Articol de blog

Unde se fabrica banii? Google, Apple si Facebook fac miliarde

Autor:

Thecon

Data:

11 aprilie 2019

La prima vedere, poate părea că cele mai mari companii de Tech din lume […]

La prima vedere, poate părea că cele mai mari companii de Tech din lume au foarte multe puncte în comun. Cifrele publicate legate de profitul și încasările acestor mari companii m-au făcut să mă întreb “unde se fabrica banii”? Noi suntem cei care băgăm miliarde în buzunarele lor? Haide să aflăm împreună în acest articol. 

Unul dintre foarte puținele lucruri pe care aceste companii le au în comun este că toate se concetreaza pe numărul de oameni care sunt prezenți cât mai mult timp pe platforma lor împărtășind cât mai multe informații și date personale. Această cantitate de date personale poate fi și un har ceresc dar au existat și câteva întâmplări care au dovedit că o cantitate enormă de date personale poate fi și dăunătoare.

“Unde se fabrica banii” de la Apple?

În 2018, compania Apple a înregistrat un Capital de 265,6 miliarde de dolari dintre care 56,5 au fost profit net. Datorită unui studiu foarte complex făcut de cei de la visualcapitalist.com, putem să vedem și care sunt sursele sau “fabricile” de bani de la Apple.

Să începem cu regiunile geografice. Cea mai profitabilă parte a globului pentru cei de la Apple este America de unde provine 42% din capitalul celor de la Apple. Pe locul doi se situează Europa cu 24%, urmată de 20% China și 8% Japonia.

Cel mai de succes produs al celor de la Apple este evident, iPhone-ul care produce 62,8% dintre încasările totale ale celor de la Apple. iPad-ul, Mac-ul și Accesoriile cum ar fi cabluri sau căști însumează 23,3% dintre venituri. Nici serviciile lor de streaming nu sunt mai prejos. Apple pay, Apple Music și Apple TV participă și ele cu 14% din întreg capitalul companiei.

unde se fabrica banii

“Unde se fabrica banii” de la Amazon?

Pentru că deja graficele sunt destul de sugestive, vom trece repede peste granzii ce vor urma în lista noastră. 52,8% din cei 232,9 miliarde de dolari ce reprezintă capitalul celor de la Amazon este generat de activitatea ce se petrece în zona de comerț electronic de la Amazon. Mai bine de 5 miliarde de dolari este profitul net pe care Amazon l-a înregistrat în anul 2018. Apropos de avantaje magazin online.

Poate părea puțin ciudat, dar pe locul doi în clasamentul generatorilor de venit de la Amazon se află banii generați de “third party sellers” care activează pe platforma lor. Amazon Prime generează 6,1%, echivalentul a 14,2 miliarde de dolari. Până și  reclamele care rulează pe website-urile celor de la Amazon generează 10,1 miliarde de dolari.

Ce capital a înregistrat Alphabet în 2018?

În caz că Alphabet nu îți sună cunoscut, ce spui de Google sau Youtube? Toate acestea împreună cu Google Ads și alte servicii se află sub umbrela companiei Alphabet. Spre deosebire de Amazon, Cei de la Alphabet au un capital mai mic, de doar 136,8 miliarde de dolari. Cu toate acestea, venitul net este de trei ori mai mare, fiind de 30 de miliarde de dolari.

70,4% din această suma, provine din Proprietățile de advertising de la Google, inclusiv, Youtube, Play Store, Gmail si Google Maps.  Google Ads produce 14,6%.

unde se fabrica banii

Simplu dar bun, Facebook este o fabrică de bani.

Cu cel mai mic capital înregistrat în 2018, Facebook înregistrează un profit net de aproape 50% adică 22,1 miliarde de dolari. De ce spuneam că Facebook este o fabrică de bani? Au o singură sursă principală de venit. Această primește toată atenția și produce jumătate din cât produce Apple vânzând iPhone-uri. Facebook Ads produce 98,5% din întreg venitul de la Facebook, echivalentul a 55,0 miliarde de dolari. Pentru un simplu serviciu de advertising, este impresionant. Alphabet produse 96 de miliarde folosind 5 servicii.

unde se fabrica banii

Sperăm că ați descoperit împreună cu noi unde sunt fabricile de bani din lume și că banii adevărați provin încă din servicii de advertising și vânzarea de produse. Nici nu credeam că acest lucru se putea schimbă prea curând. Pentru alte informații nu ezită să ne lași un comentariu :D.

 

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

11 octombrie 2017

Problema cu Facebook cover și sfaturi utile

Facebook face schimbări frecvente în user interface-ul site-ului și nu prea ne anunță. Mai […]

Citește articolul

10 mai 2022

Devine Google Analytics ilegal? Google Analytics 4 este soluția!

După cum probabil ți-ai dat seama încă din titlu, după câteva clipe în care […]

Citește articolul

28 noiembrie 2017

Ziua ștafetei împreună cu 24 de elevi de 12 ani

Ce este ziua ștafetei? „Ziua Ștafetei” celebrează dreptul tuturor copiilor și tinerilor de a […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.