Articol de blog

De ce nu mai e nevoie de USB safely remove în Windows 10

Autor:

Thecon

Data:

15 aprilie 2019

Dacă tot a provocat prima fotografie a unei găuri negre această isterie internațională, există […]

Dacă tot a provocat prima fotografie a unei găuri negre această isterie internațională, există și în sfera IT un orificiu care merită atenție: portul USB. To safely eject or not to safely eject? Aceasta este întrebarea. Ei bine, în cazul flash drive-urilor nu e nevoie de această măsură de protecție. Experții în soluții software (inclusiv subsemnații) ar prefera să-și smulgă părul din cap în loc să scoată un stick USB fără opțiunea de safe removal. Tătucul Microsoft a confirmat că, folosind Windows 10, opțiunea pentru USB safely remove nu mai e necesară.

Noul Feature care elimină necesitatea USB safely remove pentru totdeauna

Vestea celor de la Microsoft e scoasă din arhivele lui Octombrie 2018, deci e posibil să existe iubitori de computere care să fie deja puși în temă, dar noi ne-am adus aminte de ea datorită pozei cu gaura neagră (dați un click și minunați-vă cât suntem de norocoși).
Windows 10 se poate lăuda cu un nou feature de quick removal care îți permite să scoți din țâțâni orice flash drive cât ai zice pește. Potrivit minților luminate de la Microsoft, acest feature este o setare default pentru orice drive folosești cu versiunea 1809 Windows 10. Cu alte cuvinte, această setare oprește Windowsul din a încerca să mai scrie pe flashdrive ceea ce face deconectarea mult mai ușoară.

usb safely remove

Dar e adevărat că Windows este ca o mătușă precaută care te înfofolește vara cu eșarfă la gât și geacă pentru orice eventualitate. Sistemul încă dispune de un feature “Safely Remove Hardware and Eject Media”. Practic, vrei, nu-vrei, tot safely ai să scoți acel flash drive. Menționăm desigur, în calitate de profesioniști care au învățat importanța precauției de la Microsoft, că nu ar trebui să scoți un USB în timpul în care transferi ceva pe el (doar dacă nu vrei să plângi).

Prin urmare, să alăturăm opțiunea USB safely remove la categoria Defuncte și să ne bucurăm cât mai putem de Word, PowerPoint, Excel că nu se știe niciodată ce planuri au vizionarii de la Microsoft. Sperăm că ați început săptămâna frumos cu o informație nouă și că articolul v-a fost de folos. Dacă și tu ești rebelul cu dublă-protecție care încă folosește safely eject, spune-ne motivul tău în comentarii.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

8 octombrie 2021

10 tool-uri utile pentru un web design ca la carte

Știm cu toții că pe lângă doza generoasă de creativitate și nelipsitele skilluri tehnice, […]

Citește articolul

28 august 2014

Tendințe web design pentru 2014

Tendințe în web design pentru 2014, a continuat spre simplitate, eficiență și oferirea unei […]

Citește articolul

17 august 2015

Secretul succesului în procesul de web design

Secretul succesului în web design. În orice domeniu există unul și de multe ori […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.