Articol de blog

Tot ce trebuie să știi despre PWA. Principalele beneficii PWA

Autor:

Thecon

Data:

10 august 2021

PWA (Progressive Web Apps) este o tehnologie de ultimă generație a cărei beneficii încă […]

PWA - Progressive Web App

PWA (Progressive Web Apps) este o tehnologie de ultimă generație a cărei beneficii încă nu sunt suficient de populare în rândul proprietarilor de afaceri online din România. Marile branduri precum Facebook, Google, Twitter, Alibaba, Trivago și Uber o folosesc deja. Chiar și Emag-ul sau About You. Iar tu ai acum ocazia să fii următorul care află de beneficiile aduse de PWA în noua era a e-commerce-ului. 

Conform raportului GpeC din 2020, 72% din trafic magazinelor online îl constituie cel de pe mobil, iar 65,6% din cumpărături se fac direct de pe telefon. Prin urmare, este imposibil să ignori importanța optimizării site-ului tău pentru dispozitivele mobile. De aceea, credem că vei fi tare interesat să afli câteva dintre beneficii PWA, pe care le vom enumera mai jos pentru tine.

Înainte de a începe, trebuie să știi că PWA funcționează ca o punte între aplicațiile native (aplicațiile pe care le găsiți în Google Play / Apple Store) și paginile web obișnuite. Mai pe scurt, este o alternativă perfectă pentru aplicațiile native care implică costuri de dezvoltare mult mai mici.  

Care este diferența între PWA și aplicațiile native?

1. Costurile 

Este mult mai ieftin să folosești tehnologia PWA decât să îți creezi propria aplicație de la 0. Se datorează faptului că PWA nu trebuie să se adapteze la diferite tipuri de dispozitive, prin urmare prețul scade de 3 sau chiar 4 ori decât prețul obișnuit pentru dezvoltarea unei aplicații clasice.

PWA- alternativa aplicației mobile

2. Senzația de aplicație reală

Un utilizator nu va observa diferența între PWA și o aplicație clasică. În plus, este demonstrat deja că PWA contribuie la creșterea engagement-ul utilizatorilor prin interfața mult mai user-friendly. Dacă vrei să te convingi, poți verifica acest lucru la magazinul online m.naturmix.ro.

În plus, un magazin online care folosește această tehnologie se bucură inclusiv de o viteză mai mare de încărcare pentru dispozitivele mobile, iar bounce rate-ul scade simțitor. 

3. Viteza de încărcare

Trăim în epoca vitezei, iar încărcarea rapidă a magazinului tău online este mai mult decât esențială. 64% din utilizatorii online își doresc ca orice site să se încarce în mai puțin de 4 secunde, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, aceștia părăsesc de obicei site-ul respectiv, ceea ce poate duce inclusiv la pierderea de potențiale vânzări.

Un alt beneficiu adus de PWA este că acesta permite ca paginile magazinului tău online să fie încărcate aproape instant. Acest lucru este posibil, deoarece PWA implică un spațiu de stocare mai mic și încarcă per total mai puține date.

PWA creste engagement-ul utilizatorilor

4. Comenzi offline 

Un mare beneficiu pentru magazinele online care folosesc PWA este că utilizatorii recurenți pot plasa comenzi chiar și fără conexiune la internet. Odată accesat în trecut, conținutul se reîncarcă rapid apoi și fără o conexiune stabilă la internet. Astfel, se pot plasa comenzi și offline, iar acestea sunt transmise către back-end în momentul când revine conexiunea la internet. 

5. Push notifications

Exact ca la aplicațiile native, PWA transmite push notifications ce au o rată de click-abilitate mai mare decât email-urile comerciale. Aproximativ 60% din utilizatori acceptă notificările de la aplicații, astfel obții o metodă eficientă de promovare a produselor sau a serviciilor tale fără a investi în plus. Notificările te ajută să ajungi la publicul tău țintă și să obții rezultate (trafic pe site, creșterea volumului de vânzări). Să nu mai zicem și de brand awareness, datorită logo-ului care apare în notificare.

6. Actualizări fără probleme

O caracteristică folositoare a PWA este că se actualizează automat când utilizatorul revine, fără a cere permisiunea acestuia (cum se întâmplă la aplicațiile obișnuite). Asta te scapă de bug-uri și ușurează navigarea utilizatorilor pe site. În plus, ca administrator, deții controlul asupra conținutului și notificărilor care le vede o persoană când intră pe website.

PWA securitate

7. Securitate avansată

Deși nu oferă o protecție la fel ca a aplicațiilor native, PWA este o tehnologie destul de sigură pentru protejarea datelor cu caracter personal. Bazat pe protocolul HTTPS, este asigurată securitatea transferului de date. Criptarea datelor este în special importantă la magazine online unde e nevoie de date personale. Protejarea datelor cu caracter personal se bazează pe securitatea browserului.

În concluzie Progressive Web App, după cum îi este și numele, este o tehnologie a progresului, care aduce o mulțime de avantaje celor care decid să o folosească. Dacă îți dorești să fii cu un pas înaintea concurenților și să obții un profit substanțial la un preț redus, atunci îți recomandăm cu certitudine să folosești PWA pentru business-ul tău. Echipa Thecon îți stă la dispoziție pentru a-ți oferi cele mai bune soluții pentru afacerea ta.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

4 ianuarie 2021

Top 7 tendințe în marketingul digital în 2021

La orizont se arată noi tendințe în marketingul digital în 2021. Trendurile în marketing […]

Citește articolul

30 iulie 2020

Implementează o strategie de promovare pe Facebook corect, creativ dar și cu pasiune

Fie că derulezi deja reclame, fie că ești încă în momentul construirii unei strategii […]

Citește articolul

11 decembrie 2017

Ce trebuie să știi înainte să începi o campanie de promovare online

În această eră digitalizată în care ești înconjurat la tot pasul de reclame și […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.