Articol de blog

Top 7 Trenduri din Web Design în anul 2022

Autor:

Thecon

Data:

21 ianuarie 2022

De ce este important să fii la curent cu ultimul trend în web design? […]

De ce este important să fii la curent cu ultimul trend în web design?

Deoarece, în primul rând, cunoști tendințele care sunt apreciate de către publicul larg, deci și de potențialii clienți. Poți adapta interfața site-ului tău care are scopul de a îmbunătăți user experience-ul. Și, nu în ultimul rând, este mereu binevenită o reîmprospătare a designului inspirat din ultimele tendințe apărute.

Deci dacă ești curios să afli care este topul trendurilor în web design în anul 2022, atunci te invităm să citești acest articol până la capăt.

 

1. Stilul retro în web design 

În ultimii ani observăm o adevărată revoluție a stilului retro, punându-se accent în special pe anii 90’. Specific acestei perioade sunt: culorile vii, aprinse, care ies în evidență. Fontul e asemănător cu cel robotic. După 30 de ani, odată cu apariția noilor tehnologii, acest stil ,,renaște” din nou. Acesta trezește nostalgie pentru cei care au copilărit în acea perioadă.

2. Explozia de culoare

În strânsă legătură cu stilul retro, un trend în web design este dat de utilizarea culorilor de contrast. Neon, culori acide și negru sunt cele mai des folosite. Acest design îi va captiva mai mult pe mileniali. La fel, în tendințe se află tot ceea ce este strălucitor și conține mult sclipici, orientat pentru un public specific, este conceput să fie vibrant și să dea peste cap tot ceea ce este monoton și obișnuit.

Elementele blur și gradientul sunt în vogă în acest an, dacă design-ul e gândit cu grijă și atenție, acesta va oferi o experiență unică pentru persoanelor care îți vizitează site-ul.

3. Scrierea experimentală

În prezent fontul devine un element important în crearea identității unui brand și face parte din imaginea de ansamblu a unei firmei. 

În încercarea de a se diferenția, vedem o multitudine de fonturi noi existente care au ca scop:

  • scoaterea în evidență a unei informații cheie din text;
  • transmiterea unei emoții către utilizator;
  • ghidarea acestuia prin site;
  • contribuția la percepția generală a brandului.

Este foarte important să acorzi o mare atenție fontului pe care îl utilizezi deoarece prin intermediul acestuia scoți în evidență valorile după care se ghidează brandul tău. De exemplu un font ca Helvetica, Futura sau Bodoni inspiră încredere și siguranță. Tocmai din acest motiv, Helvetica este folosit în logoul marilor companii precum BMW, Jeep sau Panasonic care sunt recunoscute pentru calitatea produselor sale.

4. Suprarealismul în web design

web designFiind în căutarea unor idei noi și inovative, web designerii creează materiale ,,ireale”, parcă desprinse din realitate, dar care sunt armonizate perfect cu dinamica site-ului.

Dacă în trecut se urmărea perfecțiunea și simetria, acum este invers. Lumi fantastice, imagini în stil Dali sau mai multe elemente combinate armonios care parcă te teleportează într-un alt univers, sunt utilizate tot mai des.

Acest trend în web design este o adevărată artă, care necesită un nivel mai avansat de cunoștințe în domeniu pentru a fi transpuse în realitate cele mai creative și îndrăznețe idei.

Găsești aici un exemplu utilizat de către casa de modă Balenciaga în cadrul campaniei din primăvara anului 2021. 

5. Extravaganța

În continuare scoatem în evidență noi metode extravagante, mult mai „jucăușe”. Nu mai sunt respectate standardele generale și nu mai există limite pentru creativitate.

Pentru a conferi o notă mai personală și mai autentică, artiștii grafici recurg la linii curbe dar și la elemente grafice cât mai simple. Prin aceste modele se încearcă o conectare la nivel cât mai profund cu utilizatorul. Pe fondul schimbărilor sociale legate de acceptarea imperfecțiunilor, un trend în web design îl constituie naturalețea. 

6. Creative scrolling

Pentru a avea un user experience cât mai bun trebuie să acorzi o mare atenție interacțiunii de pe site.

Scrolling

Apare noțiunea de scrollytelling , o combinație dintre „storytelling” și „scrolling”, o modalitate puternică de a spune povești în mod dinamic.

Reprezintă o poveste multimedia digitală care se desfășoară pe măsură ce derulezi pe ecran, firul narativ fiind controlat de către gesturile utilizatorului.

Combină text, fotografii, grafică, efecte video și animații care se îmbină perfect unele cu altele pentru a produce povești captivante.

 

7. Minimalismul colorat

În contrast cu cele menționate mai sus, ultimul, dar nu cel din urmă trend în web design este clasicul minimalist. Pentru a nu pierde atenția clientului și a pune în evidență informația relevantă poți alege această variantă sigură. De asemenea, faci ca procesul de navigare pe site al utilizatorului să fie mult mai ușor. Poți alege să folosești culori pastelate pentru a adăuga puțină vitalitate site-ului, dar nu uita că acestea trebuie să fie conforme cu politica de branding a companiei. 

Folosește-te de toate trendurile din web design pentru a crea un website atractiv și ușor de navigat. Dacă nu știi care sunt elementele de web design esențiale pentru site-ul tău, citește acest articol.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

4 decembrie 2018

Facebook vs Instagram. Părinții au cont pe Facebook – Noi ne mutăm pe Instagram?

Nu te-ai întrebat niciodată de ce în ultimul timp apar articole și semne de […]

Citește articolul

19 august 2015

De ce să-ți faci un magazin online?

Dacă arunci o privire scurtă asupra comerțului online și evoluția spectaculoasă din ultimii ani, […]

Citește articolul

13 august 2015

10 Mini Tutoriale Photoshop pentru începători și profesioniști

Ne-am propus să realizăm un articol săptămânal ce ușurează munca fiecărui designer. Iată primele 10 […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.