fbpx

Ziua ștafetei împreună cu 24 de elevi de 12 ani

ziua ștafetei

ziua ștafetei

Ce este ziua ștafetei?

“Ziua Ștafetei” celebrează dreptul tuturor copiilor și tinerilor de a participa în societate și se desfășoară în fiecare an în preajma Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor. Prima ediție din România a campaniei a avut loc în 2012, fiind inspirată de modelul “Take Over Day” din UK.

Scopul campaniei este crearea unui cadru în care copiii și tinerii să-și exploreze vocația, să se exprime și să-și dezvolte potențialul. Conceptul campaniei este foarte simplu: sub îndrumarea unui coordonator, copii și tineri cu vârste între 12 și 18 ani își aleg meseriile pe care vor să le preia și apoi merg la o firme unde experimentează acele meserii pentru câteva ore.

Noi am avut vineri, 24 noiembrie, în vizită o clasă de elevi de 12 ani de la Școala nr 22 “Dimitrie Cantemir” din Galați. Nu mică ne-a fost uimirea când am văzut un grup mare de copii agitați la ușa noastră.

La fel de surprinși am fost și când am văzut cât de cuminți și receptivi au fost când am început să discutăm cu ei. Erau super fericiți că au scăpat de școală pentru câteva ore și erau chiar dispuși să vină să muncească alături de noi. Ne-a lovit o bună dispoziție și un entuziasm fantastic.

Ca să fie totul cât mai interactiv, dar totuși educațional, am conceput un joc prin care le-am prezentat simboluri ale tehnologiilor web folosite de noi, despre care au trebuit ulterior să afle cât mai multe informații de la colegii noștri.

Prin urmare, fiecare elev a tras un bilețel cu numele unui coleg din firmă și a plecat să îl caute, împreună cu logourile WordPress, Prestashop, Magento, Android, iOS, JS, CSS, HTML, etc

A urmat o sesiune de discuții 1 la 1 elev-angajat, pe care toată lumea a îmbrățișat-o cu mare drag. Am reușit să ne mobilizăm imediat și fiecare a încercat în felul lui să își scoată la iveală latura pedagogică. Media de vârstă a persoanelor de la birouri s-a înjumătățit brusc, iar pozele făcute de colegul nostru Marian ilustrează perfect atmosfera din birou.

Ne-a făcut plăcere să îi primim în vizită pe copii și sperăm ca măcar câțiva dintre ei să fi pus ochii pe această meserie. În același timp, încurajăm cât mai multe companii din România să participe la această campanie pentru că este o experiență foarte interesantă nu doar pentru copii, cât și pentru angajați. Mai multe detalii găsiți pe ZiuaStafetei.ro

Mai multe imagini de la fața locului.

ziua ștafetei ziua ștafetei ziua ștafetei ziua ștafetei ziua ștafetei ziua ștafetei ziua ștafetei

Lasă un comentariu