Articol de blog

Web Developer profile: ce skilluri îți trebuie pentru acest job

Autor:

Thecon

Data:

7 mai 2019

Titluri obscure de joburi, menite doar să dea bine și să sune a gol […]

Titluri obscure de joburi, menite doar să dea bine și să sune a gol în schimb găsim pe toate drumurile, de la Ambasador în Livrarea Informațiilor de specialitate (jurnalist), până la Ofițer de Diseminare a Băuturilor (barman). Însă există și joburi cu titluri ușor de înțeles care fac parte dintr-un domeniu atât de dinamic încât descrierea lor se schimbă de la an la an. În sfera IT, foarte rar se întâmplă ca un post să-și păstreze aceleași sarcini și instrumente pe o perioadă de 2-3 ani. Tehnologia informației este ca un cub Rubik într-o mutare permanentă – nu te poți așeza prea confortabil pe o pătrățică pentru că riști să rămâi fără ea în următoarele minute. Cunoaștem îndeaproape procesul de evoluție al sarcinilor unui web developer, de aceea dorim să readucem în actualitate percepția colectivă asupra acestui job.

Fie că ești student la Calculatoare, fie că ai deja o carieră stabilă în alt domeniu dar te pasionează all things tech, fie că ești un părinte de web developer și vrei să întelegi mai bine ce face cu adevărat copilul tău când tu îl vezi doar că stă toată ziua cu ochii în calculator, iată ce înseamnă să fii un web developer în 2019.

Cum își descrie un web developer activitatea

Colegii noștri Theconiști cu o pasiune reală pentru WordPress, Magento, Prestashop, Angular, piese și piesulițe electronice, senzori, pini,etc își însumează activitatea cât mai concis, în dulcele stil clasic: Scriu cod. Dintre taskuri, ne-au enumerat (tot la fel, concis și schematic) următoarele sarcini importante pe lângă scrierea de cod:

  1. analizarea specificațiilor pentru feature-urile care trebuie dezvoltate;
  2. estimarea timpului de lucru și încadrarea efortului cumulat în deadline
  3. dezvoltarea propriu-zisă utilizând cunoștințele de code-writing
  4. bug fixing cu gândaci de cod, nu de bucătărie
  5. mentorship pentru colegii noi

Easy-peasy, nu? Nu am spune că este ușor, dar cu skill-urile potrivite, Vrăjitorii de Cod pot face față cu brio provocării.

web developer

Ce skilluri trebuie să aibă un web developer în prezent?

HARD SKILLS

HTML este pâinea webului, limbajul de bază care definește structura și conținutul paginilor web
CSS este limbajul de decor care ar trebui să se găsească în arsenalul oricărui Front-end Developer sau designer
JavaScript fără de care nu prea mai există aplicații sau website-uri în ultimii ani,
Un limbaj de server, fie PHP, Java, ECMAScript/Node.js, Ruby, Python, etc pentru a crea website-uri și aplicații moderne, utile și atractive,
Testing pentru a se asigura că ceea ce scrie funcționează în parametrii normali
Codul curat scris încă de la început este chiar mai important decât testingul și mult mai apreciat de angajatori.
Depanarea: ce te faci când codul scris nu mai funcționează cum te așteptai? E esențial să găsești o soluție și să estimezi apoi efortul necesar pentru implementarea ei.

SOFT SKILLS
  • Communication Mastery

Adesea, dezvoltarea unui site este o muncă de echipă care se bazează pe interacțiune. Sfaturi, ajutor, critici, toate sunt esențiale pentru un proiect de succes și nu o struțo-cămilă cu logo-ul în footer.

  • Adaptabilitate

După cum am menționat la începutul articolului, acest job suferă foarte multe transformări de la an la an, darămite de la deceniu la deceniu. Un web developer bun astăzi nu va mai fi la fel de bun în decembrie 2020 dacă nu deține abilitatea de a se adapta schimbărilor și de a folosi tehnologii, platforme, aplicații, limbaje noi.

  • Curiozitate

Curiozitatea este exact acel zvâc care te menține într-o dezvoltare continuă sau, cu alte cuvinte, care te menține adaptabil. Un web developer se documentează mereu, participă la workshopuri, și urmărește experți în domeniu.

N-am putea să epuizăm vreodată descrierea acestui job pentru că, după cum am mai menționat, nu zăbovește prea mult timp în aceiași parametrii. Sperăm totuși că acest articol a dezvăluit detalii neștiute din backstage-ul unei agenții web. Dacă vrei să afli mai multe despre ce activități ezoterice se ascund în spatele porților Thecon sau pur și simplu dacă te-am convins de profesionalismul nostru și vrei să colaborăm, lasă-ne un mesaj și îți vom răspunde ASAP.

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

22 decembrie 2014

“THE COCA-COLA COMPANY” ȘI SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

Sigur toți cititorii au auzit de celebra băutură Coca-Cola, produsă în cantități uriașe, în […]

Citește articolul

17 octombrie 2016

Make old computers cool again

Vrem să facem câțiva copii gălățeni mai fericiți Crăciunul care vine așa că până pe 23 decembrie vom strânge calculatoare și piese de calculatoare de la oricine nu le mai folosește. Ulterior le vom curăța, asambla, tuna bine și le vom dona copiilor care încă nu au unul.

Citește articolul

8 noiembrie 2017

Pregătiri de Black Friday pentru magazinul tău online

Se apropie din nou acea perioadă agitată din an în care oamenii urmăresc promoțiile […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.