Articol de blog

WordPress 4.0 a fost lansat

Autor:

Thecon

Data:

5 septembrie 2014

“Wordpress X.0 is available! Please notify the site administrator!” Este mesajul scurt și clar […]

“Wordpress X.0 is available! Please notify the site administrator!” Este mesajul scurt și clar care ne întrerupe uneori activitatea obișnuită și rutinieră din tabloul de bord WordPress, scris subțire, în partea de sus a paginii, cât pe ce să treacă neobservat.

Prilej de emoție entuziastă pentru unii și de îngrijorare vecină cu stresul pentru alții. Totul în funcție de gradul de familiarizare cu platforma, de nivelul de personalizare al site-ului și conflictele care pot apărea la nivel de cod, și nu în ultimul rând, de calitatea relației cu băiatul de la IT.

wordpress 4.0

De la versiunea 0.70 lansată în Mai 2003, pe care puțini dintre cei ce folosesc astăzi platforma au avut ocazia să o testeze, și până acum, purtând cu eleganță titlul de cea mai populară platformă web cu peste 43 milioane de posturi publicate lunar,Wordpress a trecut prin mai mult de 90 de update-uri oficiale. Fără a-și dezminți consecvența și angajamentul pentru calitate, funcționalitate și una dintre cele mai prietenoase și ușor de folosit interfețe, WordPress a menținut de-a lungul anilor un ritm constant cu actualizări lansate aproape la fiecare 6 luni.

Benny și secretul embed-urilor rapide

A venit în sfârșit și rândul versiunii 4.0, nume de cod Benny, în onoarea cântărețului de jazz Benny Godman, care aduce îmbunătățiri semnificative menite să descrețească frunțile editorilor, bloggerilor și administratorilor de site-uri web.

Începând cu 4.0, sâcâitoarele, dar necesarele ferestre de import prin care, vrei nu vrei, trebuie să treci pentru a adăuga un simplu și totuși esențial filmuleț de pe Youtube, au fost scoase din uz. În noua versiune poți include materiale de pe Youtube și Twitter prin simpla adăugare a linkului. Preview-ul se creează automat chiar în fereastra de editare, și dacă totul e pe placul tău, asta e tot ce ai avut de făcut. Sub forma cireșei de pe tort, WordPress completează în versiunea 4.0, lista embed-urilor acceptate cu surse precum Animoto, ColledgeHumor, Issuu, Mixcloud și TED.

Fereastra de editare extensibilă

Nici copywriterii nu sunt neglijați, WordPress 4.0 punând la dispoziție o nouă fereastră intuitivă de editare text, care se extinde singură, adaptându-se la mărimea conținutului, precum și unelte accesibile care sunt acum mereu la dispoziția ta în lateralele ferestrei de editare.

Cea mai bună alegere

Unul dintre avantajele concrete și tangibile ale lucrului cu WordPress a fost dintotdeauna accesul la plugin-uri numeroase, variate și free, disponibile în biblioteca platformei. Ca întotdeauna când intervine evoluția, avantajul a început să fie în ultimii ani o mică bătaie de cap datorită dificultății evaluării și alegerii plugin-urilor potrivite din lista aproape copleșitoare. Noul director de plugin-uri adus utilizatorilor o dată cu versiunea 4.0 rezolvă o mare parte din această problemă, folosind un mod de afișare intuitiv și aerisit, care pune la dispoziție indicatori relevanți și ușor de comparat, și adună într-un singur loc toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie.

Media management 4.0

Nici biblioteca Media nu este ignorată și odată cu instalarea noii versiuni te poți bucura de noul afișaj tip grid, cu funcționalități drag-and-drop, preview-ul ingenios și opțiunile secvențiale de editare menite să-ți facă munca mult mai ușoară și mai plăcută.

Prinzând într-un mod eficient și creativ valul orientării către content de calitate, ce dictează ritmul în tendințele online încă de anul trecut, WordPress 4.0 este în mod clar dedicat impulsionării creativității și îmbunătățirii experienței de editare și management pentru un conținut impecabil.

Source: wordpress.org

Tags

Distribuie

Blogul Thecon

Articole recomandate

31 mai 2019

Cum ne influenteaza tehnologia informatiei viata?

Suntem IT-isti iar asta ne ocupa tot timpul. Aceasta presupusa zicala din popor nu […]

Citește articolul

2 mai 2019

Ce inseamna streaming? Ce beneficii aduce afacerii tale?

Mai mult decât inovație, streaming-ul este un fenomen tehnologic pe care îl exploatăm și […]

Citește articolul

30 mai 2019

Optimizare Google ( SEO ) – Ghid complet (Infographic)

Mare parte din activitatea pe care un antreprenor trebuie să o aibă în vedere […]

Citește articolul

Vezi și alte articole din blogul Thecon.

Thecon Newsletter

Abonează-te pentru noutăți!

Intră în posesia celor mai proaspete știri și articole, direct în casuța poștală, prin abonarea la newsletter-ul nostru.