie că îți dorești sau nu. Poți spune că spamul face parte din viața ta.

Ar trebui s te gândești serios să instalezi Akismet dacă nu dorești spam in comentarii care distrug orice fel de experiență pentru toți utilizatorii. Este unul dintre cele mai inofensive pluginuri WordPress gratuite, fiind dezvoltat de către aceștia. Până în prezent, Askimet a reușit să blocheze peste 520 de miliarde de comentarii spam.

  • WP Super Cache

Am discutat și dezbătut de foarte multe ori subiecte ce țin de user experience.   La fel și cât de importante sunt secundele pe care utilizatorii tăi le petrec pe paginile website-ului. Cu cât este mai mare numărul de acțiuni pe care aceștia le fac pe website, cu atât vei avea mai mult trafic. Astfel, vei fi indexat mai bine, traficul va crește și vânzările vor fi mai mari. Un user experience optim nu se obține deloc ușor, iar procesul de menținerea al acestuia este destul de complicat.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le poate avea un website este viteza de încărcare a paginilor. Dacă o pagină se încarcă greu, utilizatorul nu îți va oferi nici măcar o șansă. Numărul de elemente poate fi cel mai comun element pentru care website sau o pagina se încarcă greu. Dacă procesul de încărcare a unei pagini web durează mai mult de 5 secunde atunci vei avea un user experience score slab.

Dar există o tehnologie minunată numită Cache. Adică un algoritm prin care browserul ține minte detaliile fiecărei pagini pe care o accesezi. Cache ajută la afișarea mai rapidă a paginii când este accesata din nou . Dacă vrei ca și website-ul tău să se comporte la fel, WP Super Cache este soluția optimă.

  • Google XML Sitemaps

Cu cât vorbim mai mult despre aceste pluginuri, cu atât vom deveni mai tehnici. Dar fără ele, succesul în mediul online ar fi dobândit mult mai greu. Google XML Sitemaps este un plugin WordPress gratuit care face ceva foarte important pentru viitorul site-ului tău.

Search

Pentru ca Google să îți recunoască website-ul și pentru ca el să decidă cât de calitativ este conținutul paginilor. Acesta trebuie să își trimită roboțeii și boții pentru a analiza fiecare detaliu al website-ului tău.

Cu cât această analiză este făcută mai eficient și mai ușor, Google va înțelege că website-ul tău este “aerisit”. Putând ușor sa fie citit, etichetând website-ul tău ca fiind unul optim.

Google XML Sitemaps nu face altceva decât să instaleze mult mai simplu și mai ușor un sitemap al website-ului tău. Sitemap-ul va fi compatibil cu Google. În cazul unei modificări spontane, vei putea practic să anunți motorul de căutare pentru ca acesta să înceapă din nou o analiză.

  • Smush Image Compression and Optimization

Imaginile sau materialele vizuale sunt cele care dau viață oricărui tip de conținut. Chiar dacă ești blogger de cursă lungă sau ai o afacere bazată pe interacțiunea continuă dintre tine și audiența ta. Cu siguranță te folosești de bannere, imagini, infografice sau materiale care nu te obligă la citit. Ei bine, toate aceste imagini și materiale vizuale sunt de dimensiuni mai mari sau mici. Ele putând să se încarce din ce în ce mai greu.

Atât imaginile cât și viteza de încărcare sunt importante. Tu care crezi că este soluția pentru a beneficia de ambele fără a dăuna în vreun fel site-ul? Smush Image Compression and Optimization  este unul dintre cele mai eficiente pluginuri WordPress. Comprimă toate imaginile pentru ca ele să se încarce mult mai ușor.

Am putea continua la nesfârșit, dar deja ai 6 pluginuri WordPress gratuite pe care să le încerci. Fiecare dintre ele face un lucru vital pentru website-ul tău, deci înarmează-te cu răbdare.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

15 aprilie 2019

De ce nu mai e nevoie de USB safely remove în Windows 10

Dacă tot a provocat prima fotografie a unei găuri negre această isterie internațională, există […]

Citește articolul

25 martie 2022

Modulul Egg Hunter – Soluția ideală pentru Campania de Paște

În zilele de sărbătoare, majoritatea deciziilor de cumpărare sunt luate pe baza emoțiilor. Sărbătoarea […]

Citește articolul

20 mai 2022

Interviu cu un Specialist în PWA

Dacă nu ai citit ultimul nostru articol despre PWA (Progressive Web App), te invităm […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.